Výměna řídící jednotky Fabia

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Výměna řídící jednotky Fabia

Příspěvek od Tomas.cz »

Ahoj

Potřebuju na Fabii 1.4-50jw vyměnit řídící jednotku.
Potřebuju se zeptat jak se udělá nakódování imobilizéru. Mám VAGa i servisní manuál VIS ale moc z toho chytrej nejsem.

Jestli jsem to dobře pochopil tak namontovat novou jednotku, zapnout zapalování, pomocí VAGu se s ní spojit, přizpůsobení, číslo kanálu 050 a zadat PIN imobilizéru ( ten znám ), testovat, uložit a měla by zhasnout kontrolka imobilizéru.

Je to tak správně, dík za opovědi, dělám tuhle proceduru prve tak nechci nic zhatit :)
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

nejdriv ale musis zadat pin te nove jednotky do loginu a pak teprve prizpusobeni v kanalu 50, zadat pin tveho auta,jednak se ti prizpusobi immo a taky se pretahne z budiku VIN do nove jednotky,
po tomhle zakroku uz jednotka kdybys ji chtel pouzit zase v jinem aute tak zmenila svuj pin na ten ktery je v tvem aute a ktery si prevzala z budiku ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Takže namontovat, navázat komunikaci, Login ( zadat PIN z původního auta ), přizpůsobení, kanál 050, zadat PIN z mého auta, testovat, uložit.

A mělo by to být ok...
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

1.
Zkontrolujte, že v přístrojovém panelu i v elektronice motoru je vymazaná paměť závad (případně ji vymažte).

2.
Navažte komunikaci s řídicí jednotkou motoru.

3.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Procedura Login a zadejte tajné číslo imobilizéru vozu, ze kterého pochází řídicí jednotka. Pokud je řídicí jednotka úplně nová (ještě nebyla použita v žádném voze), potom se pro zážehové motory nemusí zadávat toto číslo (přejděte na bod 3), pro vznětové motory zadejte číslo 12233.

4.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Přizpůsobení, zadejte číslo kanálu 50 a stiskněte tlačítko čtení přednastavené hodnoty. Nyní do okna Nová hodnota zadejte tajné číslo imobilizéru vozu, do kterého dáváte novou řídicí jednotku. Stiskněte tlačítko Testování nové hodnoty a počkejte, až se nápis Čekejte změní na číslo karoserie. Potom stiskněte tlačítko Uložení nové hodnoty.

5.
Ukončete komunikaci, vypněte zapalování na alespoň 5 sekund a zkuste nastartovat motor.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Dík moc, hodně mi to pomohlo ;)

Jo a ještě jak je to s kódováním jednotky, podle supňě výbavy atd...?
Ve VISu to je popsaný ale někak tomu nerozumím.
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

Kódování jednotky převezmeš s té původní a zapíšeš do té nové.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak se uspěšně povedlo :-)

Děkuji všem za rady ;)
skipi1
Nováček

Příspěvek od skipi1 »

Cawte, idem ozivit tuto temu, potrebujem vymenit RJ na fabii, uz som si zaobstaral druhu, ale chlap mi k nej nedal pin immo... je mozne vycitat pin pomocou kabla ked ju dam do svojej fabie, alebo vycitanie pinu je mozne len v autr povodnom? Dakujem za rychlu odpoved
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

cim se daji vycist piny u fabie?Jde mi jak o budiky tak i jenotku motoru.
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

dash - http://www.opelinfo.com/
engine - http://www.abritus72.com/ nebo http://www.elnec.com/ (poslední dobou se mi ale do terénu spíše osvědčil http://www.weilei.com/ )
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“