Dneska mi dotáhli scenica r.v2002 1,9dci 59kw stým že sa s autem nedá rozjet. Vypadá to akoby odišla spojka. Motor nastartuje zaradím 1 pustím spojku a nic auto stojí ani nejmenší naznak zaberu spojky.
-Páka na prevodovke po šlapnutí spojky normálne chodí
-poloosi sa neprotačaju že by byl KO homokineťák
Majitel spomínal že to došlo jak blesk z neba rozjel sa zrazu tam neco ruplo a už stál.
myslýte že odišla spojka alebo prevodovka?
scenic spojka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
scenic spojka
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
mezi převodovkou a poloosou je taková spojka.je to trubička s vnitřním tisícihranem.ten bude buď vyrezlej nebo vymletej,poloosa se protáčí a auto nejede.koukni pod auto.myslím že je to na delší poloose.stojí to asi 1000 peněz.horší bývá když je vymletej ten unašeč do převodovky.to je potom na rozborku bedny.
Renault Trafic 2.5 Dci 99kw
Twingo 1.2
ex:Espace 2.0 16V LPG
ex:Scenic 1.6 16V LPG
Twingo 1.2
ex:Espace 2.0 16V LPG
ex:Scenic 1.6 16V LPG
Jak píšou muže to bejt na prave poloose. Poloosa ma dražkovani u převodovky a z převodovky kouka dražkovani je to spojene trubkou s vnitřnim dražkovanim ja to nikdy nekupoval polosa ven srazil jsem z polosy a otočil tu trubku na polosu přivařil a na převodovku nasadil tu zdravou čas zkratka jsem to otočil a zavařil cca 10kusu a nikdo se nevratil všichni jezdi dost let. A Když to bude OK tak protočena lamela na středu