Únik klimy přes snimač tlaku

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TS
Nováček
Odpovědi: 0

Únik klimy přes snimač tlaku

Příspěvek od TS »

Octa II, 2007, včera jsem při popojíždění ve frontě na světlech přišel o náplň klimatizace, nalezen prostřelený snímač tlaku (G65), prý obvyklá závada,ale na netu jsem to moc nenašel. Otázka zni jaký snímač pořídit, aby se to neopakovalo a aby fungoval,našel jsem nějaké zmínky o problémech s "kompatibiltou",případně nespolehlivostí novějších snímačů. Nějaké Vaše zkušenosti, asi nebudu sám.
Jde o to, jestli je novější snímač už modifikovaný,aby se tohle nestalo, případně pokud se setkal někdo s tím, že mu nový tlakový snímač klimu blokoval.
Jak se plní systém v případě, že uteče tlak a zároveň se vystříká nějaká část oleje? Jasně, plnění nechám servisu, jen se ptám jak je to s množstvím oleje v takovémhle případě, co jsem tu četl je to docela "magie" :)
A ještě...nějaká preventivní a doporučené úkony údržby,dokud je klima bez tlaku, abych se v tom nešťoural za dva měsíce v největších vedrech znova?
Číslo spinače klimy:
1K0959126B-PŮVODNÍ
1K0959126D
1K0959126E
5K0959126
Předem diky za názory a informace...
TS
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od TS »

Takže snímač tlaku vyměněn,použit 1K0959126E, funkce normální,při plnění systému dodáno 20g oleje. Kdo pátrá po informacích o klimě jako já, doporučuju nahlédnout do škodovácké DP Klimatizace s chladícím prostředkem R134a a pro info o kompresorech sanden.com
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“