Senoseč 2015

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

cin
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od cin »

Jericho - clovece ziju na vesnici od narozeni, takze znam soukromy zemedelce ktery u nas pusobi, jsou to vsicchni restituenti a z komousama fakt kamaradi nejsou, hlasi se k strane lidovcu, proste pambickari. A jini restituenti a majitele policek jim svoje pozemky pronajimaji, byvaly JZD je tak na krach, kazdy rok mu poli ubyva a ubyva, protoze soukromnici maji lepsi dotace a muzou za najem nasolit vic, a koukal by jsi jak umi lobovat, kdyz obchazi lidi, presvedcujou,premlouvaji, nekdy pomalu vyhrozujou, delaji vse jen aby meli dalsi hektar pro sebe v najmu, kam se hrabou komousi. Jasne ze vevsi jsou, ale svuj vliv uz ztratili, nadseni a elan ale ne. Jinak musim napsat ze soukromnici se asi spatne nemaji, soudim dle novych domu, peknych aut, novy traktory a stroje, deti na vysoky skole a podobne.

Jestli jsou srnky premnozeny nedokazu posoudit, prasata ale pry jsou. Myslivcum to je tak nejak u prdele, kdyz uz nahodou nejakyho streli, tak si udelaji hostinu a vozerou se :( , to je tak vse. Do lesa sem tam chodi, obcas je vidim, ale stejne nic nestreli, nebo se netrefi (hm)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jeny
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeny »

Zajímavé počtení. Jenom mě malinko mrzí tato slova: přijede tam debil na pole záběr 10m magor je placený od hektaru a jezdí co to dá. Bohužel je to tak. V našem podniku kde jsem zaměstnaný přišla s novým majitelem nová éra. Nakoupit co největší a nejtěžší hovada, propouštět lidi, okamžitě zavést placení ukolem. Co jiného mě zbývá mám nějakou sazbu... když to neudělám jdu domu i s 600,- hrubého. Dřívě jsme cca 1800 Ha obdělávali pěti 240-290 koňovými traktory. Dnes? najede tam 400 koňové hovádko s navigací a udělá to všechno sám jeden člověk.. vyvážení kejdy? dříve Tatry a matesi všechno co mělo kola a cisternu. Dnes to dělám sám a to mi přibyla i bioplynka! akorát že za cenu traktor co bere 120-200l nafty na 100km podle podmínek a tahá 3 nápravovej fekál kde celá tahle sranda nemá daleko od 50 tun a tohle jezdí po poli.... opět neudělám 20 fekálu za den a jdu domu téměř s holou prdelí a to nemluvím o tom, když vozím vepřovou kejdu jak na mě lidi hrozí pěstmi nebo mě fakují. Opravdu žužo lidi z vesnice... Takhle to vidím já jako zaměstnanec který do toho šel s nadšením a systém mi to zhnusil. Mrzí mě, že to odnášíme my traktoristi kteří dřem na ty hyeni to je asi vše
Leon ASZ, fmic, GTB 1756, 209PS 457Nm mírný kouř, Brembo 323mm a 280mm
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

No polovnikov treba rozlisovat na 2 skupiny :

1 ta ktora miluje prirodu vetsinou mali lesnicke skoly a o zver sa aj v zime starali ,chranily prirodu les patril medzi ne aj moj dedo a sused

2 prachaci ktory beru polovnictvo jak sport a potrebuju si do niecoho strelit , miestnost trofeji a podobne blbosti od tych nemozete cakat ze sa budu o nieco starat tak nachlastat a strielat

U tych zatiev pametam si ako som ako 17rocny chalan pomahla dedovi pri zniach a dedo kolkokrat zastavil kombajn utekal do obilia a vynasal mladeho zajaca,vtacie hniezdo,mladeho bazanta atd ale srnky si nepametam tie asi stacili utiect . Lenze je to velky rozdiel mali sme kombajn Apple zaber tusim 3,5m a jazdilo to pomaly ked vidim dnes tie monstra Johndeer a zaber 10m a nabehnu na pole 4kombajny naraz a ta zver nema kam ujst a dopadne ako dopadne

Mam dobreho kamarata ktory sa venuje chovu krav zadne dotacie neberie a pytal som sa ho ci sa da na tom uzivit a povedal mi ze v pohode tak teda preco su ti polnohospodari tak naplakaju
no vies taky predseda onaky predseda a vsetci chcu hrabat prachy prachy prachy

to WOB myslis ze toto niekdo riesi? http://www.asb.sk/sprava-budov/zateplov ... -netopiere

stacilo by len vyfrezovat dieru do polystyrenu a dat plastovy rurku za 5eur

... sa mi poslednu dobu zda ze svet sa v prdel obracia :(
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
adbai
Přispěvovatel

Příspěvek od adbai »

obrací zelený pako bursik bude raději mávat červenými kartami spolu s kocabem a nějaká příroda a životní prostředí je mu u prdele
seat 2.0 tdi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Asi žijeme každý v jiném světě, zde mají ZD téměř vše, z velkého kravina a vepřína už ale není takový řev, udajně se živočišná nevyplatí...Takže je všude řepka, všude je mrtvo, sem tam ptáček, ale drobná zvěř vůbec, ale "potěšilo nás" , když k nám přišla na návštěvu liška a zlikvidovala 24 slepic, vypadalo to tam jako u Verdunu. Ale co má chudák dělat, když v lese není co žrát? Má mladé, tak je musí nakrmit..Také ale musím přiznat, že naši holubi udržují dravce v kondici a pomáhají jim přežít. Ale je to lepší, než když nám holubi střílí soused, který se narodil na vesnici, vyštudoval a vrátil se domů , má nejraději všude asfalt nebo kámen a zvířata nesnáší...Oni ti parchanti serou na střechy.. A my bývalí měštáci chováme zvířata, která zhýčkaní jezeďáci již dávno opustili. Protože když se nemůže krást v JZD, kdo by to krmení kupoval, že? Radši si koupí průmyslově obarvená vejce, sedí doma a čumí na seriály...V hospodě pak vzpomínají, jaké to byli krásné časy a kolik zadřeli motorů během žní... :)
nepropadat panice...
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Jeny píše:V našem podniku kde jsem zaměstnaný přišla s novým majitelem nová éra. Nakoupit co největší a nejtěžší hovada, propouštět lidi, okamžitě zavést placení ukolem. Co jiného mě zbývá mám nějakou sazbu... když to neudělám jdu domu i s 600,- hrubého.
a zase jsme u těch lidí.

Za dob mýho dědy a pradědy by takovej pacholek dostal pěkně počuni jak se patří a onoho by to přešlo. Jenže dneska může, firma je ve ztrátě, dotace jsou malé a kdesi cosi. Barák před ním BMW a já se drbu na palici a říkám si, co asi dělám špatně? Jo jsem poctivej a živím se prací. Tak si toho važ, protože jestli příjde znárodnění nebo jiná rehabilitace, tak tihle spolu s úředníkama budou stříleni jako první.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ty naivko a jak je poznáš? Tohle tvrdí můj kamarád, že se mělo po revoluci střílet a já mu říkám, od koho bys začal a kdy by jsi skončil? Toho ještě odpráskni a toho už ne..Dějiny jsou plné toho co jsi vypustil ve své nemoudrosti. Kdo to bude určovat? Se 100% jistotou tam budou v komisi právě ti pacholci už jen proto, že na to mají žaludek. Už jsi někoho skoro umlátil nebo zabil? Mám zato, že by jsi vzal vocas do ruky a volal maminku, až by k tomu přišlo..Jste prostě naivkové, protože jsou to nesmysly.Vadí ti BMW? A kolik let poctivě pracuješ? Koukám, že kdybys byl nepoctivý a měl BMW byl bys spokojen, co?
nepropadat panice...
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

začnu odazdu:

Ano chci BMW, kvůli jeho pověsti dobrého auta a protože si nemohu dovolit při svém zaměstnání nepojízdné auto tak jak je zvykem u VW.
Skoro deset let dělám a dělám poctivě, i když mě to stojí čas, peníze a život. Ale nyní začínám sklízet ovoce, protože řemeslo má zlaté dno.
A až si to BMW pořídím, tak nebudu spokojen, protože:

BMW mi vadí, protože jeho zaměstnanci nemají co do huby. Až se jeho zaměstnanci budou mít dobře, jeho nemovitosti budou na vynikající technické úrovni a v perfektním stavu a stroje budou maximálně pár let staré a nebude ze zaměstnanců dřít kůži. Pokud bude podporovat přírodu, orat po vrstevnici nahoru, a několikrát po sobě a hluboko aby byla opravdu půda kvalitně zorána a provzdušněna a bude mít na strojích termokamery. Pak ať si koupí klidně lamborgini, ale do té doby ať si přede mě nestoupá a nesnaží se mi říct že to auto má poctivě.

S cigánama jsme se párkrát seřezali i když jsem pro jejich důvod měl pochopení, vždy existovala jiná varianta řešení. Oni si vždy vybrali tu agresivní. Ze začátku si řekneš ok, dáme si do huby, ale když pak vidíš že on nepřestává, nevím jak tebe ale mě vždycky popadla nějaká obrovská energie, síla. Asi se tomu říká amok, taková ta chuť žít a najednou se proberu když oni byli ti u zdi a chrčeli ať toho nechám. To mezitím jsem neovládal, takže moje odpověď je ANO jsem psychicky narušený jedinec který by dokázal vraždit za lidi kteří za to stojí.

Zrovna matka byla taková která se mě vždy snažila odzbrojit, takže k ní se běžet skovat nemá cenu.

Kdo to bude určovat? Sociálka, byla ti někdy vyplacena mzda jako úředníkovi, kulka, další prosím...
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

jericho-3 píše:Asi žijeme každý v jiném světě, zde mají ZD téměř vše, z velkého kravina a vepřína už ale není takový řev, udajně se živočišná nevyplatí...
A my bývalí měštáci chováme zvířata, která zhýčkaní jezeďáci již dávno opustili. Protože když se nemůže krást v JZD, kdo by to krmení kupoval, že? Radši si koupí průmyslově obarvená vejce, sedí doma a čumí na seriály...V hospodě pak vzpomínají, jaké to byli krásné časy a kolik zadřeli motorů během žní... :)
je rozdiel chovať pre seba, alebo sa tým živiť (ináč čo poznám traktoristov a pod. každý, či takmer každý niečo chová pre seba)

Začal my prepúšťať sušič klímy, keďže plničku doma nemám, kúpil nový sušič a dal to do servisu(chvála na nich od viacerých), však 3 skrutky a je to vymenené..
Keď mech. na povolovanie M6 skrutky použil blitzky ktoré mali cez pol metra(https://www.google.sk/search?q=knipex+c ... d=0CAUQ_AU ) a nestačilo mu to, začal som mať zlý pocit. Keďže im končila šichta, dohodly sme sa že druhý deň sa zastavým pre auto. Cez 6h práce- no čo už, keď sa nedarí tak sa nedarí.. Zrovná ten deň my padlo STK a EK, tak som rovno išiel do druhého mesta. Keď som tam došiel, ešte som narýchlo prezrel auto, no nešly lavé svetlá -koncovka nikde a kábel pricviknutý pod nárazník, trubka na mierku oleja odlomená, niečo ďalšie tiež odlomili -teraz ma nenapadá čo to bolo.

Kolega potreboval vymeniť jeden čap, býva v paneláku a v snehu sa mu to robyť nejak nechcelo, tak to dal do servisu, v krabičke im podal nový diel. Na druhý deň mu volajú že neide nalisovať do ramena, má už moc veľkú vôlu, treba komplet nové -no dobre. Minulý rok tam dával nové rameno, tak mu to bolo čudné, a trval na tom aby mu dali čo vymontovaly. V ramene stále bol starý čap, v nedotknutom stave, na naliehanie dostal naspäť aj ním donesení čap(tiež nedotknutý), no aj po tomto mu tvrdily že ho tam skúšaly nalisovať.

mám aj ja tvrdiť že automechanici sú banda neschopných ignorantov ktorý bez mihnutia oka budú klamať do očí len aby si napchaly vačky??
NIE, rozhodne to tak nie je, proste ludia sú rôzdní, je jedno či to je družstevník alebo mechanik či hocičo iné..

ospravedlňujem sa že som sa tak rozpísal, nie sú to tak závratné historky, len moje posledné 2 skúsneosti s mechanikmy..
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to jak píšeš, různí parchanti a hajzlové jsou všude, mezi automechaniky i univerzitními profesory o politicích nemluvě. Přes všechna vzdělání, která dnes běží jako na běžícím pásu, na jedno zapomínají, všechna svinstva, která pácháme druhým se nám jednou vrátí..Moc se tohle dnes neučí, rozhoduje nabiflovaný vzoreček nebo dobrý sloh, výchova jak vhodně zkonzumovat pravidelné dotace a dát malou domů..Hůř než automechanici a univerzitní profesoři jsou na tom ale třeba pokrývači, začne pršet a hned se pozná who is who..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“