Odečet na děti - daňový bonus
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Odečet na děti - daňový bonus
Čest, jak to berete vy? Ve výplatě si uplatňuji dvě děti, čili 1117+1317 kč a dejme tomu, že mám čistého 14 000. Tak ........jinými slovy, vydělal jsem 14 litrů nebo teoreticky jen cca 11500,- ??? Jelikož když si je vezme do výplaty žena tak o ten bonus přijdu a opravdu bych asi vydělal jen těch 11500. No snad mi rozumíte, počítat umím
ale jak to berete vy?Jde mi vlastně o to, až se budu hádat s šéfem tak ať se oháním správnou částkou......díky

SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
YAMAHA YZ 450 F
o to dítě se ti sníží základ daně, stejně jako o slevu na poplatníka. bývá to i vedle sebe na pásce. navíc sleva na dítě je jediná, kterou ti vyplatí vždy celou i když nemáš tak vysokou mzdu a tím pádem základ daně.
zjednodušeně - pokud máš teď se 2 dětmi vyplaceno na účet 14t, tak potom, co si děti uplatní manželka, budeš mít 14t mínus 2 děti.
zkus na netu mzdovou kalkulačku 2015, zadáš hrubou mzdu, výpočet a pak jen přidáš 2 děti a znovu výpočet. budeš to tam mít vše rozepsané
pokud tě zajímá, jak to mám já a celkově asi 99% pracujících, tak zaměstnavatele vůbec nezajímá, jestli mám 10 dětí nebo žádné. mzda se všude uvádí hrubá, takže mi dá např. 20t a dostanu 15t čistého. narodí se dítě a budu dostávat 16t čistého. to je jen "podpora státu pro rodiče" - zaměstnavatel ti dává stále stejnou mzdu - 20t hrubého!
zjednodušeně - pokud máš teď se 2 dětmi vyplaceno na účet 14t, tak potom, co si děti uplatní manželka, budeš mít 14t mínus 2 děti.
zkus na netu mzdovou kalkulačku 2015, zadáš hrubou mzdu, výpočet a pak jen přidáš 2 děti a znovu výpočet. budeš to tam mít vše rozepsané
pokud tě zajímá, jak to mám já a celkově asi 99% pracujících, tak zaměstnavatele vůbec nezajímá, jestli mám 10 dětí nebo žádné. mzda se všude uvádí hrubá, takže mi dá např. 20t a dostanu 15t čistého. narodí se dítě a budu dostávat 16t čistého. to je jen "podpora státu pro rodiče" - zaměstnavatel ti dává stále stejnou mzdu - 20t hrubého!