nazor na renault
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- chosepm
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
No ty asi budeš cholerikjericho-3 píše:Teď zrovna montuji zpátky hlavu na megane 1,4 a to jejich slavné uchycení kabelu el. vedení a kostry za hlavou mi mrdá mozek....

***VAG,PSA,Renault***
chosepm píše:No ty asi budeš cholerikjericho-3 píše:Teď zrovna montuji zpátky hlavu na megane 1,4 a to jejich slavné uchycení kabelu el. vedení a kostry za hlavou mi mrdá mozek....toho naděláš...si to s tebou klidně vyměnim a pojd mi vyndat tiptronik na passat 2.5 tdi
To si užiješ legrace

Údržba má samo vliv, ale špatnou konstrukci údržbou nenahradíš. Názory na Renault se různí..jsou lidé, kteří si jej nemohou vynachválit, druzí se rozčílí i jen při zmínce o něm. Samozřejmě je to i o modelu , starší lidé jej kdysi preferovali, Renault 16 /z Tuzexu/ byl jejich sen, Fuego jakbysmet. R 19 je poměrně populární, Espace čím novější, tím tragičtější a já osobně auta posuzuji podle toho, jak jsou opravitelná a logicky vyrobená..V dobách, kdy jsme vyndavali a nandavali převodovky jen na rameni třeba u dodávek apod. tak míra nadávek nám zůstala v hlavě...Postupně se člověk zastaví v obdivu k novemu modelu a uvědomuje si, že dobrá auta tu už byla... 

nepropadat panice...
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Každé autí má plusy a mínusy...ja som napr. s Megačom vcelku spokojný, všetko je v podstate ľahko prístupné, filtre, bežný servis porobený za chvíľku, klíma je riešená dobr, žiadne vedenia nie sú hnilé...ale to gufero naspodku prevodovky nemôžem pochopiť a tiež ani ľavú manžetu poloosi zaliatu olejom...
A čo sa týka úžitkových vlastností, treba si sadnúť a vyskúšať...s Meganom som spokojný.
Kamarát má 6 ročné clio, 1,5 dCi, najazdených vyše 120 000 km a okrem prdnutého chladiča klímy (minulý rok) všetko šlape.
Z toho, čo čítam, mi vychádza, že Renoldy vyvinuté v rokoch 2000-2008 sú asi pruserové...teraz už všetky autá
A čo sa týka úžitkových vlastností, treba si sadnúť a vyskúšať...s Meganom som spokojný.
Kamarát má 6 ročné clio, 1,5 dCi, najazdených vyše 120 000 km a okrem prdnutého chladiča klímy (minulý rok) všetko šlape.
Z toho, čo čítam, mi vychádza, že Renoldy vyvinuté v rokoch 2000-2008 sú asi pruserové...teraz už všetky autá
Megane I, 2001, 1,9 D
Alfa Romeo 156, 1,9 JTD 85kW
AR 159 SW, 1,9 JTDm, 88kW
Š125L, rv 89, 37kW
Alfa Romeo 156, 1,9 JTD 85kW
AR 159 SW, 1,9 JTDm, 88kW
Š125L, rv 89, 37kW

Ja som na Renaultoch vyrastal, najskôr R9, R19, potom Megane 1 – na svoju dobu výborné autá, pohodlné a dá sa povedať že celkom spolahlivé. Image Renaultu pokazila hlavne Laguna II - v r. 2000 chceli byť strašne pokrokoví a do sériovej výroby sa dostalo vela neosvedčených riešení. Potom Megane II, Delphi v niektorých dCi, Vel Satis a kopec iných vecí... A kým sa Renault spamätal, uplynuli roky. Smola (alebo šťastie?) je v tom, že aj keď Renault išiel v posledných rokoch s kvalitou hore, je kopec značiek ktoré išli dole a dostali sa na ich úroveň. Preto by som si Renault kúpil aj teraz, lebo si myslím že pri dnešnom stave globalizácie/unifikácie komponentov to nie je o moc väčší prúser ako iné značky (aj tie s ovela lepším image)
Myslíš, že koncern nedává práci? Mám zato, že na motorech určitě ano..Já když vidím olejový filtr u Renaulta diesela, vím, že to jsou pitomci a když vidím u rozvodů tovární popis - umejte kolečko rozvodů a konec klikového hřídele odmaštovadlem/nejlépe acetonem/ a poté utáhněte v ustaveném stavu rozvodů předepsaným momentem, vím že jsou to pitomci...Ale i pitomci jsou schopni vyrobit auto, které udělá službu..Jen to nasere mechána, když vidí, že logika a technologická kázeň jejich inženýry často úplně míjí... 

nepropadat panice...