nazor na renault

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mibfox
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mibfox »

Francouze nebrat....
OII kombi, BXE 1.9 tdi @ 92kw a 280nm zatim jen chip
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Teď zrovna montuji zpátky hlavu na megane 1,4 a to jejich slavné uchycení kabelu el. vedení a kostry za hlavou mi mrdá mozek.... :D
nepropadat panice...
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

jericho-3 píše:Teď zrovna montuji zpátky hlavu na megane 1,4 a to jejich slavné uchycení kabelu el. vedení a kostry za hlavou mi mrdá mozek.... :D
No ty asi budeš cholerik :-D toho naděláš...si to s tebou klidně vyměnim a pojd mi vyndat tiptronik na passat 2.5 tdi ;) To si užiješ legrace (rofl)
***VAG,PSA,Renault***
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

chosepm píše:
jericho-3 píše:Teď zrovna montuji zpátky hlavu na megane 1,4 a to jejich slavné uchycení kabelu el. vedení a kostry za hlavou mi mrdá mozek.... :D
No ty asi budeš cholerik :-D toho naděláš...si to s tebou klidně vyměnim a pojd mi vyndat tiptronik na passat 2.5 tdi ;) To si užiješ legrace (rofl)
(rofl) 2,5 Tdi nebrat (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale jo,jsou i horší věci,ale dělám to v boudě,na zemi ,ve tmě,v horku a bolí mě všechno,hlavně záda..A už nemám tolik trpělivosti,jako kdysi..Je to přátelská výpomoc mimo dílnu a to mě sere...
nepropadat panice...
luciana
Přispěvovatel

Příspěvek od luciana »

je to všechno o udržbě.Kurvítka už cpou všude.Posrané emise.Kabeláž z reciklátu a matroš made in china a turek.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Údržba má samo vliv, ale špatnou konstrukci údržbou nenahradíš. Názory na Renault se různí..jsou lidé, kteří si jej nemohou vynachválit, druzí se rozčílí i jen při zmínce o něm. Samozřejmě je to i o modelu , starší lidé jej kdysi preferovali, Renault 16 /z Tuzexu/ byl jejich sen, Fuego jakbysmet. R 19 je poměrně populární, Espace čím novější, tím tragičtější a já osobně auta posuzuji podle toho, jak jsou opravitelná a logicky vyrobená..V dobách, kdy jsme vyndavali a nandavali převodovky jen na rameni třeba u dodávek apod. tak míra nadávek nám zůstala v hlavě...Postupně se člověk zastaví v obdivu k novemu modelu a uvědomuje si, že dobrá auta tu už byla... :)
nepropadat panice...
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

měl sem 19, clio l. clio ll. megana ted mám scenica dci nemůžu říct křivího slova.známej má lagunull. xlet kango švára fluence nevím že by měl někdo problém :)
Ferrari1980
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferrari1980 »

Každé autí má plusy a mínusy...ja som napr. s Megačom vcelku spokojný, všetko je v podstate ľahko prístupné, filtre, bežný servis porobený za chvíľku, klíma je riešená dobr, žiadne vedenia nie sú hnilé...ale to gufero naspodku prevodovky nemôžem pochopiť a tiež ani ľavú manžetu poloosi zaliatu olejom...

A čo sa týka úžitkových vlastností, treba si sadnúť a vyskúšať...s Meganom som spokojný.

Kamarát má 6 ročné clio, 1,5 dCi, najazdených vyše 120 000 km a okrem prdnutého chladiča klímy (minulý rok) všetko šlape.

Z toho, čo čítam, mi vychádza, že Renoldy vyvinuté v rokoch 2000-2008 sú asi pruserové...teraz už všetky autá
Megane I, 2001, 1,9 D
Alfa Romeo 156, 1,9 JTD 85kW
AR 159 SW, 1,9 JTDm, 88kW
Š125L, rv 89, 37kW :-)
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Ja som na Renaultoch vyrastal, najskôr R9, R19, potom Megane 1 – na svoju dobu výborné autá, pohodlné a dá sa povedať že celkom spolahlivé. Image Renaultu pokazila hlavne Laguna II - v r. 2000 chceli byť strašne pokrokoví a do sériovej výroby sa dostalo vela neosvedčených riešení. Potom Megane II, Delphi v niektorých dCi, Vel Satis a kopec iných vecí... A kým sa Renault spamätal, uplynuli roky. Smola (alebo šťastie?) je v tom, že aj keď Renault išiel v posledných rokoch s kvalitou hore, je kopec značiek ktoré išli dole a dostali sa na ich úroveň. Preto by som si Renault kúpil aj teraz, lebo si myslím že pri dnešnom stave globalizácie/unifikácie komponentov to nie je o moc väčší prúser ako iné značky (aj tie s ovela lepším image)
sathol
Přispěvovatel

Příspěvek od sathol »

kdyby nebyly rencky tak neni prace pro mechoše :D
tak dilny jsou prazdne (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Myslíš, že koncern nedává práci? Mám zato, že na motorech určitě ano..Já když vidím olejový filtr u Renaulta diesela, vím, že to jsou pitomci a když vidím u rozvodů tovární popis - umejte kolečko rozvodů a konec klikového hřídele odmaštovadlem/nejlépe acetonem/ a poté utáhněte v ustaveném stavu rozvodů předepsaným momentem, vím že jsou to pitomci...Ale i pitomci jsou schopni vyrobit auto, které udělá službu..Jen to nasere mechána, když vidí, že logika a technologická kázeň jejich inženýry často úplně míjí... :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“