Řešení pokut (resenipokut.cz)

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pelep
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Řešení pokut (resenipokut.cz)

Příspěvek od Pelep »

Zdravim rychlej dotaz, vim že se to tu už řešilo dřív, všechno jsem to přečetl :-) Ale zajímalo by mě, jestli někdo máte zkušenosti z poslední doby s resenipokut.cz Na jejich fb stránce se občas najdou komenty jak neodpovídaj, nefungujou atd, pak zase se jinde dočtu jak to skvěle funguje a že maj občas podivný taktiky, ale stejně to vyřešej... Jde mi o to, že jezdim každej tejden do Prahy, bydlim kousek od Třeboně, takže to mám nějakejch 150 km a popravdě, jezdim jak docela jak kokot. Mám na mysli rychlost, dálnice 160 - 180 (tacho) a okresky většinou jak to jde, většinou 100 - 120 a max 140 rovinky, mám strach jet mimo město o víc jak 50, to už je o noty... Ale nejsem ten typickej kokot, opravdu neriskuju s předjížděním, do zatáček a tak, dodržuju odstupy... jen prostě furt chvátám no... A můžou za to z části alternativní paliva, když jsem jezdil na naftu, tak jsem jezdil za 5 - 5,5 ale teď mám litr paliva za 12 kč a tak jezdim furt podlaha. A taky dost často blbě parkuju v praze, mám za to už dost pokut. Ale hlavně mám strach o ty noty za rychlost.

Od 1. 10. resenipokut.cz zdražuje na 3999, do tý doby 2799 a tahle cena bude platit i když si to člověk potom prodlouží, navíc když zadám nějakej kód z fb tak to bude platit na 13 měsíců, což je nějakejch 7 korun na den za tyhle služby a kdyby to fungovalo, tak do toho jdu. Omlouvám se za sloh, píšu rychle nemám čas :-D
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

:tyc: promiň odkaz jsem zrušil, protože tobě pomáhat nemá cenu.

:tyc:
Naposledy upravil(a) WOB dne 18 zář 2015, 18:48, celkem upraveno 1 x.
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Díky WOBe :-D
BMW E46 328i automat LPG
EX:
shadow
Přispěvovatel

Příspěvek od shadow »

Jo WOB to pěkně vystihnul. :)
Jinak, není přece jenom lepší vyjet z domu o 15min. dříve a jet tak nějak normálně? Hele, když pominu tu hrozbu pokut, co třeba zvěř, prasata, vysoká? Když jsem to kolikrát v noci mastil na pohotovostní zásah ke klientovi a viděl ty krvavé stříkance a sraženou zvěř. Když to napálí kamion, tak se asi nic moc neděje, ale osobákem.....brrr!
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Když můžu, tak jezdim na pohodu :) Ale když končim v půl pátý v Praze a ve tři čtvrtě na šest musim být o 150 km jinde, kde na mě čeká 6 lidí a beze mě se nehnou, tak pak chvátám no... Spíš mi jde o to, že během toho roku tak čtyři lístky za blbý parkování dostanu, většinou po pětikilu. Nechci toho zneužívat, ale pak mi někde pět metrů za značkou na začátku vesnice naměřej 70 a bude to za body a klidně dva litry. Navíc jsem před rokem jel a na semaforech mi nekecám kousíček před autem blikla oranžová, nestich bych zabrzdit a fakt to bylo tak pět metrů do světel, no jenže stáli tam policajti zajetý a zrovna to kontrolovali. Tak jsem jim říkal že jsem projel na oranžovou, oni že teda jo, ale že se na ní stejně jezdit nemá a ať jim to podepíšu, tak jsem něco podškrábnul no a pak čumim jak puk,pět bodů pryč... Pak jsem platil pětikilo že jsem svítil mlhovkama když bylo blbě vidět, ale nechtěl jsem kvůli tomu do správního, dvakrát pětikilo za gumy i když měly tak 2 milimetry... Tak právě kvůli těmhle věcem jsem si říkal, že 2800 za 13 měsíců by se mi asi vyplatilo, kdyby to fungovalo. V tom prvním příspěvku jsem to asi trochu přehnal, vypadá to jak kdybych si to chtěl zaplatit abych moch jezdit jak kkt, ale tak to neni :)
BMW E46 328i automat LPG
EX:
shadow
Přispěvovatel

Příspěvek od shadow »

V Praze se na padlou oranžovou jezdí běžně, kolikrát i dost dlouho. Že jsi dostal pokutu odhaduji, že auto máš registrované u Vás na jihu a ještě ke všemu jsi majitel. Pro úřady ta nejsnadnější varianta.
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

V nějaký zapadlý vesničce před Brnem :roll: Jojo, C na značce a majitel :) Rok jsem se děsil oranžových a stopek, podruhý během roku kdybych to udělal, tak papíry na rok pryč :roll:
BMW E46 328i automat LPG
EX:
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

ty to auto radši prodej a jezdi šalinou....

Jsem taky závodník F1, ale s tímhle přístupem co máš, chodíš pro vodu se džbánem, kterýmu se jednou utrhne ucho a pak budeš brečet na rozlitým. ;)

to že jsi blbej a dali ti pět bodů je jen dobře a dál ti radit nebudu.
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Vezl jsem v autě ještě tátu co jezdí 25 let se záchrankou a je extrémně háklivej na cokoliv za volantem, co je podle něj nebezpečný. A babču, která je ještě háklivější a furt kecá do řízení. Jel jsem fakt předpisově a ve vesnici ani né 50, jen mi blikla oranžová když jsem už kolem semaforu projížděl a zrovna ho hlídali cajti, viděli starý bávo s jihočeskou značkou a i oni říkali že viděli že to byla oranžová, ale chtěli podepsat nějakej papír tak jsem to podškrábnul a byl to bloček, souhlas že jsem jel na červenou... :roll: Asi to nebudem už řešit, jen jsem se chtěl zeptat, jestli to funguje, nebo to jsou podvodníci, ale místo toho kecy ať jezdim radši šalinou... Myslim že nejsem jedinej v tomhle státě, kdo občas poruší předpisovou rychlost a občas dostane lístek za blbý parkování. A vim že to neni správný, neobhajuju se ;) S tim džbánem, já vim no...
BMW E46 328i automat LPG
EX:
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Možná byl problém v tom, že jsi jel na oranžovou (LOL)
Žlutou, pane 8)
GIV Variant TDi ???kW
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Díky takovým jako ty se pak mohou novinaří ukájet nad články typu: "Mladý řidič v BMW..."
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Pamatuju si, jak jsem se před lety v autoškole divil, že to neni oranžová, ale žlutá. Nikdy v životě jsem od nikoho neslyšel říct o prostřední barvě na semaforu, že je to žlutá. Možná se tomu říká různě podle toho kde člověk bydlí, ale u nás je to oranžová :-) BMW jsem si nekupoval cíleně, pořád jsem vybíral nějakou voňavku tdi 66/81 kw a najednou mi kleklo mý bejvalý auto, mazda 121 za pět tisíc :-D Tak jsem v zoufalství zašel do bazaru a odjel se starým BMW, do kterýho jsem už nasypal tolik peněz... Nechte těch předsudků "Mladý řidič v BMW", každej je jednou mladej a že by 1665 ccm TDSo byl nějakej závoďák ... :-D
BMW E46 328i automat LPG
EX:
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Slavkov píše:Možná byl problém v tom, že jsi jel na oranžovou (LOL)
Žlutou, pane 8)
To, že nějaký idiot napíše do zákona žlutá, neznamená že tam žlutá je.
Je tam oranžová ;)
Tel:776005385 Nový Bor
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

titan0306 píše:
Slavkov píše:Možná byl problém v tom, že jsi jel na oranžovou (LOL)
Žlutou, pane 8)
To, že nějaký idiot napíše do zákona žlutá, neznamená že tam žlutá je.
Je tam oranžová ;)
Jsem si o tobě myslel, že máš praktické právní povědomí... to s barvocitem nemá nic společného... prostě pojmy a dojmy 8)
Na druhou stranu... není to problém výrobců, že to není žlutá, pokud to není žlutá? Osobně jsem vlnovou délku neměřil...
Mimochodem, i celosvětově to je YELLOW a nikoli ORANGE.... ale chápu, že nadávat do idiotů je taková typická čecháčkovská vlastnost...
GIV Variant TDi ???kW
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Má reakce na tebe byla ve stejném smyslu jako ta tvá .
Mě je úplně jedno jakou barvou si to kdo nazývá, já jezdím na oranžovou a dle barevného spektra je to oranžová :D
To že i výrobci jsou mimo je jejich věc.
http://www.eshop.jtsczsro.cz/subdom/esh ... stidla-p55

A mé právní znalosti mě opravňují jezdit na oranžovou, protože to není přestupek, takže nechápu jak za to mohl dostat pokutu, ale vzhledem k tomu, že oranžové se říká žlutá je možné vše.
Tel:776005385 Nový Bor
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“