Zdravím..
v poslednom čase riešim problém so svojou 406kou s čerpadlom bosch. Auto po nahodení čerpadla so vstrekmi a len letmom naladení predvstreku jazdilo veľmi pekne. Po jednom tankovaní začalo počas jazdy cukať akoby bol problém s dopravou paliva (vzduch?).. počas jazdy to však zmizlo a auto ďalej jazdilo bez problémov s riadnym výkonom. Časom sa tu a tam objavilo cuknutie (1-2x za 800km), zvýšil som preto pomerne výrazne predvstrek, odvtedy sa cukanie neobjavilo.
Zároveň sa mi asi 3x stalo, že motor nechcel za tepla naštartovať. Pri štartovaní sa motor veľmi výrazne trasie akoby už už chcel naštartovať, no nenaštartuje.. po strieknutí spreja do sania chytí v podstate hneď.
Ináč beží motor absolútne bez problémov, bez poklesu výkonu.. pokiaľ štartuje, tak naštartuje v podstate okamžite bez zaváhania bez ohľadu na teplotu.
Ďakujem
406 2.1TD + bosch
Moderátoři: šulda, Moderátoři
to práve nie... v tom momente kedy auto nechce naštartovať je jedno ako dlho budem štartérom točiť. Proste to nechytí, skúšal som aj medzitým naťahať naftu ručne, napojiť žhaviče napriamo, bez výsledku. Naštartujem to jedine sprejom a potom funguje povedzme 2-3 týždne bez akýchkoľvek problémov bez ohľadu na teplotu motora/okolia.
Ale to se nevylučuje, když je spadlá nafta, trvá to kolikrát dlouho než to chytne..Jde o to, sledovat přitom startu zda z výfuku jde kouř..A žhaví to? Protože když dáš startsprey, tak se motor roztočí a běží...a to proto, že buď si během toho nasaje naftu nebo tím nahradíš nefunkční žhavičky..
nepropadat panice...
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0