Octavia 1,9TDi chyba 00898

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pepino60
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia 1,9TDi chyba 00898

Příspěvek od Pepino60 »

Včera mi přijela Octavia 1,9TDi 66kW r.v. 2003 s tím, že majitelka nemůže někdy auto otevřít dálkovým ovládáním (přímo v klíčku). A i když to odemkne ručně, tak nemůže auto nastartovat. Počká cca 5 minut a pak normálně natočí. Už se jí to stalo i za jízdy, že motor zhasnul a musela počkat zase asi 5 minut než nastartovala. Zkoušel jsem to odemknout už asi 50x, ale ještě mi to neudělalo. Diagnostika píše jedinou chybu a to: 00898 - řídící jednotka centrálního zamykání na straně řidiče - nesmyslný signál. Původně jsem si myslel na imo, ale to vůbec nepíše. Neřešil to už někdo? Díky.
Všechno jsou to plechové střepy na práci. Teda kromě FERRARI !!!
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

sundej tapec a mrkni na jednotku / piny jestli to není vyoxidovaný / zelený
Pepino60
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepino60 »

Nejprve se omlouvám za překlep. Číslo chyby není 00898, ale 00928. Popis zůstává stejný. Nicméně není to teť podstatné. Důležitější je to, že majitelka auta mi závadu popsala zcela chybně. Dnes totiž po týdnu co tady auto mám se závada konečně projevila. Nemá to nic společného s odmykáním, jak uvedla ona. Auto z ničeho nic prostě absolutně ,,zemře." Je prostě absolutně bez elektriky. Nejde nic. Nesvítí kontrolky, vymaže se stav km, nejdou okna, centrál, nic nesvítí, nejde nastartovat no prostě smrt!!! Přibližně po pěti minutách všechno naskočí a funguje jak má. Pouze radio po zapnutí ladí a ladí a ladí...
Pepino60
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepino60 »

Tak radio mám vyřešeno. Bylo vadné, takže jsem dal druhé. Ovšem elektriku jsem proměřil, prohlédl, zkontroloval jsem hlavní relé i relé ,,X" a zatím jsem nepřišel na žádný problém. Zatím to všechno fachčí ovšem nevím jak dlouho. Poprvé se mi to projevilo po týdnu. Na pět minut všechno vypadlo a pak samo naskočilo a od té doby zase dobrý. Z takových závad by se jeden posral!!!
Pepino60
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepino60 »

Ještě taková úvaha: já jsem to u těchto aut ještě neřešil, ale stalo se už někomu, že odešla ŘJ? Auto má nalítáno 215000km, takže vcelku nic, protože ke mně jezdí pár Octávek, které mají hrubo přes půl mega a jsou v pohodě.
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

a nie je tam este povodna baterka? myslim v aute skus prehodit z ineho auta
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
Pepino60
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepino60 »

Baterka je tam 3 měsíce stará. Ještě je na ni cenovka.
Oscar
Přispěvovatel

Příspěvek od Oscar »

Neco podobneho jsem mel na sve Oct. ASZ. Cas od casu mi nesla nastartovat a proste nizke napeti, smazali se kilometry atd. Treba po minute vse OK a motor naskocil. Zavada nepravidelne, hledal jsem to necely rok. Nakonec problem byl v minus svorce na baterce co maj origo nalisovany kabel. Vymena svorky a doted vpohode.
Pepino60
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepino60 »

No prosím! To vypadá jako dobrá stopa!!! Hned na to mrknu. Díky.
Oscar
Přispěvovatel

Příspěvek od Oscar »

Kdyz jsem ten spoj rozrizl a rozlomil, bylo to cely takovy podobany od preskakovani proudu, proste studenak.
Oscar
Přispěvovatel

Příspěvek od Oscar »

Pepino60 píše:No prosím! To vypadá jako dobrá stopa!!! Hned na to mrknu. Díky.
Uz jsi to vyresil ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“