prosim o pomoc 1Z houpe na volnobeh
Moderátoři: šulda, Moderátoři
hopání TDI
jednou sem se s tím setkal u tdi,pamět závad v pořádku, na konec to byl snímač regulace paliva ve vstřik čerpadle(šla ztuha hřídelka v obalu)po zalapování houpání zmizelo
Mně taky kolísá volnoběh, takže sbírám informace
Mně to navíc dost škube, když při jízdě klesnou otáčky přibližně pod 2tis. a přidám lehce plyn. To zaškube, jako by se chtěl vyrvat motor se silentbloků. Když ale přidám plynu víc, tak to neudělá. To by mohlo nasvědčovat přidřené regulaci ot. v čerpadle?
Ještě by mě zajímalo zaslepení EGR, jak to nejjednodušeji udělat na zkoušku? Nechce se mi vyrábět dvě přesné záslepky. Doufám, že nikoho zde nepohorším, když se přiznám, že jsem docela rád, že mi to skoro vůbec nekouří
takže bych ho docela rád nechal v provozu.

Ještě by mě zajímalo zaslepení EGR, jak to nejjednodušeji udělat na zkoušku? Nechce se mi vyrábět dvě přesné záslepky. Doufám, že nikoho zde nepohorším, když se přiznám, že jsem docela rád, že mi to skoro vůbec nekouří

Fočus 1,6TDCI
T4 MTDI
T4 MTDI
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Vyšroubuj z čerpadla regulační tlakový ventil a zkontroluj ho. Když s ním zaklinkáš, váleček v něm se musí volně pohybovat. Nesmí být fest. Je to ten šroub vedle přívodu do čerpadla na druhé straně. Musíš si na to udělat trubkový klíč, má to dvě plošky. Pokud je zadřenej, bude ti to pořád hejbat s předvstřikem sem - tam a otáčky budou houpat.
-
- Sběrač informací
Já zatim taky jezdim, ale už mám dost těch připomínek, že to má zvuk na volnoběh jak Tatra 815
Já si na začátek vyměnil naftovej filtr a odstranil bubliny v naftě. Můj osobní názor je, že jestli to bude přidřený, tak proto, že předchozí majitel jezdil s těma bublinama a neřešil to.
Teď jsem koupil novej termostat, ale ještě ho vozim v kufru - příprava na VAG
Ještě mám v plánu vyměnit olej a při tom se mrknu na nastavení rozvodů, protože to na prd startuje i teplý, i studený, ale protože mám výkon dobrej, tak tady bych chybu neviděl.

Já si na začátek vyměnil naftovej filtr a odstranil bubliny v naftě. Můj osobní názor je, že jestli to bude přidřený, tak proto, že předchozí majitel jezdil s těma bublinama a neřešil to.
Teď jsem koupil novej termostat, ale ještě ho vozim v kufru - příprava na VAG

Ještě mám v plánu vyměnit olej a při tom se mrknu na nastavení rozvodů, protože to na prd startuje i teplý, i studený, ale protože mám výkon dobrej, tak tady bych chybu neviděl.
Fočus 1,6TDCI
T4 MTDI
T4 MTDI
Dobry den (teda aktualne "prodlouzeny" vecer),
Mam taky 1Z v Golf III a drive kdyz jsem slapl na plyn okolo 2000 ot., tak se ozvalo zahuceni, ze jsem neumel rozeznat, ze se zvysuji otacky (ale dle otackomeru sly navrch pomerne svizne). Ted slysim jen zahvizdnout turbo. Myslite, ze bych tim tomu pomohl, nebo se mam zajimat o repasi cerpadla a vymenu trysek (Reesha jiste doporuci)
? Ma to najeto pres 260tkm a domnivam se, ze s cerpadlem ani tryskami se nic nedelalo. Pri startovani to bile zadymi a pri normalnim behu je citit tak trosku stiplave (rekl bych, ze to neni tak, jak predtim). Doporucite mi neco konkretniho?
Dekuje a zdravi
Honza Marek
kde se to da sehnat?marosi píše:Ešte by som poradil aplikovať Carbon Clean, pretože to môže robiť čerpadlo, atáto tekutina ti prečistí čerpadlo aj trysky
Mam taky 1Z v Golf III a drive kdyz jsem slapl na plyn okolo 2000 ot., tak se ozvalo zahuceni, ze jsem neumel rozeznat, ze se zvysuji otacky (ale dle otackomeru sly navrch pomerne svizne). Ted slysim jen zahvizdnout turbo. Myslite, ze bych tim tomu pomohl, nebo se mam zajimat o repasi cerpadla a vymenu trysek (Reesha jiste doporuci)

Dekuje a zdravi
Honza Marek
Otázka je, co by takový repas čerpadla stál. Zase bych měl jistotu, že je to udělané a ne se bát po koupi jiného jetého čerpadla, jestli vydrží. Ještě jsem sehnal tady u známého totéž čerpadlo, tak bych si ho asi půjčil a hned uvidím změnu. Ale zase nezjistim, čím to jemirec píše:na Tvojom mieste, ak Ta to moc stve, by som dal čerpadlo von a poslal ho na repas. Ak to dobre urobia, tak ti kolísanie voľnobehu určite zmizne. Neverím ze to robí snímač ot. alebo zdvih ihly.

Fočus 1,6TDCI
T4 MTDI
T4 MTDI
Re: hopání TDI
prosim Vas, kde najde ten snimac regulace paliva? To je v hlave cerpadla a nebo v samotnem cerpadle, nekde kde je treba ten exenter?lib píše:jednou sem se s tím setkal u tdi,pamět závad v pořádku, na konec to byl snímač regulace paliva ve vstřik čerpadle(šla ztuha hřídelka v obalu)po zalapování houpání zmizelo
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.