Pred tydnem jsem vymenil turbo za nove(zadny repas) a od te doby je auto line. Zacina jetaz tak do 2400 otacek. Auto je nacipovane na 125kw, pred vymenou bylo vse ok az na to ze stare turbo houkalo a zacinalo propoustet olej.
Prosel jsem spoustu temat co lze udelat, jako povolit/pritahnout cervik dorazu u turba, ale nejsem si jist zda to je idealni cesta k oprave. Na novem mam najeto cca 300 km a pokud by na nem neco bylo vadne nevim zda by uznali reklamaci.
Mam nalogovano jak vypadalo stare a nove turbo.... Prosim o radu cim by to mohlo byt. (Je nutne upravit soft?)
Nove
Tak přidávám nové info, co jsem za tu dobu zjistil/udělal.
Turbo je repas - koupil sem X-ový díl (03G253010JX)
-našel jsem díru v podtlakové baňce u sání - vyměněno
auto už začalo zabírat kolem 2 tis otáček, ale pořád to není to co to bývalo, tedy kolem 1800 ot.
-vyměnil jsem těsnicí kroužky na tlakových hadicích a zkontroloval těsnost - OK
-Zkontroloval a sastavil jsem EMP na volnoběh z 0,11 na 0,19bar - žádná změna.
-zkrátil jsem táhlo na baňce- mělo velké předpětí cca 2mm, ted jsem pokusně bez předpětí a už lehce přefukuju, takže to zase prodloužím, ale štelování táhla evidentně taky nepomohlo k lepšímu náběhu.
-zkusil sem jiny N75 - bezezměny.
-vývěva dává -0,9bar a nepadá to při šlápnutí na brzdu
níže je odkaz na aktuální log, prosím o nějakou radu co ted dál.
log.manesik.cz/LOG_PASSAT_BKP.CSV
log 3ky mám taky, ale je tam pouze EGR, a ten funguje správně (zkoušel jsem to i se zaslepeným a náběh je stejný). Váha vzduchu je pouze v 10ce a pouze informace o aktuální hodnotě, požadovaná hodnota nikde není...
nějaký nápad jak ten spodek doladit, než budu kupovat nové turbo?
a druhá věc...neví někdo proč ve vyšších otáčkách N75 nepustí víc podtlaku, aby se tlak dostal blíže k požadavku? Od 2700 už se křivka stále drží pod požadavkem o nějakých 100 mbar.
manesik píše:nějaký nápad jak ten spodek doladit, než budu kupovat nové turbo?
a druhá věc...neví někdo proč ve vyšších otáčkách N75 nepustí víc podtlaku, aby se tlak dostal blíže k požadavku? Od 2700 už se křivka stále drží pod požadavkem o nějakých 100 mbar.
ten spodok nikdy nebude taky dobry u repasu ako ked mas origo turbo to je ta dan za tu cenu
bylo za 12...divne bylo ze tam nebyl jediny zakapnuty sroub, vse bez barvy.
na rekalmaci jsem se jiz ptal, ale musim ho vyndat a poslat na zkoumání...30 dní a to prostě pak budu muset koupit ještě jedno, takže bud nejaky guru co to doladi a nebudu resit rekalmaci, nebo vykrvacim jeste do jednoho noveho kusu a pak budu mit doma 2
auto od tech 2 tis otáček jezdí ale fakt parádně, takže třetí možnost je že si zvyknu
manesik píše:bylo za 12...divne bylo ze tam nebyl jediny zakapnuty sroub, vse bez barvy.
na rekalmaci jsem se jiz ptal, ale musim ho vyndat a poslat na zkoumání...30 dní a to prostě pak budu muset koupit ještě jedno, takže bud nejaky guru co to doladi a nebudu resit rekalmaci, nebo vykrvacim jeste do jednoho noveho kusu a pak budu mit doma 2
auto od tech 2 tis otáček jezdí ale fakt parádně, takže třetí možnost je že si zvyknu
ja by som kupil new origo a hento im tam vratil a alebo popripade predal
já bych nic netušil ale natlakoval tu soustavu jestli je těsná a nefučí to ven místo do motru musíš mít kopmresor a velké ucpávky, mám v ucpávckách fentilek a tlakuji tlakoměrem