Prosím o radu nějakého odborníka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bundis9876
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od bundis9876 »

Ještě se zeptám. Kdyby bylo porušení vedení(drát),tak by to mohlo dělat tohle a nebo by to ani nezamykalo? Zámek je určitě dobrý, vedení nevím na 100%,snažil jsem se proměřit,ale nejsem z toho moudrý. Jinak když jedu tak se auto při dosažení rychlosti cca 10km/h zamkne,ale tím stylem,že ty problémové dveře nejdou pak zevnitř otevřít. Tento stav by neměl nastat, mělo by se pouze zamknout a jít klikou otevřít i kdyby byl nefunkční motorek.Kontrolka přitomto zamčení přitom nebliká,takže by neměl být aktivován režim SAFE.
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Stále říkám, že komfortka nemá info o stavech mikrospínačů v zámku, proto ti klidně nesvítí safe a nejde přitom otevřít zevnitř.
Dej to někomu na diagnostiku, kdo ví co a kde hledat. Takhle se v tom budeš plácat.
Passat 4motion AVF
bundis9876
Sběrač informací

Dobře,neřešme kontrolku,ale jak je možný,že se ty dveře zamknou na 2x,když ostatní se zamknout jen jendou a jdou tedy otevřít? Musí to dostat nějakou informaci jinou než ty ostatní dveře.Z toho se nedá něco vydedukovat?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to asi něco jiného, ale teď třeba řeším sousedce , která je z toho na palici, že přejde okolo auta s ovládáním v kapse a to se zamkne nebo odemkne..Zjistil jsem, že má v ovládání v háji takový ten pimpiš na tištáku, na který se mačká..Jeden s těch dvou otevři -zamkni je v háji..Asi se tyto komponety nedají sehnat, že? Je to Felicia a ovládání origo škoda../omlouvám se, že jsem se přiživil/
nepropadat panice...
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Mikrospinac sa da kupit zvlast a prepajkovat...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

O děkuji a poradíš kde?
nepropadat panice...
vpavel
Přispěvovatel

Příspěvek od vpavel »

jericho-3

tady :http://www.gme.cz/

je to za par kacek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Díky..
nepropadat panice...
bundis9876
Sběrač informací

re

Tak to dělala řídící jednotka dveří.Vyměna a dveře odemykají,jen teď když vezmu za kliku,tak se dveře otevřou až na druhý pokus.Je možné,že jsem nějak blbě složil ten zámek? Myslím tu el. část,kde je ten plastový přesuvník?
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

aby to nebylo odstranění jen důsledku a ne příčiny ;-)
Co taková "drobnost" jako vyzkoušení zámku "natvrdo", nejlíp se změřením odběru při zamykání vs odemykání? ;-)
Jinak k tý otázce bych to skoro viděl na mechanický opotřebení toho zámku než na špatný nastavení (v tom případě by to buď nešlo vůbec nebo třeba vždy při silnějším zatažení,ap. ... )
pašíkombi AFN B597
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: re

Příspěvek od Martin.R »

bundis9876 píše:Tak to dělala řídící jednotka dveří.Vyměna a dveře odemykají,jen teď když vezmu za kliku,tak se dveře otevřou až na druhý pokus.Je možné,že jsem nějak blbě složil ten zámek? Myslím tu el. část,kde je ten plastový přesuvník?
Blbě nastavený lanko od kliky k zámku. Moc našponovaný.
Elektronika auta a technika........
776 829390
bundis9876
Sběrač informací

Dělají to obě kliky i vnitřní. Když zamknu dveře zevnitř,tlačítkem na madle,tak mi to jde do safe režimu,takže bliká kontrolka dveří.Lanka mohu vyzkoušet,dělal jsem několik zámků a tohle se mi nikdy nestalo,tak si myslím,že bude chyba spíš jinde,ale díky za tip.Mrknu na to
bundis9876
Sběrač informací

re

Tak lankem to není. Ještě jeden poznatek, když to zamknu zevtnitř talčítkem v madle,tak se to zamkne na režim safe(bliká kontrolka) a pípne alarm jako,když zamknu auto dálkou.Ostatní dveře se zamknou tak jak mají a to jen jednou (ne do režimu safe),ale už to nejde tím samým tlačítkem odemknout.Jen dálkou a i tak se musí za vnitřní kliku zatahat 2x.Teď jde o to,zda i ta "nová" řídící jednotka je ok a nebo zda to může dělat zámek.
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

může to dělat zámek, to co popisuješ vypadá na mikrospínač pozice zamčeno na klíč ... (edit:možná trochu OT, ale souvisí to - co třeba dojezdy oken?Máš i na dálku nebo ne? Nezavíraj se ti při zamčení tim tl.v madle?...)
pašíkombi AFN B597
bundis9876
Sběrač informací

Mikrospínače zámku jsem kontroloval a i tišťák,vše proměřeno a ok. Mám dálku. Když zamknu tlačítkem na madle,tak to odemku jen dálkou a nebo vytažením kléčku ze zapalování,ale i tak až na druhé zataření za kliku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“