PD nejde po ránu nastartovat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vesnican
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

PD nejde po ránu nastartovat

Příspěvek od Vesnican »

Mám problém s autem v podpisu. Dnes přijdu ráno do auta, nažhavím a nenastartuju, jako kdyby byla padlá nafta. Vymlátil jsem na tom baterku a nechytlo. Víckrát jsem točil klíčkem, aby natlačilo naftu a nepomohlo. Čerpadlo v nádrži je slyšet. Gumičky na vstřikách měněny asi před měsícem. Diagnostika prázdná. V nádrži mám méně nafty(dojezd podle ppc 120km), ale doteď starty i s menším množstvím bez problémů. Nějaké rady na co se zaměřit?
Dovoz aut ze zahraničí.
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

A jak vypadalo vymackani od vstrikovacu?Zabrousil jsi hranky, nez jsi tam napral vstrikovace s novymi gumickami?Co tandem?
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Dělali to v RFauto v Brně, tak to určitě udělali, jak se má. Na tandem nikdo nesahal.
Dovoz aut ze zahraničí.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Diag, merane hodnoty a pozriet ci rj vidi otacky motora napr
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Mě pomohla výměna termostatickeho ventilu na palivovém filtru, stoji 220,- Kč originál Bosch..
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Tak jsem koukal do měřených hodnot a při zastartování se otáčky v řj ani nehnou. Tak zítra zkusím sehnat snímač otáček kliky a vyměním ho. Nebo má někdo jiný návrh, na co se zaměřit?
Dovoz aut ze zahraničí.
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Ještě mě je divné, že by byl snímač špatný ale diag nic nehlásí je to možné?
Dovoz aut ze zahraničí.
jear ewing
Přispěvovatel

Podle čeho soudiš, že je to Halluv snimač, než ho budeš měnit. Tak si ho pujč a vyzkoušej zda to chytne..
Podle mne to není ve snímači, ten je držák a vydrží po celou dobu života vozu.
Octavak1.9 96kw
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavak1.9 96kw »

Mám stejný problém který už řeším delší dobu,žhavení ok,palivová soustava ok,nastavení rozvodu ok,hodnota vstřiku ok,ted při dalším pátrání jsem zjistil že po chcípnutí se z ventilového víka ozývá takové praskání,sršení,tak šlo víko dolu a od vsřiku se lehounce ale doopravdy uplně nepatrně roztřikovalo palivo ale nebylo poznat od kud to je zkusil jsem i natlakovat soustavu abych to lépe poznal.Zaslepil jsem zpatečku a napojil hadičku s ventilken na přívod paliva kompresorem natlakoval na 6baru a cca po pul hod tlak klesl na 1,5 a tam už se držel.Zdálo se mi že to jde od pístku vstřiku ale přez ty pružinky se to nedá přesně říct je možné že by byla netěsnost mezi pístem vsřiku???Nerad bych vyměnil gumičky a pak to dělaly vstřiky.

je to na 1,9tdi 85kw AJM

díky za každou radu
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jear ewing píše:Mě pomohla výměna termostatickeho ventilu na palivovém filtru, stoji 220,- Kč originál Bosch..
tuto součástku bych nepodcenoval je tam víc typů s termoventilkem i bez nový termoventil boš a filtr boš, nic levného nemá cenu vymačká se a udělá podobný problém, termoventil se má měnit ale nedělá se to,
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

jear: Tak když zastartuju, měly by se otáčky zobrazit v rj ne? Případně jeho připojení?
Termostaticky ventil mužu vyměnit, když stoji pakatel.
Nějaké další návrhy na co se zaměřit nebo zkontrolovat? Jsme celkem bezradný a potřebuju jezdit.
Dovoz aut ze zahraničí.
Octavak1.9 96kw
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavak1.9 96kw »

Natlakuj soustavu jako ja, jestli ti udrží tlak
jear ewing
Přispěvovatel

Vesnican píše:jear: Tak když zastartuju, měly by se otáčky zobrazit v rj ne? Případně jeho připojení?
Termostaticky ventil mužu vyměnit, když stoji pakatel.
Nějaké další návrhy na co se zaměřit nebo zkontrolovat? Jsme celkem bezradný a potřebuju jezdit.
Nezobrazuje to otáčky až od určitých otáček, já když startuji PD tak otáčkoměr sedí na nule a startér točí motorem.

Zavolej Humlovi, když to dělal a ušetříš habakuk času..
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Tak můžu jim zkusit zítra zavolat, otázka je, jestli tam někdo mezi svátky bude...
Dovoz aut ze zahraničí.
jear ewing
Přispěvovatel

Vesnican píše:Tak můžu jim zkusit zítra zavolat, otázka je, jestli tam někdo mezi svátky bude...
Huml sice nedělá zadarmo, ale je ochotný a mnohdy dobrá rada je více než 1000 Kč
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“