Bobanius píše:No tak mi teda řekněte co jsi mám koupit do budoucna, po mojí rotačce. Jen doufám že bude ještě dlouho sloužit, mám na ní 280000 a myslím že je ještě v dobré kondici.
Atmosferu - zadne vstriky, dpf, vysokotlake cerpadlo, egr, dvouhmota ci dokonce vstrikovani mocoviny. Moderni commonrail = nehorazne predrazene dily a opravy pri vyssi kilometrazi jak 150tis km. Po prodeji me OKI jdu do atmosfery. Odradil mne od toho samotny koncern, ktery stavi lidi pred tim, ze nemaji jinou volbu: nehorazne predrazene dpf, egr, vstriky continental co nejdou komplet repasovat atd... Proto jsem vykuchal dpf + egr + chip na 137 koni. Auto nekouri vubec. Nerikam, ze je to spravne, ale pokud by koncern vyrazne slevil ty hnusne predrazene dily, tak dpf+egr necham. Dokud koncern bude predvadet to co predvadi, tak prijde moment, kdy lide prestanou kupovat diesely a pujdou do neceho mene sloziteho a nebo pokud konkurence slevni dily tak budou kupovat jinde, dle meho nazoru. A jeste pokutovat 50tis kc za to ze je vykuchany dpf plus donutit lidi, aby si kupovaly ty nehorazne drahe dpf je stokrat horsi nez odstranit dpf. No, kouri auto, dame mu spunt... je cloveku ouvej, nasypeme ho antibiotikama, resime dusledky, nikoliv priciny...