motor 1,6tdi CR

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
turbo kamna power
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od turbo kamna power »

Já doufám, že najedu taky aspoň 300t. km bez výměn vstřiků atd. Jezdím z 90% dálnice, naftu se snažím tankovat "lepší", převážně OMV, navíc přidávám VIF.

Teď to má 195 najeto, u nás ve firmě je to tuším 4 roky, kupováno jako roční vůz z autorizáku škoda - byla to předváděčka, najeto to mělo asi 30t. km. Bohužel do 175t. km to jezdilo na servis do autorizáku, tzn. LL olej, výměny vzduch. a palivového filtru po 90.000km. Teď ho ale rozmazluji, olej po 15t. km a filtry po 30t. km :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

U nas na firme jich mame par taky,jezdi to dalky a furt plnej😊,problemy vicemene nejsou...
matess
Přispěvovatel

Příspěvek od matess »

Švára to má ve Fabii a zatím jen ten EGR asi na 150 tis. km jinak OK, ale jezdí většinou minimálně 50km, žádný cukání po městě.
Jak píše PepaZima uvidíme co ho čeká po 200 tis. km
Naposledy upravil(a) matess dne 12 srp 2016, 08:00, celkem upraveno 1 x.
Octavia combi TDi ASV + Reesha chip prodáno
VW Sharan TDI
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

amater píše:Kamos ma firemnu oct po 1,6cr a ma na nej uz cez 300tis... Pricom auto jazdi na LL, menene boli akurat rozvody, ostatne je povodne napriek tomu ze uz dva krat natankoval do nej benzin a zakazdym isiel az kym nepostala.... Vycerpane, vycistene a ide dalej.... A sef mu nechce kupit nove, ved vsak tomu nic nieje, este stovku to musi dat... No neviem ale co by ini za to dali, nie? Tomu hovorim sakra vydareny kus... :o
Tak pokud má najeto přes 300 tis, tak se dá hovořit ne o běžném, ale o neuvěřitelném štěstí a naprostém vyjímečném případě... Ani trochu bych se na toto nespoléhal. Musím navíc pochválit podvozek oki, konfortní, dobře naladěný, auto lehké, obratné a opravdu vydrží 200tis pokud s tím člověk nedělá prasárny. Jediné, co je třeba měnit, budou jak jsem zmiňoval ramena. Auto dovoz z německa, stočené o 60tis km a předchozí majitel asi geometrie nedělal pravidelně... Zatuhly šrouby a už vůbec s tím nejde hýbat. Předek mě vrže, vyměnil jsem silentbloky a vrže dál, je to guma u tlumičů. Nijak mě to zatím nevadí, ale možná to vyměním a udělám časem, než to prodám. Zadek - kdyby šly povolit šrouby, tak též měním jen silentbloky.

Jinak vstřik mám udělaný jen jeden u mého auta a to dokonce výměnou piezo členu - jde to. Ostatní původní. Též uvidím, kolik bude rozpočet na výměnu všech nebo jestli to nechám tak. Každopádně po ČR se eventuální zkrat pieza řeší lépe než v zahraničí. Proto se s autem v takovém stavu nevydávám za hranice, než vyřeším problém, protože je to časovaná bomba... Jet s myšlenkou 50 na 50 za hranicemi to je teda sakra risk.
Škoda Octavia Combi 1.6 TDI 77Kw
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

matess píše:Švára to má ve Fabii a zatím jen ten EGR asi na 170 tis. km jinak OK, ale jezdí většinou minimálně 50km, žádný cukání po městě.
Jak píše PepaZima uvidíme co ho čeká po 200 tis. km
Ano EGR potvrzuji odešel mě v téměř samém stavu km. Zajímalo by mě podrobnější téma údržby EGR. Když se zadře, zlomí ozubené kolečko nebo elektrický motůrek, tak je to na výměnu celého a hned randál peněz.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

PepaZima píše:
amater píše:Kamos ma firemnu oct po 1,6cr a ma na nej uz cez 300tis... Pricom auto jazdi na LL, menene boli akurat rozvody, ostatne je povodne napriek tomu ze uz dva krat natankoval do nej benzin a zakazdym isiel az kym nepostala.... Vycerpane, vycistene a ide dalej.... A sef mu nechce kupit nove, ved vsak tomu nic nieje, este stovku to musi dat... No neviem ale co by ini za to dali, nie? Tomu hovorim sakra vydareny kus... :o
Tak pokud má najeto přes 300 tis, tak se dá hovořit ne o běžném, ale o neuvěřitelném štěstí a naprostém vyjímečném případě... Ani trochu bych se na toto nespoléhal. Musím navíc pochválit podvozek oki, konfortní, dobře naladěný, auto lehké, obratné a opravdu vydrží 200tis pokud s tím člověk nedělá prasárny. Jediné, co je třeba měnit, budou jak jsem zmiňoval ramena. Auto dovoz z německa, stočené o 60tis km a předchozí majitel asi geometrie nedělal pravidelně... Zatuhly šrouby a už vůbec s tím nejde hýbat. Předek mě vrže, vyměnil jsem silentbloky a vrže dál, je to guma u tlumičů. Nijak mě to zatím nevadí, ale možná to vyměním a udělám časem, než to prodám. Zadek - kdyby šly povolit šrouby, tak též měním jen silentbloky.

Jinak vstřik mám udělaný jen jeden u mého auta a to dokonce výměnou piezo členu - jde to. Ostatní původní. Též uvidím, kolik bude rozpočet na výměnu všech nebo jestli to nechám tak. Každopádně po ČR se eventuální zkrat pieza řeší lépe než v zahraničí. Proto se s autem v takovém stavu nevydávám za hranice, než vyřeším problém, protože je to časovaná bomba... Jet s myšlenkou 50 na 50 za hranicemi to je teda sakra risk.
Pisal som samozrejme o motore, nie o aute ako celku. Ale myslim si ze tych cez 300tis akychkolvek motorov je na nasich cestach vela, takze celkovo tie auta drzia napriek tomu ze do spolahlivosti sa v poslednej dobe neinvestuje.... Az na male vynimky ktore len potvrdzuju pravidlo si dovolim tvrdit ze dovezenka=stocenka....

K tomu vrzganiu prednej napravy - ako su na tom ulozenia stabilizatora?
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

amater píše:
PepaZima píše:

Pisal som samozrejme o motore, nie o aute ako celku. Ale myslim si ze tych cez 300tis akychkolvek motorov je na nasich cestach vela, takze celkovo tie auta drzia napriek tomu ze do spolahlivosti sa v poslednej dobe neinvestuje.... Az na male vynimky ktore len potvrdzuju pravidlo si dovolim tvrdit ze dovezenka=stocenka....

K tomu vrzganiu prednej napravy - ako su na tom ulozenia stabilizatora?
Ano, souhlas. Dovezene i z nemecka neni zadne terno. Jsem zvedav kdo kolik km najel s timto motorem na piezo vstriky, bylo by zajimave udelat anketu. Ulozeni stabilizatoru je v pohode
violator
Nováček

Příspěvek od violator »

Zdar,

motor 1.6 CAYC v Touranovi - auto od novoty, vstřik odešel v 55tis. km. Podařilo se po záruce vyjednat u VW výměnu na kulanci. Jinak v pohodě.
Renault Mégane 1.9dT - Barča - už není

VW Touran 1.6 TDI CR - Taky už není, seru na celý posraný koncern !!!
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

No tak mi teda řekněte co jsi mám koupit do budoucna, po mojí rotačce. Jen doufám že bude ještě dlouho sloužit, mám na ní 280000 a myslím že je ještě v dobré kondici.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

viděl jsem tuším CAYC rozebrané a je to hnus...
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

Bobanius píše:No tak mi teda řekněte co jsi mám koupit do budoucna, po mojí rotačce. Jen doufám že bude ještě dlouho sloužit, mám na ní 280000 a myslím že je ještě v dobré kondici.
Atmosferu - zadne vstriky, dpf, vysokotlake cerpadlo, egr, dvouhmota ci dokonce vstrikovani mocoviny. Moderni commonrail = nehorazne predrazene dily a opravy pri vyssi kilometrazi jak 150tis km. Po prodeji me OKI jdu do atmosfery. Odradil mne od toho samotny koncern, ktery stavi lidi pred tim, ze nemaji jinou volbu: nehorazne predrazene dpf, egr, vstriky continental co nejdou komplet repasovat atd... Proto jsem vykuchal dpf + egr + chip na 137 koni. Auto nekouri vubec. Nerikam, ze je to spravne, ale pokud by koncern vyrazne slevil ty hnusne predrazene dily, tak dpf+egr necham. Dokud koncern bude predvadet to co predvadi, tak prijde moment, kdy lide prestanou kupovat diesely a pujdou do neceho mene sloziteho a nebo pokud konkurence slevni dily tak budou kupovat jinde, dle meho nazoru. A jeste pokutovat 50tis kc za to ze je vykuchany dpf plus donutit lidi, aby si kupovaly ty nehorazne drahe dpf je stokrat horsi nez odstranit dpf. No, kouri auto, dame mu spunt... je cloveku ouvej, nasypeme ho antibiotikama, resime dusledky, nikoliv priciny...
violator
Nováček

CAYC

Příspěvek od violator »

Trochu počtení o motoru CAYC najdete ve Světě motorů 1/2016
Renault Mégane 1.9dT - Barča - už není

VW Touran 1.6 TDI CR - Taky už není, seru na celý posraný koncern !!!
PepaZima
Přispěvovatel

Re: CAYC

Příspěvek od PepaZima »

violator píše:Trochu počtení o motoru CAYC najdete ve Světě motorů 1/2016
Ano, ve Svete Motoru je zajimave cteni. Nesouhlasim vsak s jednim tematem v tomto cisle: vzduchovy filtr pouze origo. Mam KN a nikdy zadny problem se zaznamenavani mnozstvi vzduchu jsem nemel. To same se tyce zanaseni vahy vzduchu impregnacnim olejem
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

PepaZima píše:
Bobanius píše:No tak mi teda řekněte co jsi mám koupit do budoucna, po mojí rotačce. Jen doufám že bude ještě dlouho sloužit, mám na ní 280000 a myslím že je ještě v dobré kondici.
Atmosferu - zadne vstriky, dpf, vysokotlake cerpadlo, egr, dvouhmota ci dokonce vstrikovani mocoviny. Moderni commonrail = nehorazne predrazene dily a opravy pri vyssi kilometrazi jak 150tis km. Po prodeji me OKI jdu do atmosfery. Odradil mne od toho samotny koncern, ktery stavi lidi pred tim, ze nemaji jinou volbu: nehorazne predrazene dpf, egr, vstriky continental co nejdou komplet repasovat atd... Proto jsem vykuchal dpf + egr + chip na 137 koni. Auto nekouri vubec. Nerikam, ze je to spravne, ale pokud by koncern vyrazne slevil ty hnusne predrazene dily, tak dpf+egr necham. Dokud koncern bude predvadet to co predvadi, tak prijde moment, kdy lide prestanou kupovat diesely a pujdou do neceho mene sloziteho a nebo pokud konkurence slevni dily tak budou kupovat jinde, dle meho nazoru. A jeste pokutovat 50tis kc za to ze je vykuchany dpf plus donutit lidi, aby si kupovaly ty nehorazne drahe dpf je stokrat horsi nez odstranit dpf. No, kouri auto, dame mu spunt... je cloveku ouvej, nasypeme ho antibiotikama, resime dusledky, nikoliv priciny...
Akorát ještě najít nějakého výrobce té atmosféry, pokud teda nemluvíš o 20 let starém autě nebo o benzínu (rofl)
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

moderny benzin na tom nie je o nic lepsie..precitajte si o 2.0 TFSI a ste na tom istom... (LOL)
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“