Problikne žhavení i pod 0°

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

RudisTDic
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od RudisTDic »

Majitel odpojoval čidlo pod vývěvou..a měnil ho - zelený..ještě nadával na ten přístup...
Octavia II RS
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

tohle je ono Obrázek
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

OťasTDi píše:tohle je ono Obrázek
tohle má asi jen jeden drát,že jo, musíš odpojovat čidlo na vodní přírubě ,4 pinny,žlutě značené
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

to co ukazuji má 4 piny.dva pro řj a dva pro budíky...je zelené a z jedné strany má oblé hrany
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Hoši mě přijde,že ze mě děláte úplnýho retarda...nejsem tak blbej na to,abych nevěděl jaký mám odpojit čidlo ;)
Octavia II RS
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

čidlo je opravdu pod tandemem, přístup total na hovno. a je tam šedý dvoupin
http://www.amd-autodily.cz/elektricka-v ... -sede.html
amigo
Přispěvovatel

Příspěvek od amigo »

podla mna tam musi byt 4 pin
Galleto,Renault Clip,Lexia3,Vcds,Op-com,,Vag tacho,Autoscop 4,See-prog.Bee prog.UPA prog,KTS 520,BDM.ETL prog.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

RudisTDic píše:ŘJ si myslí,že je motor teplý..tudíž bude problém v čidlu (dělalo to i se starym) nebo spíše dráty..protože když jsem včera koukal na teplotu při vyplim motoru,tak byla 70,2..pak padala na 67,5 a pak zase vylezla na 70,2 a až při nastartovanym motoru šla teplota nahoru,budíky ukazují teplotu normálně.. dál jsem to nesledoval,páč jsem měl v garáži auto a nebyl čas..víc se dořeší v sobotu,,takže dám pak vědět..
mal som podobny problem: cidlo cast pre RJ podla teploty bud ukazovalo ok alebo bolo rozpojene, niekedy mi zhavil motor 10s aj ked nemusel

ale o kontrole co vidi RJ som ti pisal uz daaaavno......
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

amigo píše:podla mna tam musi byt 4 pin
sharan/alhambra/galaxy mají šedý dvoupin.
já mám teda v galaxy zelený čtyřpin - ale jen proto že půlka pouští větrák climatronicu, po té co bufík ohřeje vodu na 50 stupňů ;)
KUBAMIKLAS
Sběrač informací

Žhavení

Příspěvek od KUBAMIKLAS »

Zdravím..mám problém jak kolega,ale nevím zda problém vyřešil...Mám golfa TDI PD 74kw a tedka jak jsou ty mrazy,těch -15 tak to dost špatně startuje,hlavně mi po otočení klíčku zhasne kontrolka žhavení tak po 1 vteřině a je jedno zda je teplo/zima. Baterka je nová,ale jak jsou na tom žhaviče a různé čidla nevím,co jsem se dočetl tak většina říká že by relé mělo CVAKNOUT když je nažhaveno,ale já právě žádné cvaknutí neslyším. Co by ste mi doporučili zkontrolovat ? V létě není problém,to je start na brnknutí a když v té zimě 3x otočím klíčkem a pak startuju,tak to též pak chytá líp. Děkuji
TDiKubo
Přispěvovatel

Re: Žhavení

Příspěvek od TDiKubo »

KUBAMIKLAS píše:Zdravím..mám problém jak kolega,ale nevím zda problém vyřešil...Mám golfa TDI PD 74kw a tedka jak jsou ty mrazy,těch -15 tak to dost špatně startuje,hlavně mi po otočení klíčku zhasne kontrolka žhavení tak po 1 vteřině a je jedno zda je teplo/zima. Baterka je nová,ale jak jsou na tom žhaviče a různé čidla nevím,co jsem se dočetl tak většina říká že by relé mělo CVAKNOUT když je nažhaveno,ale já právě žádné cvaknutí neslyším. Co by ste mi doporučili zkontrolovat ? V létě není problém,to je start na brnknutí a když v té zimě 3x otočím klíčkem a pak startuju,tak to též pak chytá líp. Děkuji
skontrolovať čidlo cez VAG ak je vadné vymeniť pripadne odpojiť a skusiť naštartovať ak to pomôže nakodovať predlžené žhavenie
VW Bora 4motion 1.9 tdi ajm rv2000
Dejv212
Přispěvovatel

Problikne žhavení i pod 0°

Příspěvek od Dejv212 »

Zdarec řešil jsem stejnej problém na své 66kw -5 a jen probliklo žhaveni.Pojistky,Rele a žhavky čidlo original vše OK.Nakonec byla praskla pojistka 10A od S kontaktu v pojistkovém boxu uvnitř vozu.Po vyměně všechno šlape jak hodinky.
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

OII, motor BKC, vonku -17 a predžhavuje mi to 2 sekundy. AGR v OI aj zo 15 sekúnd. Je to OK? Ináč to štartuje perfektne, žhavičky 5V - sú OK, len motor má po štarte ostrý klepotavý zvuk, ale k uvedenej teplote asi normálne. Len či tých 1.61sekúnd je normálnych? Ď.

Obrázek
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

mě to dnes při minus 13 svítilo tak vteřinu na pd77kw,ale chytlo to hned na čtyři...,poslouchal jsem,zda pak cvakne relé nebo něco podobneho jak u jedničky oct,ale neslyšel jsem nic..
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
KUBAMIKLAS
Sběrač informací

Příspěvek od KUBAMIKLAS »

TDiKubo Děkuji,až se dostanu k VAGu tak zkotroluji,myslíš čidlo teploty že :)
Dejv212 Mohl by si mi prosímtě poradit kde tu pojistu naleznu ? Rád bych ji pro jistotu zkontroloval,jenom bych rád její pozici či foto :) Děkuji
octavie81 Mě taky necvaká,asi to mají PD už jinak než rotačky,ztišil jsem rádio,otevřel kapotu,prolezl vše a jedinné co jsem slyšel tak bylo akorát to jak dobíjí baterka
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“