Výduť na pneumatice

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Lukky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Výduť na pneumatice

Příspěvek od Lukky »

Ahoj,
zjistili jsme, že máme na letní pneumatice "výduť". Nejsme si vědomi nějaké příčiny, pneumatika není ani rok stará. Viz obrázek.
Má cenu s tím jezdit nebo radši koupit novou?...

Díky

Obrázek
plynař
Přispěvovatel

Příspěvek od plynař »

Já bych zkusil reklamaci, je to praskla kostra pneu (kord), jinak já osobně bych ji na auto nedal, můžeš ji dát na rezervu nebo max na zadní nápravu ale asi bude kopat.
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

reklamovat,pokud máš paragon a koupit nové.Hrozí ti ,že ti policie odebere na místě tp a nedej bože při nehodě dá pojištovna ruce pryč.
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

Mohla ti to sposobit krasna cesta jama ani si si to neuvedomil a bolo to su tam kordy ale ja ti odporucam jazdi dalej ja som tak 3 roky a nic a nehody by som sa nebal ked naburas alebo ta naburaju tak sa to stalo pri buracke a este ti to aj zaplatia😀
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

Taky se mi to na auto nechce dávat....
Ptal jsem se na tu reklamaci a z odpovědi mam pocit, že to stejně nevyreklamuju. Prý to pošlou na expertýzu výrobci. Vždycky je možné to odůvodnit, že jsem něco někde trefil...

L.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Utmir píše:Mohla ti to sposobit krasna cesta jama ani si si to neuvedomil a bolo to su tam kordy ale ja ti odporucam jazdi dalej ja som tak 3 roky a nic a nehody by som sa nebal ked naburas alebo ta naburaju tak sa to stalo pri buracke a este ti to aj zaplatia😀
Toto je excelentna rada... Bud si kaskader alebo ti este nikdy nestrelila pneumatika.
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Stejná boule se mě objevila na nových pneu v létě, reklamace by snad i byla možná ovšem dle slov zástupce firmy od které jsem pneu koupil , by to stejně prý neuznali a chyba by prý byla na mé straně ( projetý výmol na vozovce apod. ) A jelikož jsem měl pneumatiky pojištěné tak jsem to udělal přes pojišťovnu a v pohodě. Ale rozhodně pneumatiku zahodit, může vydržet takhle 3 roky ale může i za pár hodin krásně prasknout a když se to stane třeba ve 130 km/h na dálnici tak držím palce. Blbý je , že pokud jí budeš reklamovat tak jí na měsíc někam pošleš na prázdniny a nemáš co obout na auto :roll:
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 231 000 km FR = Furt Rozbitý
E39 530d M57D30 382 000 km
Ex Bora Variant ASZ 513 000 km :roll:

https://imgur.com/FesKPdz
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

MarfyE34 píše:Stejná boule se mě objevila na nových pneu v létě, reklamace by snad i byla možná ovšem dle slov zástupce firmy od které jsem pneu koupil , by to stejně prý neuznali a chyba by prý byla na mé straně ( projetý výmol na vozovce apod. ) A jelikož jsem měl pneumatiky pojištěné tak jsem to udělal přes pojišťovnu a v pohodě. Ale rozhodně pneumatiku zahodit, může vydržet takhle 3 roky ale může i za pár hodin krásně prasknout a když se to stane třeba ve 130 km/h na dálnici tak držím palce. Blbý je , že pokud jí budeš reklamovat tak jí na měsíc někam pošleš na prázdniny a nemáš co obout na auto :roll:
Pneumatika je letní, takže čas na reklamaci mám, ale spíš je otázka zda stojí za námahu ji posílat na reklamaci...
U jakého typu pneu se ti to stalo? Tato je Dunlop SP Sport BluResponse.
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

na firemních to máme taky... filcka, nějaké barumky 13"
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Stalo se mě to na Vredestein Sportrac 5 v rozměru 205/55 R16 91V. Samozřejmě z internetu (LOL) ale ten eshop dal k objednávce právě to pojištění zdarma, čili zřejmě asi vědí proč ...... ( každý ať si to vyloží po svém )
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 231 000 km FR = Furt Rozbitý
E39 530d M57D30 382 000 km
Ex Bora Variant ASZ 513 000 km :roll:

https://imgur.com/FesKPdz
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

amater píše:
Utmir píše: Bud si kaskader alebo ti este nikdy nestrelila pneumatika.
kolik ti upadlo kol a kolik ti střelilo pneumatik? mě docela dost ;)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Lukky"][quote="MarfyE34"]

Pneumatika je letní, takže čas na reklamaci mám, ale spíš je otázka zda stojí za námahu ji posílat na reklamaci...

stějně ti tu gumu někdo zuje a dát ji na reklamaci, to jestli je námaha tak to nedělej, tu námahu má prodejce ;)
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

Me prijde ze to zbytecne dramatizujete, mam na letni 17 neco podobnyho, tak jsem ji dal na zadek a normalne jezdi uz nekolik let.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
figus
Sběrač informací

Příspěvek od figus »

urcite by som na tom nejazdil, ma to dost velke riziko vybuchu. ale je tam moznost opravy vulkanizaciou + radialna vlozka s kordami je to opravitelne aj v ramci tabuliek len to moc ludi nerobi...
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Je to osobní odpovědnosti. Příliš mnoho lidí spoléhá - posledních 5 let se nic nestalo, tak dalších 5 let taky a pak se všichni diví, že vznikají další a další vyhlášky a zákon.
Problém je v tom, že pokud se chceš sundat sám, tak na to každej chčije, ale když ti zakličkuje soused na D1 o 2-3 metry, tak si nabiješ držku taky a o tom to je.

Otci bouchla nová, naštěstí šel jenom do hodin, no očesal to o svodila ze všech stran.

A k tý reklamaci. Reklamovat! Odvolat se! Pokud máš čistý svědomí ohledně děr atd, tak hrozit, že to rozmázneš na soc. sítích. Tohle stáhnutí vocasu mezi nohy je špatně. Zboží je tady předražené a záruka nedobytná. Dát jim pokouřit!
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“