octavia 3 serv.interval 30tis km
Moderátoři: šulda, Moderátoři
octavia 3 serv.interval 30tis km
Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
-
- Aktivista
Re: octavia 3 serv.interval 30tis km
nahoře je papírák přehodíš , pokud olej nebudeš měnit za jízdy řj nic nepozná,mates5 píše:Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
pak to musíš dole rozdeklovat a oej vzpustit, zadekluješ naeješ olej a zdar

filtr je dole ne? Vypustis olej ze zatky a pak vyndas filtr. A pak zalezi zda mas hlinikovou nebo plastovou vanu. Pokud mas plastovou mel by jsi spravne vymenit i zatku....slovacek.milos píše:nahoře je papírák přehodíš , pokud olej nebudeš měnit za jízdy řj nic nepozná,mates5 píše:Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Mildo jaký maš názor na výměnu oleje odsávačkou(měrkou)? Nemusíš oddělávat dekl zespodu, jak u čeho teda.slovacek.milos píše:nahoře je papírák přehodíš , pokud olej nebudeš měnit za jízdy řj nic nepozná,mates5 píše:Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Tak tento nazor prilis nezdielam. Ako beriem odsat olej cez olejovu mierku je uxusna robota, ale ma to aj svoje nevyhody. Pokial olej vypustis spodom cez vypustny otvor, tak sa z motora vyplavy aj vacsia cast kadeakych sraciek a usadenin. Pokial olej iba odsavas vrchom, nikdy neodsajes ten najhrubsi bordel, ktory by inak vytiekol vonku cez vypustnu dieru. Ina vec je ked niektore auta "koly ekologii" nemaju vobec vypustny srub v olejovej vani. V tomto pripade je nutne olej odsat.
Tohle jsem si taky říkal, pokud děláš výměny po 15t u auta co má chodit po 30t, tak by mělo stačit při té "mezivýměně" odsát olej, nalít nový a hotovo. Fltry a vypouštění nechat po 30t.tiguan2 píše:Mildo jaký maš názor na výměnu oleje odsávačkou(měrkou)? Nemusíš oddělávat dekl zespodu, jak u čeho teda.slovacek.milos píše:nahoře je papírák přehodíš , pokud olej nebudeš měnit za jízdy řj nic nepozná,mates5 píše:Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
V autorizaku sami "odbornici" Premenlivy servisny interval sa mysli, ze budiky si zberaju adaptacne hodnoty (pocet startov, teplotu motora, prejdenu vzdialenost, teplotu okolia, atd.) a na zakalde tychto hodnot sami vyhodnotia, kedy zobrazia servis na pristrojovom panely. Ano za idealnych podmienok, ktore vsak v realnom zivote nemas sancu dosiahnut (stabilna teplota okolia 20C, a po nastartovani hned dialnica aspon 500km v kuse v ustalenom rezime jazdy a pod.), budiky mozu servisny interval natiahnut az na 30.000km
To mas presne rovnako ako s vyrobcom deklarovanou spotrebou paliva, ktoru pri realnej jazde nemas sancu dosiahnut.

-
- Aktivista
tiguan2 píše:já názor nemám, jen názor mám jen v tom že stejně jednou nebudou vypoštěcí zátky a bude se jen odsávat,slovacek.milos píše: Mildo jaký maš názor na výměnu oleje odsávačkou(měrkou)? Nemusíš oddělávat dekl zespodu, jak u čeho teda.
názor je potřeba prověřit praxí vem si vanu nalej tam olej dej odsávařku a na vlastní oči uvidíš jak odsávačka v konečnéí fázi vysaje poslední zbytky jak se k tomu sbíhají
před zákazníkem to nedělej není na to vidět a budeš za blba, internevý teoretik tě taky popluje, navíc tam prej zbydě starý olej který zničí motor, a podobné pindy bokem vídně
motor o kterím je řeč vzymyslel šulín nedal filtr nahoře takže stejně sdělat dekl a o odsátí není řeč