octavia 3 serv.interval 30tis km

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mates5
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

octavia 3 serv.interval 30tis km

Příspěvek od mates5 »

Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
slovacek.milos
Aktivista

Re: octavia 3 serv.interval 30tis km

Příspěvek od slovacek.milos »

mates5 píše:Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
nahoře je papírák přehodíš , pokud olej nebudeš měnit za jízdy řj nic nepozná,
pak to musíš dole rozdeklovat a oej vzpustit, zadekluješ naeješ olej a zdar
;)
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

slovacek.milos píše:
mates5 píše:Ahoj stal jsem se majitelem octavie 3 s motorem 2.0TDI 135KW.Chtěl bych si vyměnit olej každych 15tis km.Jaký je přístup k olej filtru?Nebude po vymene zapsana nejaka zavada jako nizky tlak oleje atd?Planuju po 15tis vyměnu sam a potom po dalsich 15 autorizak (kvuli záruce)atd..
;)
filtr je dole ne? Vypustis olej ze zatky a pak vyndas filtr. A pak zalezi zda mas hlinikovou nebo plastovou vanu. Pokud mas plastovou mel by jsi spravne vymenit i zatku....
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
mates5
Přispěvovatel

Příspěvek od mates5 »

Jo vypada to ze je zespod sundal jsem horni dekl a filtr vidět neni .
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

slovacek.milos píše:
;)
Mildo jaký maš názor na výměnu oleje odsávačkou(měrkou)? Nemusíš oddělávat dekl zespodu, jak u čeho teda.
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Tak tento nazor prilis nezdielam. Ako beriem odsat olej cez olejovu mierku je uxusna robota, ale ma to aj svoje nevyhody. Pokial olej vypustis spodom cez vypustny otvor, tak sa z motora vyplavy aj vacsia cast kadeakych sraciek a usadenin. Pokial olej iba odsavas vrchom, nikdy neodsajes ten najhrubsi bordel, ktory by inak vytiekol vonku cez vypustnu dieru. Ina vec je ked niektore auta "koly ekologii" nemaju vobec vypustny srub v olejovej vani. V tomto pripade je nutne olej odsat.
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

tiguan2 píše:
slovacek.milos píše:
;)
Mildo jaký maš názor na výměnu oleje odsávačkou(měrkou)? Nemusíš oddělávat dekl zespodu, jak u čeho teda.
Tohle jsem si taky říkal, pokud děláš výměny po 15t u auta co má chodit po 30t, tak by mělo stačit při té "mezivýměně" odsát olej, nalít nový a hotovo. Fltry a vypouštění nechat po 30t.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pozeram, ze kopec ludi tu nema ani tusenia co je to premenlivy servisny interval. A potom ze preco lietaju ojnice :?
mates5
Přispěvovatel

Příspěvek od mates5 »

Je mi jasne ze pokud budu jezdit převažne po meste tak se mozna dostanu na interval 15-20tis km ale ja jezdim 95% dalnice takže olej tam urcite bude 25-30tis km,ikdyž je to LL tak si myslim ze lepsi pro motor je vymena po max 15tis
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

dennodenna jazda dialnica max. 15000km!
dennodenna jazda mesto max. 7000km!
mates5
Přispěvovatel

Příspěvek od mates5 »

V autorizaku prave moc ochotni nejsou mám se drzet predepsaneho intervalu tak proto pišu tady s dotazem jestli to nekdo taky sam nemeni ,protoze to budu muset spachat doma svepomoci
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

V autorizaku sami "odbornici" Premenlivy servisny interval sa mysli, ze budiky si zberaju adaptacne hodnoty (pocet startov, teplotu motora, prejdenu vzdialenost, teplotu okolia, atd.) a na zakalde tychto hodnot sami vyhodnotia, kedy zobrazia servis na pristrojovom panely. Ano za idealnych podmienok, ktore vsak v realnom zivote nemas sancu dosiahnut (stabilna teplota okolia 20C, a po nastartovani hned dialnica aspon 500km v kuse v ustalenom rezime jazdy a pod.), budiky mozu servisny interval natiahnut az na 30.000km ;) To mas presne rovnako ako s vyrobcom deklarovanou spotrebou paliva, ktoru pri realnej jazde nemas sancu dosiahnut.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tiguan2 píše:
slovacek.milos píše: Mildo jaký maš názor na výměnu oleje odsávačkou(měrkou)? Nemusíš oddělávat dekl zespodu, jak u čeho teda.
já názor nemám, jen názor mám jen v tom že stejně jednou nebudou vypoštěcí zátky a bude se jen odsávat,

názor je potřeba prověřit praxí vem si vanu nalej tam olej dej odsávařku a na vlastní oči uvidíš jak odsávačka v konečnéí fázi vysaje poslední zbytky jak se k tomu sbíhají

před zákazníkem to nedělej není na to vidět a budeš za blba, internevý teoretik tě taky popluje, navíc tam prej zbydě starý olej který zničí motor, a podobné pindy bokem vídně

motor o kterím je řeč vzymyslel šulín nedal filtr nahoře takže stejně sdělat dekl a o odsátí není řeč ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“