Renault Scénic nestartuje !!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Renault Scénic nestartuje !!!
V týdnu mi přítáhnuli do opravny Renault Scénic 1,6 r.v. 2003. Borec to koupil někde na aukci s tím, že autu chybí pouze alternátor. Zjistil jsem si tedy požadovaný typ sehnal jsem ho a namontoval. Mimochodem ať se na mně někdo zlobí nebo ne, ale k vůli alternátoru povolovat chladičovou stěnu, světlo, nárazník... a tihle žabožrouti chtějí do F1??!! Neumějí udělat ani obyčejné auto a chtějí se pouštět do špičky motorsportu!!! No, ale to jsem trochu odbočil. Takže po namontování alternátoru frantík stejně nejde nastartovat. Hodil jsem to na noťas a napsalo mi to asi 12 závad, které šly smazat. jedině jedna tam zůstala a to ,,vyhřívání lambda sondy," což by neměl být takový problém. Zkoušel jsem i zamknout/odemknout, ale žádná změna. Kromě diagnostiky jsem na tom ještě nic nedělal jen se dopředu chci zeptat jestli se mám u tohoto hybridu na něco zaměřit? Oni žabožrouti mají spoustu speciálních vychytávek a je řada takových nadšenců co tyhle střepy vzývají i když pardón já to nechápu.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Tak dnes jsem se k tomu opět dostal. Frantík zatím stále stávkuje. Zamknu odemknu kontrolka imo bliká. Vložím kartu sešlápnu spojku a stlačím tlačítko ,,START." Kontrolka ,,IMO" při začátku startu svítí, ale asi tak po dvou sekundách zhasne. Startér točí jak splašený, ale motor ani nehlesne. Když odpojím přívod paliva od lišty, tak při zapnutí zapalování palivo stříká. Zkusím ještě vyhodit svíčky jestli to háže jiskru. Před vyhozením alternátoru prý auto údajně jelo. Jenže kdo ví jestli.
Takže palivo tam jde, jiskru to háže. Frantík ani přesto nejde natočit. Teť je ještě otázka zda vůbec otvírají vstřikovače a přesto, že v liště je tlak paliva OK, tak do válců nic nejde. Stále jsem nenašel ten pojebaný nárazový spínač. Frantíci ho dali asi někde do utajení!!! I když ten by měl blokovat palivo už z nádrže a ne jen vstřikovače, že?! Pojistky v motorovém prostoru jsem kontroloval. Jsou všechny OK. Teť ještě relátka. Nemáte někdo prosím vás nějaké schéma nebo popis pojistek a relé. Díky.
-
- Aktivista