Renault Scénic nestartuje !!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Renault Scénic nestartuje !!!

Příspěvek od kaad »

V týdnu mi přítáhnuli do opravny Renault Scénic 1,6 r.v. 2003. Borec to koupil někde na aukci s tím, že autu chybí pouze alternátor. Zjistil jsem si tedy požadovaný typ sehnal jsem ho a namontoval. Mimochodem ať se na mně někdo zlobí nebo ne, ale k vůli alternátoru povolovat chladičovou stěnu, světlo, nárazník... a tihle žabožrouti chtějí do F1??!! Neumějí udělat ani obyčejné auto a chtějí se pouštět do špičky motorsportu!!! No, ale to jsem trochu odbočil. Takže po namontování alternátoru frantík stejně nejde nastartovat. Hodil jsem to na noťas a napsalo mi to asi 12 závad, které šly smazat. jedině jedna tam zůstala a to ,,vyhřívání lambda sondy," což by neměl být takový problém. Zkoušel jsem i zamknout/odemknout, ale žádná změna. Kromě diagnostiky jsem na tom ještě nic nedělal jen se dopředu chci zeptat jestli se mám u tohoto hybridu na něco zaměřit? Oni žabožrouti mají spoustu speciálních vychytávek a je řada takových nadšenců co tyhle střepy vzývají i když pardón já to nechápu.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Tomas.cz »

Podívej se na nárazový snímač, případně, otáčky motoru na diag vidíš?
Dost často je díky startéru rušen signál ze snímače otáček, proto auto kolikrát chytne na roztažení, ale startérem ne.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Nevíte někdo kde ten nárazový spínač je? Frantíci ho mívají dost často v pravém rohu motorového prostoru, ale tady není. Pátral jsem i pod sedačkou jestli to nemá třeba jako Alfa Romeo. Není ani pod palubní deskou.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

a co kontrolka immo?zhasne?
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Tak dnes jsem se k tomu opět dostal. Frantík zatím stále stávkuje. Zamknu odemknu kontrolka imo bliká. Vložím kartu sešlápnu spojku a stlačím tlačítko ,,START." Kontrolka ,,IMO" při začátku startu svítí, ale asi tak po dvou sekundách zhasne. Startér točí jak splašený, ale motor ani nehlesne. Když odpojím přívod paliva od lišty, tak při zapnutí zapalování palivo stříká. Zkusím ještě vyhodit svíčky jestli to háže jiskru. Před vyhozením alternátoru prý auto údajně jelo. Jenže kdo ví jestli.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Takže palivo tam jde, jiskru to háže. Frantík ani přesto nejde natočit. Teť je ještě otázka zda vůbec otvírají vstřikovače a přesto, že v liště je tlak paliva OK, tak do válců nic nejde. Stále jsem nenašel ten pojebaný nárazový spínač. Frantíci ho dali asi někde do utajení!!! I když ten by měl blokovat palivo už z nádrže a ne jen vstřikovače, že?! Pojistky v motorovém prostoru jsem kontroloval. Jsou všechny OK. Teť ještě relátka. Nemáte někdo prosím vás nějaké schéma nebo popis pojistek a relé. Díky.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

když odemkneš tak immo bliká???
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

dreizig5 píše:když odemkneš tak immo bliká???
Jo. Když odemknu kontrolka IMO bliká. Když začnu startovat, tak cca 2-3 sekundy svítí a pak zhasne.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

tak je immo v prdely...co piše diag v immobilizeru?a co je tam za řj motoru?
otas1
Přispěvovatel

Příspěvek od otas1 »

dreizig5 píše:tak je immo v prdely...co piše diag v immobilizeru?a co je tam za řj motoru?
Prosím Tě, neraď blbosti. Immo se chová správně.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

tak jinak.když zapneš zapalování!zhasne immo?
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

otas1 píše:
dreizig5 píše:tak je immo v prdely...co piše diag v immobilizeru?a co je tam za řj motoru?
Prosím Tě, neraď blbosti. Immo se chová správně.

a hlavně že ty jsi poradil (LOL)
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Treba pripojit motorak a v meranych hodnotach najdes stav imobilizeru.... ak pise aktivny tak ti to blokuje start....
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Při zapnutém zapalování kontrolka IMO nesvítí resp. zhasne. A při načtení imobolizéru v měřených hodnotách píše: imobilizér neaktivní. Udělám ještě jeden tah a to, že toho frantíka vemu na lano a roztahnu. Podle mně musí chytit.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="kaad"]Takže palivo tam jde, !!!!!!! to je špatně

musíš vytáhnout lištu a podívat se jestli palivo stříká,

frantik když dlouho stojí tak se umí vstřik kousnout, že prostě jen odkapává, vemeš šroubobák startuješ a klepeš po tom vstřiku až stříká nasadíš jedeš, pak dotankuješ + vif
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“