alternator zkratuje palubni soustavu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
alternator zkratuje palubni soustavu
Majitel jel pro zeleninu a kdyz prisel z obchodu,tak se vybil akumulator.akumulator si nabil a dal ho tam a do cca 5minut byl vybiti.
Zjistil jsem ze jsou na svorce + akumulatoru 4kabely.Odpojil jsem je vsechny a postupne jsem je prikladal na baterii,abych zjistil,ktery kabel to zkratuje.Zjistil jsem ze ten kabel vede do pojistkovky v motorovem prostoru kde je pojistka zhaveni a pojistka 140A dobijeni.Zjistil jsem ze pokud odpojim pojistku altiku tak to prestane.Tak jsme dal pojistku zpet a na altiku odpojil svorku B+,po odpojeni zkrat neni -takze vim ze to dela altik.
Co muze v altiku zpusobit zkrat - jde natvrdo plus na kostru pres altik.
Je to toyota corolla verso 2008 2,2 diesel
Zjistil jsem ze jsou na svorce + akumulatoru 4kabely.Odpojil jsem je vsechny a postupne jsem je prikladal na baterii,abych zjistil,ktery kabel to zkratuje.Zjistil jsem ze ten kabel vede do pojistkovky v motorovem prostoru kde je pojistka zhaveni a pojistka 140A dobijeni.Zjistil jsem ze pokud odpojim pojistku altiku tak to prestane.Tak jsme dal pojistku zpet a na altiku odpojil svorku B+,po odpojeni zkrat neni -takze vim ze to dela altik.
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
- Marek3L
- Přispěvovatel
Re: alternator zkratuje palubni soustavu
jsou špatné min. 2 diody v usměrňovači. rozdělej to vyndej diodový blok-někdy se musí odpájet-odstříhej diody a zjisti měřákem které vedou v obou směrech. Nebo vyměn celej usměrňovač. S typem regulátoru to nemá nic společného.adi píše:Majitel jel pro zeleninu a kdyz prisel z obchodu,tak se vybil akumulator.akumulator si nabil a dal ho tam a do cca 5minut byl vybiti.
Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.
AR 156 2,5 V6 (ing.Busso) fsériji
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
- Marek3L
- Přispěvovatel
ježka z klece vyndáme natočením.... prostě zkoušej suindej tehlici z tlemiče vyhni to když to nepůjde tak jí vyndej, já musím altík vyndavat s celou nápravnicí ale děláš to dvakrát třikrát za život 

Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
Tak to bude asi stejny.A jak se tenhle napinak povoluje?drzi na kraji napinaku sroubem a v prostredku je sroub.musi se povolit v miste uchyceni?hansdob píše:měl jsem tu 2006 a ta měla napínák pod alternátorem hned
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td