Dobrý den, mám otázku. Aby se průběh výkonu změnil podle obrázku (ilustrační) je potřeba jen úprava softu a nebo se musí třeba více prodloužit táhlo na bance a nebo to není možné vůbec. Jednalo by se o 1,9tdi 81kw rotačka - série + čip.
Jde o to jestli je možné na úkor Nm poslat výkon do vyšších otáček (cca 5000ot) a jestli ano,tak jak.
Díky za odpověd.
prapatak píše:Dobrý den, mám otázku. Aby se průběh výkonu změnil podle obrázku (ilustrační) je potřeba jen úprava softu a nebo se musí třeba více prodloužit táhlo na bance a nebo to není možné vůbec. Jednalo by se o 1,9tdi 81kw rotačka - série + čip.
Jde o to jestli je možné na úkor Nm poslat výkon do vyšších otáček (cca 5000ot) a jestli ano,tak jak.
Díky za odpověd.
na tohle bys musel mít sakra jiný komponenty než jen 81kw + soft.......
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Chudák motor, který se ti dostane do ruky..Svět se zbláznil, KW jsou jako modla, nikoho nezajímá, že auto má nějaké poslání-určení a je konstruováno pro něco úplně jiného..Chceš-li sportovat, kup si sporťák, chceš -li do terénu, kup si teréňák ..Každý kříženec stojí za prd...
Viděl jsi někdy TDi s maximem výkonu na šesti tisících????
Tak pokud vím, tak je tam napsáno, že obrázek je ILUSTRAČNÍ a taky, že by chtěl max 5000ot a tak by mě zajímalo,jak jsi přišel na to, že chce 6 tis.
Je to jednoduchá otázka na průběh a tak bych se asi na čísla nedíval. Podle mě nechce dole kopanec a nahoře nic
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
Dawe to vystihl přesně.Na obrázku nekoukejte na hodnoty,ale na průběh. Všude se jde dočíst o závislosti krouťáku na výkonu a obráceně. S TDI se dá točit třeba 4500 ,ale moje otázka byla jestli se dá na úkor o něco nižšího krouťáku "poslat" výkon do vyšších otáček.
jericho-3 píše:Chudák motor, který se ti dostane do ruky..Svět se zbláznil, KW jsou jako modla, nikoho nezajímá, že auto má nějaké poslání-určení a je konstruováno pro něco úplně jiného..Chceš-li sportovat, kup si sporťák, chceš -li do terénu, kup si teréňák ..Každý kříženec stojí za prd...
Aha, takže můj motor je chudák,ale jak tu někdo z 1,9tky dostane 280 koní, tak se to pochválí. Na to neříkám nic
toefuk píše:Daj FMIC a soft a mozno to pojde natiahnut na 4500-4700rpm, ale velke kone necakaj.
Nečekám velké koně, nechci jen hned popravit spojku a při 3000ot nechci čekat až se to konečně dostane na 4500ot abych mohl zařadit.
Šlo jen o teorii,jestli je to vůbec možné.
jericho-3 píše:Chudák motor, který se ti dostane do ruky..Svět se zbláznil, KW jsou jako modla, nikoho nezajímá, že auto má nějaké poslání-určení a je konstruováno pro něco úplně jiného..Chceš-li sportovat, kup si sporťák, chceš -li do terénu, kup si teréňák ..Každý kříženec stojí za prd...
Aha, takže můj motor je chudák,ale jak tu někdo z 1,9tky dostane 280 koní, tak se to pochválí. Na to neříkám nic
šikovnej ladic by ti mohl aspoň trochu vyhovet......ale na serii ASV a jen se softem opravdu necekej velký čísla.......
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.