ahoj,
nikde jsem nenašel jestli má někdo zkušenosti s čištěním sání bez demontáže pomocí spreju např: Motip, wynns, startline.
Pomůže to? Někde píšou že to rozpouští gumu tak aby to nesežralo těsnění na sání.
Nebo máte jiný způsob jak vyčistit sání bez demontáže? pomocí čističe brzd atd?
no, i když se ti to podaří tak hádej kam půjdou všechny ty nečistoty ?
jednou jsem jen poklepal ( no dobře pobouchal ) chcípklapku, kus toho sazokarbonu se urval a kus se nalepil na sací ventil hned na krajním válci, auto v tu ránu jelo na 3...sice se to pak vzpamatovalo, ale zapotil jsem se..
kdybych nemusel kvůli čištění sundavat vstřikovače tak to klidně rozdělám, ale už vidím že nepůjdou dolů a bude muset dolu hlava a kupovat nové vstřikovače,
jinak je to na motoru 2,2dti g9t
vše před sáním mám vyčištěné jenom ten zbytek co jde do hlavy ne, je tam mazlanina, tak se proto ptám kdyby to náhodou pomohlo.
Ono to tu sice nepatri,ale presto. Pred lety jsem kupoval motor fiat 2.4TD. Lezel venku pod pristreskem a byl se vsim vsudy - dobry kup. Protocil jsem ho a vse se jevilo OK.Vezl jsem ho domu pres 200km. Doma jsem udelal komplet rozvody a kdyz jsem ho protacel, tak po chvili tvrdy doraz.Jedu zpatky na znacky vse OK. Zkusim opacne, zase tvrdy doraz. Rikam si jsem snad blazen vzdyt to umim i poslepu. Volam kamarada mechanika, kouka na to jako blazen ze nevi,ze neco mam spatne. Po nekolika dnech badani jsem ze zoufalstvi sundal hlavu a bylo jasno. Karbon ze sani se cestou a otresy uvolnil a dostal do valcu a tam se hezky slisoval a nepustil pisty do HU. Smula byla ta,ze kdyz jsem menil ty rozvody, byly skoro na znackach,tak jsem to nemusel protacet a nastavovat. Ten motor ma mozna milion a jezdi dodnes. Pointa - pokud cistit sani, tak rozhodne sundat.