Možno použít tento olej?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
-
- Přispěvovatel
30tkm olej nechat v autě je zhovadilost, stejně ho nejmíň polovinu na ty km doliješ. Norma 507 00 zahrnuje všechny nižší normy. Nevidím problém ho tam nalit a pokud se jedná o váčky - lejte olej s požadovanou normou , neserte tam bůhví jaké speciální přísady, výměna co 15tkm nebo rok a bude vše cajk. Pokud vím v obchodě mají oleje různých výrobců a viskozit a ne všechny mají VW normy
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
-
- Aktivista
slovacek.milos píše:besoun píše:30tkm olej nechat v autě je zhovadilost,
proč myslíš že zhovadilost máš nějaké přístroje ze kterých vycházíš? myslíš že ve výrobích závodoch to jsou hovada?
už máš auta i na 6O.OOO km a nákladáky na |12O.OOO intervalem výměny,
Dlouhé intervaly výrazně zkrátí životnost motoru. Motor se rychleji zanáší a ztrácí těsnost, otěrové částice a saze způsobují opotřebení. Olej je zatížen degradačními produkty a nespáleným palivem. To vše zhoršuje mazací schopnosti, olejový filtr a mazací kanálky se rychleji zanášejí. Zkrácení intervalu se často projevuje kultivovanějším chodem a sníženou spotřebou paliva to snad jsi poznal a jestli ne tak já ano. Nebo přepálený olej maže líp
-
- Aktivista
[quote="besoun"][quote="slovacek.milos"][quote="besoun"]30tkm olej nechat v autě je zhovadilost,
Dlouhé intervaly výrazně zkrátí životnost motoru.
na to kde jsi přišel ? můžeš to nějak doložit?
mám třeba BLB a BLS jezdící jen long přesně podle palubáku,majitel 1, mají půl mega a no problém, myslíš že půl mega to je už výrazně zkrácená životnost motoru?
na to kde jsi přišel ? můžeš to nějak doložit?
mám třeba BLB a BLS jezdící jen long přesně podle palubáku,majitel 1, mají půl mega a no problém, myslíš že půl mega to je už výrazně zkrácená životnost motoru?
Kolik doliješ oleje na ten dlouhý interval? Pokud za těch 30tkm celou náplň tak proč ne. Závisí na stylu jizdy. Mám auta , které jezdí na tzv.plný plyn a papkaji řádně. A druhá sorta , která najede za rok kulové a mění olej po 2-3 letech a co s toho vyteče je humus. Vše zanesené . Říkej si co chceš , dělám to už nějaký roky a vím co říkám.
-
- Aktivista
no právě já chtěl jen vysvětlitbesoun píše: dělám to už nějaký roky a vím co říkám.
když to děláš roky to se ten servisní interval na palubáku ozve za 3O.OOO km přesně? nesvítí tam taky roční servis?
která najede za rok kulové a mění olej po 2-3 letech a co s toho vyteče je humus
mám ted na sloupu koktu servisní interval časový nastavený z výroby 2 roky, dole je olej vypustěný a žádný humus asi měsíc ten interval přejela
Pokud nevíš co signalizuje dane vozidlo a kontrolka nebo symbol, doporučuji ti manuál k danému vozu. A dále můžeš poučovat lidi, kteří se doctou informace na netu. Takových chytraku je mnoho. Humus v motoru(usazeniny) pokud to nechápeš internet ti pomůže. A pokud ne tak praxe ano 

-
- Aktivista
-
- Aktivista
[quote="besoun"][quote="slovacek.milos"]
pak jsi napsal
mám BLS a BLB servisní iterval olejů long najeto půl mega, motory jednou ok, neměnily se vydřené vačky prostě nic jen u BLB praskl napínák řetízku
můžeš mi říct jak dlouhý interval výrazně zkracuje životnost motorů
pak jsi napsal
mám BLS a BLB servisní iterval olejů long najeto půl mega, motory jednou ok, neměnily se vydřené vačky prostě nic jen u BLB praskl napínák řetízku
můžeš mi říct jak dlouhý interval výrazně zkracuje životnost motorů