OT:Octavia 1.6SR 74kw - Nedrží volnoběh-chcípne

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
drv.astor
Nováček
Odpovědi: 0

OT:Octavia 1.6SR 74kw - Nedrží volnoběh-chcípne

Příspěvek od drv.astor »

Zdravim, neni to sice k dieselu, ale i tak prosim o radu. Na Octavii MR1999 1.6SR 74kw mi nechce držet volnobeh. Prostě jak pustim plyn, tak auto zdechne. Vycistil jsem klapku, udelal zakladni nastaveni skrtici klapky, ale nepomohlo. Ve VAGu se objevuji stale tyto 3 chyby - Cidlo teploty chladici kapaliny, Lambda sonda-prekrocena horni mez, Vaha vzduchu. Autko jede dobre za plynem, takze vaha to neni, spotreba je nizka, takze lambda taky ne a cidlo teploty chladici kapaliny je vymenene. Nevite nekdo co by to mohlo byt?...nebo jak nastavim aspon ve VAGu otacky volnobehu... Jeste me napadlo, jestli neni spatna uz klapka. Auto ma najeto 220000km. Zatim jsem to vyresil tak, ze jsem pritahl lanko plynu. Ted to aspon nezdecha, ale oprava je to hrozna...
Indi
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indi »

Nevím jestli to nějak pomůže ,ale kolega měl G4 1.6 a mu houpaly otáčky na volnoběh strašným způsobem,byla prasklá hadice sáni(ze spoda,bylo to vidět až po demontáži)koukni na všechny hadice okolo sáni.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Po zkrácení lanka se zapíše chyba "spínač volnoběhu přerušení, nebo zkrat na plus". Nutno odstranit příčinu. Může to dělat falešný vzduch v sacím potrubí, nebo prasklé sběrné potrubí výfuku.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Duri999
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duri999 »

Pozri hadicu od brzdoveho posilovaca.
Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
drv.astor
Nováček

Příspěvek od drv.astor »

zkusim se kouknout, diky za rady
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

myslim ze kdyby si to přisávalo tak by byly ty otáčky spíš pořád zvýšený a že by to chcípalo
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

skvarka> Nene, kdyz to prisava za vahou vzduchu, tak ne. Celej management motoru jde do haje. On pocita pomer 14,x:1 a podle toho vstrikuje, kdyz o necem nevi, tak je v haji.

Zkus zaslepit (odpojit) odsavani par od kliky - ocas to dela velkej bordel, kdyz ten motoru uz vic dejcha. Ty pary se sajou za vahou vzduchu.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“