lepidlo na střeše - prosim o pomoc

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

morda
Sběrač informací
Odpovědi: 0

lepidlo na střeše - prosim o pomoc

Příspěvek od morda »

zdravím všechny,
sundal sem po pár letech karbonovou fólií že střechy na moji O1, fólie šla lehce ale na celé střeše mi zbyla vrtstva lepidla a nejde ani za boha sundat, zkoušel sem všechno možné ... ředidla, toulen, tech.benzin, aceton, propanol, Wd40, silikonový olej, mulkon, stolní olej, ocet, a obyc jar ... tím jarem a houbickou to šlo asi nejlíp (ikdyz taky skoro vůbec) navíc houbička dělá stopy na laku, nevíte co bych mohl ještě zkusit? jinak komentáře typu že sem tam tu fólií neměl dávat si nechte ;))
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

tam kde dělají folie mají odstranovač.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
morda
Sběrač informací

Příspěvek od morda »

kupoval jsem ji na bazosi za "pár korun" výrobce už nemám šanci zjistit, ostatní výrobci nemusí používat to stejně lepidlo
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

koupíš plastovou škrabku, nebo stěrku a ředidlo do epoxidových barev 6300

namočíš hadru do ředidla roztáhneš na střechu a dáš na ni staré linoleum, linem to vlastně připlácneš

za deset minut přehodíš na jiné místo a škrabkou stáhneš to lepidlo

druhá hadra ředidlo a dočistíš
morda
Sběrač informací

Příspěvek od morda »

pokud to dobře chápu tak to lino tam mám dat je jako zatížení je tak? určitě to zkusím, neuškodí ředidlo 6300 laku?
slovacek.milos
Aktivista

morda píše:pokud to dobře chápu tak to lino tam mám dat je jako zatížení je tak? určitě to zkusím, neuškodí ředidlo 6300 laku?
zatížíš i kvůli odpaření, stačí i méně jak deset minut vyzkoušíš, rozežere to i sprej ale laku to nikdy neublížilo
morda
Sběrač informací

Příspěvek od morda »

ok, díky za radu, vyzkouším to snad zítra... a jinak to ředidlo 6300 sezenu v každých barvách nebo je to něco spesl??
slovacek.milos
Aktivista

všude
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

já teď s oblibou začal používat odstraňovač asfaltu. Třeba by to tím trošku šlo - zatím jsem zkoušel nějaké ochranné nálepky co jsem měl na kole, asfalt, odřeniny od gumy. A pak se prodává přímo odstraňovač lepidla, ten mi přišel drahý (na nápis octavia) tak jsem si poradil výčtem co jsi psal
1M
Přispěvovatel

Příspěvek od 1M »

S tím odstraňovačem na asfalt bacha, kolega se s tím pokoušel sundat pryskyřici, co na něj napadala z borovice. Pryskyřice pryč, ale lak zničenej. Nosí brýle, tak si poničil asi 8 míst, než si toho všiml. Teď řeší rozleštění - nový Mitsubishi ASX. Takže nejdřív bych to zkusil někde, kde to nebude kdyžtak vidět.
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

No taky pěkné. Já to potřebuju teda hlavně na bika, projel jsem po čerstvém asfaltu a mám rám černej jak bota :-)) dodělanej je dost, ale dík za upozornění.
slovacek.milos
Aktivista

1M píše:S tím odstraňovačem na asfalt bacha, kolega se s tím pokoušel sundat pryskyřici, co na něj napadala z borovice. Pryskyřice pryč, ale lak zničenej. Nosí brýle, tak si poničil asi 8 míst, než si toho všiml. Teď řeší rozleštění - nový Mitsubishi ASX. Takže nejdřív bych to zkusil někde, kde to nebude kdyžtak vidět.
ten odsttranovaš na asfalt používám běžně a nikdy to lak nepoškodilo (LOL) (LOL)
morda
Sběrač informací

Příspěvek od morda »

tak možná u nových aut s tím odstraňovačem asfaltu může být problém ale to mě asi nehrozí, octa má 15 let a většina laku je originál, např. na střeše se ani tempo vůbec nechyta, beru to podle toho že když se hadříkem a tempem snažím lak rozlestit tak se na hadříku neobjeví žádné stopy barvy coz by mělo nebo ne???
včelař
Sběrač informací

Příspěvek od včelař »

Asfalt jde dobře sádlem a neškodí to laku.Na lepidlo bude asi lepší flexa?
eXi
Přispěvovatel

Příspěvek od eXi »

slovacek.milos píše:
1M píše:S tím odstraňovačem na asfalt bacha, kolega se s tím pokoušel sundat pryskyřici, co na něj napadala z borovice. Pryskyřice pryč, ale lak zničenej. Nosí brýle, tak si poničil asi 8 míst, než si toho všiml. Teď řeší rozleštění - nový Mitsubishi ASX. Takže nejdřív bych to zkusil někde, kde to nebude kdyžtak vidět.
ten odsttranovaš na asfalt používám běžně a nikdy to lak nepoškodilo (LOL) (LOL)
ahoj miloši, psal jsem ti zprávu, prosím mrkni..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“