Litá kola zabezpečení nebo pojištění

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pavel368
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Litá kola zabezpečení nebo pojištění

Příspěvek od pavel368 »

Zdravím všechny řeším teď všeobecný problém Koupil jsem si teď seata toledo 3 řada v ceně vozu již byly krásná 18" palcová litá kola a auto s nima vypadá fakt perfektně bohužel to ale přitahuje dost zloděje a tak přemýšlím jak to zabezpečit protože jejich cena včetně pneu je na bazoši kolem 20000,-. uvažoval jsem nad bezpečnostnímy šrouby ale četl jsem různých diskuzích že i toto lze obejít každopádně ještě jsem neslyšel ani nečetl že by někdo někemu někdy ukrtadl kola i když na nich byly pojistné šrouby takže to je můj první dotaz jestli se někdo s něčím podobným již setkal pokud je zabezpečených takových kol ukradeno 5-10% tak jsem docela klidný navíc když potenciální zloděj uvidí že je tam bezpečák šroub tak ho logicky napdane že bude asi uvnitř vozu a ještě mi vypáčí aj dveře.

další možnost je elektronicky myslím že když tam dám nějakou 150 Db sirénu která reaguje na náklon vozu tak si to veština zlodějů rozmyslí jestli bude krást dál vaše zkušenosti? akorát nevím cenu kolik by to stálo šroby vyjdou na 500 což je v pohodě ale pokud bych chtěl tu sirénu a její aktivaci pomocí orig. centrálu tak si u ceny nejsem jist

další možnost kola pojistit zatím jsem to jen četl na jednom foru ale nic konkrétní v nabídce jsem od českých pojištoven nenašel prý to udajně stojí 180kč ročně což by byla paráda a asi nejlevnější varianta

a poslední možnost a o tom uvažuju taky dost je že ty kola prodám sice jsou pěkná na vzhled ale auto na nerovnostech dost drncá a trpí tím ložiska čepy tlumiče

tak budu rád za vaše zkušenosti a tipy
BMW 325TDS
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ty máš ve velkém techničáku alternativně 18 ti palcová kola?
renos.renos
Přispěvovatel

Příspěvek od renos.renos »

Jak píše Miloš, pokud je nemáš zapsané v techničáku, tak se jich zbav dřív než ti je ukradnou... ;) pokud je nemáš TP, tak v případě nehody by se na tom mohla pojištovna pěkně zahojit... jdou po tom, rozměru a stavu pneumatik jak slepice po flusu...
pavel368
Sběrač informací

Příspěvek od pavel368 »

slovacek.milos píše:ty máš ve velkém techničáku alternativně 18 ti palcová kola?
JJ mam je ve velkym TP zapsany tam by problém nebyl.
BMW 325TDS
haromax
Přispěvovatel

Příspěvek od haromax »

Já mám kola bez zabezp. šroubu ,pokud to bude chtít někdo ukrást tak to ukrade .....,ale mám je zanesene do pojištění včetně columbuse .
Po určitých zkušenostech s nenechavci asi to je nejlepší cesta ,když už to nestačí ukrást stihne to akorát zmrvit ....
Skoda Octavia 2 tdi 103kw Bkd r.v. 2010 L@K
------------------------------------------------------
minulost :Skoda Octavia Tdi 66kw r.v 2001 chip 84kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“