Rozmyslam upravu serioveho turba s vacsim kompresorom?
alebo ARL s 52mm vrtulou?
Nechcem prevarat zvody..teda to musi byt na 8V zvodoch. Poradte co je naj

dik
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Forest vedel by si aspon orientačne nahodiť nábeh a aký má turbo spodok? Ak to totiž má byť daily car tak to bude určite každého zaujímať... na strane druhej - v otáčkach je moje 1756 vs VA nebo a dudyForest píše:Zalezi na rozpoctu. Je to, jako kdybys napsal "chci auto s vykonem 100-500 koni".
Hlavne, co se upravy ARL turba tyce, tak tam na upravy bez zasahu na vyfukove strane zapomen.
Nicmene, k veci:
Na 200 koni Ti hodne lidi (zvlaste ubecene ovce od Dimce) napisi "newVB". Nebudu tu psat co jsem napsal jiz nekolikrat.
Na 215-225 koni Ti hodne lidi napise GTB1756VK, na to jsem napsal svoje zde.
Pokud Ti staci nejakych +-220 koni, vedel bych o jednom velice sikovnem turbu, ktere ovsem neni nejlevnejsi, nicmene co se nabehu, odezvy na pridani plynu apod. tyce tak je rozhodne super volbou - zel, bez privareni na svody se to neobejde. Mimochodem, proc se tak obavas privareni na svody (samozrejme, hovorime-li o kvalitni praci cloveka, ktery vi co dela)?
Pokud Ti jde o 230 koni a nechces, aby se turbu zdalo o certech, volil bych uz neco z rady GT20, ale urcite ne prehistoricke GT2052V.
Osobne mam na toto reseni v podobe upraveneho GTB2060VKLR, u ktere je znacne potlacen surge, ktery je pro seriove GTB2060VKLR tak priznacny.
Tak se nato raci vyser a nic nedelej uděláš nejlíp.....octaviask píše:no takto..zas nechcem dat 20.000kč za turbo...Ano to VKLR je fajn ale cena....
no a to ARL s 52mm vrtulkou? aky je tam problem?
S různou kvalitou...johnyM128 píše:chlapci niekto môže chcieť aj výkon a nie zrovna za 10000€... ono vieme že rozne veci sa dajú spraviť za rôzne ceny...
kvalita a cena - to často ovplyvňuje koľko kto potrebuje do vreckastanda123 píše:S různou kvalitou...johnyM128 píše:chlapci niekto môže chcieť aj výkon a nie zrovna za 10000€... ono vieme že rozne veci sa dajú spraviť za rôzne ceny...
octaviask píše:no takto..zas nechcem dat 20.000kč za turbo...Ano to VKLR je fajn ale cena....
no a to ARL s 52mm vrtulkou? aky je tam problem?
Upravce, ktery s tim ma jiz zkusenosti, tak hovori o plnem tlaku v 1900RPM. Vice bych nerad zminoval protoze ja osobne s nim zkusenosti nemam. Pravdou je, ze ted pujde jedno do FRS - otazkou je, kdy bude ladeno a odmereno. S majitelem je dohoda, ze to odmeri a odprezentuje.johnyM128 píše:Forest vedel by si aspon orientačne nahodiť nábeh a aký má turbo spodok? Ak to totiž má byť daily car tak to bude určite každého zaujímať.
No, nove GTB2060VKLR (navic ustekane, bez uprav) vychazi nekde kolem 50 tis. (co jsem se zajimal) - abychom si ujasnili nazor na pravou miru.favo píše:Tak to musíš taky napsat, že nechceš nový turbo, ale repas.
Za 20 000,- horko těžko koupíš nový GT1749VB, natoš něco lepšího.
Samozrejme, ale bavime se tu o maximalniho hodnotach a nebo komplexnim pojeti? A myslim si, ze prave ono komplexni pojeti je pro automobil na kazdodenni pouziti smerodatnejohnyM128 píše:chlapci niekto môže chcieť aj výkon a nie zrovna za 10000€... ono vieme že rozne veci sa dajú spraviť za rôzne ceny...
Nemel by ses ptat kdyz nestojis o odpoved.octaviask píše:a to VB s housingom 2.5 tdi vyfrezovanym na vacsiu vrtulu? Rad by som pocul nazor...
Nebo jsi ty primery nepochopil?Forest píše:Na tu 52mm "vrtulku" zapomen. Uvedom si, ze vse musi byt v rovnovaze - nemuzes od kone, ktery sezere valnik sena, aby z nej vypadl jeden koblizek. Paklize bys nechapal tak je to to same jako kdybys chtel jit na vahadlovou houpacku s malym ditetem.
Uvedom si, ze turbodmychadla jsou plice motoru a Ty z nej prece nechces mit astmatika, nebo?![]()
pokud chces vyloženě hybrida tak si ho nech poskládat v nejake firmě co se těma turbama zabývá a vyvíjí je......jinak moc neuspěješ bych řekloctaviask píše:a to VB s housingom 2.5 tdi vyfrezovanym na vacsiu vrtulu? Rad by som pocul nazor...
Však nik tam nejde davat stare turbo za 6500kč z bazosu. Pojde tam novy stred od meletu.
prehliadol som to o tej vrtulke, sorryForest píše:Nemel by ses ptat kdyz nestojis o odpoved.octaviask píše:a to VB s housingom 2.5 tdi vyfrezovanym na vacsiu vrtulu? Rad by som pocul nazor...
Forest píše:Na tu 52mm "vrtulku" zapomen. Uvedom si, ze vse musi byt v rovnovaze - nemuzes od kone, ktery sezere valnik sena, aby z nej vypadl jeden koblizek. Paklize bys nechapal tak je to to same jako kdybys chtel jit na vahadlovou houpacku s malym ditetem.
Uvedom si, ze turbodmychadla jsou plice motoru a Ty z nej prece nechces mit astmatika, nebo?![]()