Duše či bez duše u dodávky ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
VRoman
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Duše či bez duše u dodávky ?

Příspěvek od VRoman »

Ahoj,
Nevěděl by někdo užitečnou radu k rozhodnutí se ohledně použití duší v kolech? Mám Boxera a koupil jsem si ne něj dvě nové zimní pneumatiky (protektory), dle ventilků jsou na kolech duše, mám při přezutí nechat vrátit duše, nebo dát jako bezdušové ? druhé dvě kola se slušným vzorkem jsou dle ventilků bez duší a jsou na zadní nápravě a neucházejí, Boxerá mám na stavbu, žádné dalnicční ježdění spíš město, okrsky i trochu terén. Díky za rady a tipy ohledně výhod / nevýhod co se duší nebo bez duší týká.
Roman
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

klidně bez duše pokud to de, já mám třeba na motorce pneumatiku kde má být duše tube type a tři roky ok, dnes už se stejně vyrábí všechny pneu jako bezdušovky
VRoman
Sběrač informací

Příspěvek od VRoman »

Díky, taky si myslím že lepší bez duše, trochu se jen bojím, aby nebyli orezlé hrany ráfku a guma dobře dosedla a neucházelo to pak
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dej tam duše a máš klid," pokrok "v některých věcech je jen na škodu.. :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

kola vyzout, obrousit patky na discích a pro sichr natřít butylovým těsnícím roztokem a obout jako BEZDUŠOVÉ, nevím proč by ses měl vracet o 50 let zpátky a cpát tam duše, navíc každý hřebíček,šroubek který projde skrz v případě duše znamená defekt kdežto u bezdušáku tam zůstane a většinou s tím normálně dojedeš protože únik je nepatrný
je překvapivé kolik kol se objeví při přezouvání a jsou vlastně píchlé
VRoman
Sběrač informací

Příspěvek od VRoman »

Díky, obrousil jsem, natřel 1x základovkou a 2x vrchní barvou, nechal nazout bez duše a zatím drží dobře.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“