Vsecko mas promyslene,tak do toho jdi dokud jsi mlady:-). Za 10 let to bude horsi:-)
Inkaso za byt jsi asi zapocetl
Financování bytu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Na pracáku? Tam máš tři měsíce 60procent a pak téměř kulový. Každej je jinej, neber mě za slovo stím 1+1 panel. Někdo je střelec a někdo má raději jistotu. Lidi jsou různí, mě osobně splácet 30let třeba 10 000 přijde skok do žumpy v dnešní situaci. Jestli se na to cejtíš, tak to udělej a pak uvidíš. Jinak si moc nemaluj, že nějaká novostavba kterou postavil developer a hromada ukrajinců je nějaká výhra. Kolega v takovém SKVOSTU bydlí a když ho minulej tejden probudila rána jak kráva (upadl radiátor ze zdi a byt plnej vody apod...) říkal že se na to vys.......
jak psal Vici, pokud to chceš udělat, tak co nejdřív, rozhodně to není sebevražda jak píšou jiní.
Zase já znám spoustu mladých lidí co bydlí u rodičů, nakoupí nová auta a splácí, výplatu prožerou a propijou po hospodách a užívají ale co až je to v 35 - 40 vyflusne tak nemají nic. Ty už budeš mít 10let za sebou a když si na ty výdaje zvykneš hned tak je to vpohodě.
Zase já znám spoustu mladých lidí co bydlí u rodičů, nakoupí nová auta a splácí, výplatu prožerou a propijou po hospodách a užívají ale co až je to v 35 - 40 vyflusne tak nemají nic. Ty už budeš mít 10let za sebou a když si na ty výdaje zvykneš hned tak je to vpohodě.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

S tím 1plus 1 je to fakt, i garsonka je dobrá investice, protože to jsou byty, které jdou na dračku a vždy o ně bude zájem. Protože 4 plus 1 s garáží si jen tak někdo nekoupí. Koukni na satelitní městečka , jaký to byl boom..A co dnes, lidé odsud odcházejí, je to blbárna, soused ti čumí do okna, zahradka je tak na řádku ředkviček a většinou tam nic není, vše je ve městě /vesnici/ o kus dál. Lidé to už pochopili a buď chtějí město nebo venkov, který je plný dvougeneračních domků, kdy potomci než aby snášeli komandování rodičů, tak se odstěhovali. A ta 1. poschodí jsou prázdná a děti přijedou až rodiče"natáhnou brka" nebo až je odvezou do starobince a vyvěsí NA PRODEJ. Je toho všude dost, sice za to chtějí nejdřív nesmysly, ale postupně jde cena dolů a skončí až když se konečně najde kupec.A že to jsou kolikrát baráky....Naopak taková bytovka 3plus 1 na vesnici na hlavní cestě okolo 20 km od města se prodává za 600-700000 kč.Nechtěl jsem tomu věřit..A co nechápu, že dnes se kupuje taky jen 800 metrů pozemku na barák. Což znamená, že je to vlastně BYT o pár pokojích a tuhle jsem pozoroval stavbu, kde za přízemní vilkou byl plot ala OBI a těsně vedle ještě menší stavba..Tak říkám kámošovi, proč si ten chlap dává plot mezi vilkou a dílnou ? A on, ale to je taky baráček, to není dílna.Tak si pokládám otázku, co když se sousedé nebudou snášet? Co pak? Kdo nezažil debilního souseda, neví o soužití vůbec nic. Protože dobrý soused, to je výhra na celý život..Proto ten baráček dále od ostatních je nejlepší.. ,
nepropadat panice...
Otázka jestli panelák ( ideálně ten z 80tých let ) po nějakém reku s bytem který si zrekonstruuješ není lepší volba než dnešní developerský projekt "zelené údolí" apod. kde začala výstavba v říjnu, fasáda se dělala v únoru apod.Woko_O píše:Je mi 25 no.. naspořeno mám něco málo, ale určitě ne milion.. Člověk si nemůže moc vybírat. Byt za 2 mega je běžná záležitost, tam kde chci bydlet, dokonce je to ten levnější. Nechci bydlet v nějakým paneláku starým s papundeklovým jádrem, kde byt stojí o 500tis miň. Tohle je úplně nová stavba která se ještě dokončuje..

Bohužel tady se paneláky pohybují tak kolem 1.3 - 1.5 milionu a plus.. Navíc je to družstevní. Do toho se mi nevyplatí investovat. Kdyby to bylo za 700tis, tak bych možná přemýšlel že to za těhlech podmínek koupím.. Jinak preferuju osobní vlastnictví a cihlu. Naštěstí znám tu stavební firmu co tu bytovku staví a nejsou to žádný šmelaři.. Viděl jsem to v rozestavěným stavu. Celý je to rozjetý asi od roku 2012 a nějakej pátek se na tom už pracuje..
u nás zarovnali smetisko a postavili tam bytovkuTomas.cz píše:[Otázka jestli panelák ( ideálně ten z 80tých let ) po nějakém reku s bytem který si zrekonstruuješ není lepší volba než dnešní developerský projekt "zelené údolí" apod. kde začala výstavba v říjnu, fasáda se dělala v únoru apod.

OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS