patrik.kloucek píše:
chlapci asi vas zklamu ale 100% prevodovky bez vicka s kuzelikovim loziskem maj stejnej problem jako ty s vickem a radovym loziskem.
Pred rokem jsem to resil na svojem sharanu rv 2004-vybehanej obal jako krava a pri razeni na 5 do vzdycky houklo jak parnik.ke konci drbali u cela zubu o sebe. Takze jsem sehnal starsi bez vika -taky jsem myslel ze problem nebude-ale je. Uz kdyz jsem ji kupoval mela hrk tak 2-3desitky ale myslel jsem ze je to nutna vule aby se to tocilo.
Po roce muzu rict ze sice jeste nehouka ale pri obcas tam jse na prd zpatecka nebo 1st., a pri chcipani v tom zamlati jak v pendlovkach. Pri startu stud. mot se spojkou pri jejim povoleni v tom zarachoti ze jednomu naskoci husi kuze. Zajimavi je ze kdyz je prevod. tepla tak vetsinou to ani nezamlati ale obcas to mlati i tak.
Takze resume je takove ze vsechny tyhle prevodovky maj stejnej problem at maji vicko nebo ne!!!
A dobra rada na zaver. Pokud vam to mlati a je predloha v riti nekupujte NIKDY straou prevodovku ale nechte tu svou opravit. Verte ze to vyjde levnejc i kdyz je to morda.
Ten rachot za studena způsobuje vadná dvouhmota. Rachtotí převodovka, protože setrvák je příliš volnej a netlumí kmity.
Je to stejný jako když dáš jednohmotu na 6Q. Převodovka je taky OK, jen to mlátí na volnoběh.
Sixtova oprava by mě taky zajímala, čeká mě to taky, jelikož jsem kupoval auto s touto závadou. Případně kdo je ještě schopný to opravit nejlépe na Moravě případně západním Slovensku, Sixtu mám totiž přes 300kiláků
Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
Ta vzdálenost mě zase až tak nevadí. Píše na svých stránkách, že oprava trvá caa 4 hodiny. Po domluvě oprava na počkání. Spíš mě jde o to jestli to stojí za to a vydrží to déle než záruku, kterou po opravě dává....
já jsem toho taky slyšel spoustu ale dělal nám 5q do Trasportéra, (totál šrot) už rok a půl vpohodě, známý tam měl 6q z octavie 4x4 a taky naprosto vpohodě.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
Tak co, umí někdo opravit tu převodovku na Moravě nebo jedu po Novém roce 300 tam a 300 zpět ? O Sixtovu práci strach nemám, znám pár závodních převodovek od něj a vše 1A, jen ta cesta... Posílání převodovky až v poslední nouzi, odpoledne musí ven, ráno u něj, další odpoledne doma, další dopoledne vrčí
Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
Podložka si myslím to neřeší... Jestli je vybité uložení ložiska, tak to podložím, vymezím vznikou vůli, ale vybité uložení mi pořád zůstane, jen s tím rozdílem, že pokračuju v destrukci dál, ale defakto od nuly... Vytáhnout podložku po těch třeba 20tisících, tak se to snad rozpadne, ale třeba přemýšlím špatně.