Vynechávání motoru 1.9TDi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Berysoptik
Nováček
Odpovědi: 0

Vynechávání motoru 1.9TDi

Příspěvek od Berysoptik »

Ahoj fandové nafty od VW, mám takový problém a prosím o radu:
Mám Passata 1,9TDi, 66KW r.v. 02/1994.
V zimě, když je teplota pod nuloutak to dělá následující:
Přijdu k autu, sednu, 1xnažhavim a startuju. Motor chytí uplně v pohodě a běží. Po chvilce asi po 2-3minutách normálního chodu, to začne jakoby vynechávat. Jako když tam nejde chvilkama nafta. Je jedno jestli jedu, nebo jestli to stojí a běží na volnoběh. Vynechává to jak při volnoběhu tak při vyšších otáčkách.
Tohle trvá asi 2 minuty a pak to samo přestane. Pak už to celej den neudělá a jezdí to skvěle. Opakuje se to vždy jen když je pod nulou a motor je absolutně studenej.
Jak je nad nulou je vše OK a nic necuká.
Nevíte někdo co s tím?
Co to může být?
Jo a kluci ve filtrech ani v palivu to neni a motor startuje i v -25 stupních uplně v pohodě. A Zavzdušněný to taky neni.
Poradťe mi prosim, nevíte co by to mohlo být? Nemůže to souviset nějak s eletrikou?
Dík a ahoj Bery
ghoust
Přispěvovatel

Příspěvek od ghoust »

chtelo by to precist vagem, ten by snad neco prozradil :-)
Dussič
Přispěvovatel

Příspěvek od Dussič »

Ahoj,překontroluj zdali ti to dožhavuje, i po startu by měli žhavičky asi 2.min ješte dožhavovat,samozřejmě úměrně dle teploty motoru.

octávia 66KW r.2000
Berysoptik
Nováček

Příspěvek od Berysoptik »

NA VAGu to nic nepíše a žhavení je 100% OK. Je mi divný, že to dělá jen po prvním startu ráno. Pak už můžu startovat třeba 1000x a je to všěchno OK. Problém je zase až když to stojí v mrazu dele jak asi 10hod.
PeZa
Nováček

Příspěvek od PeZa »

Mám stejnou zkušenost z TDI 81kW, SEAT, r2002
V zimě pod -8°C, při odstávce přes noc, první start po prvním žhavení nastartuje OK, ale už zvuk je jak z traktoru a motor netáhne. Jak se motor nahřeje na provozních 90°C, tak buď se spraví za chodu ale častěji až po novém startu. Pak jede normálně. Na diagnostice vše OK.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“