Superb II ABS+ESP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

octaviask
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od octaviask »

Kód: Vybrat vše

http://allegro.pl/pompa-abs-3t0907379c-3t0614517d-superb-ii-i6578928612.html#thumb/2
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Inak ETKA ma milion verzii ktore patria do toho auta, ale neodvazim sa ti povedat ktory index pismena tam bude sediet....
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

ahááá :?
octaviask moc moc díky za Tvůj čas!!!
No to je super.
3T0907379C a 3T0614517D by mělo být zaměnitelné i podle ecu.de

Synovec mechanik mi říkal, že stará ABSka jsou tak od 3 do 5 tisíc, tak i toto bude podobné. Že snad by se dalo i na vrakáči a po známejch něco.

Omluvám se za mou lenost, ale nevíš náhodou zda by to ten polák poslal i do ČR? :oops: :oops: :oops: Děkuji
Edit: koukám, že do toho pasuje login z cz aukra. Uvidíme

Tady zas píšou, že je to posilovačem, že dává o trochu méně a absu to vadí. A taky, že slavné přehrání fw ABS pomůže jen na chvíli :roll:
http://forum.skodahome.cz/topic/123830- ... ca/?page=1

Ale zase na ecu.de opravují přímo tyto ABSa s chybou 01130. (wallbash)

Edit: tady jsem ještě našel něco od ferdy:
"Pojistky jsou určitě všechny v pořádku + vodiče k jednotce?? Pojistka 2 v palubce u řidiče -> konektor u ABSa: PIN8 a pojistky: 2(20A) -> konektor u ABSa: PIN32 a 48(40A) -> konektor u ABSa: PIN1. Tyto další 2 pojistky jsou v eboxu u motoru. V konektoru u ABS doporučuju měřit se zátěží 21W žárovka a zkoušet zda na PINech trvale svítí(na PINu 8 bude svítit jen při zapnutém zapalování, ale důležitější je proměřit pod zátěží ty další PINy: 1 a 32 tam musí být vždy 12V."

EDit2: to je přesně ono:
http://forum.skodahome.cz/topic/129348- ... x4/?page=2
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

ABS jsme přehodili...
Je divné, že těch 17 položek v kodování byly samé 00000000
Svítila kontrolka ABS i ESP
Tak jsem připojili staré abs, opsali kody a potom je zapsali do toho nového...
ABS zhaslo, ale svítí pořád ESP a také kontrolka podhuštění pneu
Nevím zda je to dobře odsat to staré kodování???
V diag to ukazuje chybu - snimač úhlu řízení g85 chyba 00778 (to předtím nebylo...)
Tato chyba nejde smazat. Nejde ani zkalibrovat natočení volantu. Sice se to v diag provede, ale chyba nezmizí. V diag čidlo natočení ukazuje hodnoty OK.

Tak nevím jestli to nové ABS také není špatné???
Nebo je blbej postup toho nakodovaní?
(ještě jsme zkoušeli měnit kod dilny podle toho starého, změnit jde, ale vůbec to nejde uložit, stále jsou tam ty původní čísla. Nevím zda to s tím souvisí.
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

ABS jsme přehodili...
Je divné, že těch 17 položek v kodování byly samé 00000000
Svítila kontrolka ABS i ESP
Tak jsem připojili staré abs, opsali kody a potom je zapsali do toho nového...
ABS zhaslo, ale svítí pořád ESP a také kontrolka podhuštění pneu - to také nejde ostranit žádnou kalibrací. Safra :roll:
Nevím zda je to dobře opsat to staré kodování???
V diag to ukazuje chybu - snimač úhlu řízení g85 chyba 00778 (to předtím nebylo...)
Tato chyba nejde smazat. Nejde ani zkalibrovat natočení volantu. Sice se to v diag provede, ale chyba nezmizí. V diag čidlo natočení ukazuje hodnoty OK.

Tak nevím jestli to nové ABS také není špatné???
Nebo je blbej postup toho nakodovaní?
(ještě jsme zkoušeli měnit kod dilny podle toho starého, změnit jde, ale vůbec to nejde uložit, stále jsou tam ty původní čísla. Nevím zda to s tím souvisí.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

na kodovanie tohoto ABS/ESP potrebujes calculator ;) neda sa to len tak.

pokial si mal zapisane stare kodovanie a jednotka je rovnaká, myslim ze to by malo byt OK.

Zrejme robis zly postup na kalibraciu snimaca pripadne mas cinsky vag ktory to nevie dobre spravit.
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

mockrát ti děkujiiiiii!!!

Ne mám tady v servisu drahou origo diagnostiku...
Kalkulator už mám a dle winka vyšel trochu jinej kod než byl v tom původním...
Chtěl jsem ho tam dát dle toho kalkulátoru, ale bohužel mi nejdou nyní uložit nové kody...Před tím to šlo ale zadal jsem v přístupu kod 40168 - ten to vzalo ale teď už mi nejde kodovat. safra...
Zkoušel jsem 09555, 13605, 04497, 04255 ale žádnej z těchto to nebere.
Jestli jsem si s tim přistupovým kodem nějak nezamkl to programovaní. safra.
Není to klasickej vag.
Před tím to šlo.
Prosím jakej přístupovej kod použít??? Login se tam nezadavá.
Díky moc kluci
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

Tak snimac uhlu volantu se povadl, zákl.natsavení a pak přes diag. znovu nastavit a šlo to.
ABS ani ESP nesvítí.
Ale teď po chvíli jízdy to píše chybu snímač podtlaku - chyba 03366.
To je celým posilovačem?
Čidelem? (dá seměnit samotné?)
nebo upravit soft v ABSu?????? (ferda o tom někde mluvil...)
Díky díky díky
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

sikulka :) ako sa ti podarilo? Origo VCDS?

Ten senzor podtlaku...ach,..... posli mi verziu softwaru ktoru tam mas. Ak je dostupna aktualizacia, treba updatnut.

Novy soft ma vacsie tolerancie na podtlaky. Ak nepomoze, treba hladat kde vam uteka podtlak..hadice, pumpa..atd
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

Ani nevíš jak mě to potěšilo, že to někdo dokázal pochválit!!!
DĚKUJI TI ;)

Jj origo...

Takže to shrnu
Nové ABS, nakodováno stejným binárem jako původní abs...
Čidlo natočení volantu nakonec zkalibrováno.
ABS ani ESP na palubce nesvítí.
ABS kope jak hrom, nevypadává.
Smyk - super, ESP bliká, dobržďuje kola, ubere výkon na plynu, chová se to jak má. Nic nevypadává, po smyku kontrolka ESP která bliká zase zhasne.

Ale
Po nastartování to píše na maxidotu chyba posilovače brzd a stále při jízdě bliká červený vykřičník. Ale vše funguje jak má.

V diag. to píše chybu snímače podtlaku G201 - chyba 03366.
Horní limit překročen.
To "horní" jemi divné. Jakoby to podtlaku mělo moc???

Zkoušeli jsme znovu vše pořádně odvzdušnit (přes otevřené abs v diag.) ale to nepomohlo.
Zkoušeli jsme zákl. nastavení podtlak. snímače. To psalo tlak 0,17Baru (+-7 baru) To proběhlo, smazalo chyby a pokaždé to nakonci zase psalo tlak 0,17Baru. Po chvíli ale zase skočí chyba 03366

Jde mi o to - hledat chybu v tlakové části-kapalina?
To je ten snímač přímo na vakuovce dole...

Nebo hledat chybu v podtlaku?
To je ten horní podtlakový snímač (lépe přístupný) na hadici vzduchového přívodu podtlaku... (hadice ok, oxidace na snímači ok, zda utíká pumpa nevím)

Nebo v háji celá vakuová pumpa???

(Na starém ABS byl nejnovější soft a stejně to na maxidotu psalo chyba posilovače brzd-tam ovšem ABS a ESP vypadávalo)

Jako teď už se auto chová jak má, ale to otravne 3x písknutí při startu a to blikání vykřičníku není dobré.
Děkuji kluci za navedení po čem jít.

Edit: To je přeně to samé:
http://forum.skodahome.cz/topic/123830- ... ca/?page=2
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Ujo nepocuvas...stale si nenapisal verziu softu!!!! Je na to fix updatom!

Takze ak sa tam da dohrat novsi soft, utekaj do skodovky spravit update. amen
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

A proč ten podtlak nezměříš třeba si stěžuje opravněně.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

dajte si to do googla.... je toho mraky! Upper limit moze byt v tomto pripade spravne ze ma podtlaku malo pretoze sa bavime o - hodnotach.

Cize Upper limit je v tomto pripade vrchny limit a co je vrchny limit pri podtlaku? Predsa 0 napr..alebo nejake - cislo.

Cize ak ma jednotka nadefinovany upper limit na -0,3 bar tak pri malom podtlaku to napise upper limit error.

Cize moj nazor je, ze mas netesnosti a podobne.

Ale beztak!!! v prvom rade update softu !!
keras
Sběrač informací

Příspěvek od keras »

Díkes díkes. Verzi v této nové ABS nevím. To jsme nestihli, byl to boj. Diag. už nyní nemám. Musím říct kamarádovi aby půjčil hex-can.

Ty jsi také neposlouchal :D
V předešlé jednotce byl fw poslední (na 3t0 je nejvíc 106, pak se tam dá ještě naprat až 109 tuším z 1k0) a stejně si to při smyku stěžovalo na "výpadek posilovače brzd" ;)
Podle toho usuzuji, že i kdyby tady byl old fw tak ten update nepomůže.

To mi všichni říkali, že maxidot je jen informativní, že na to nemám moc koukat, že to chce diag. a on měl pravdu pravdoucí. Motá se to vše kolem podtlaku.

Vůbec nikde na webu jsem nedohledal zda se dá podtlakové čidlo změřit.
On si to každý brání své knowhow a jen tak to nikde neřekne, bohužel.
Budu muset vzít mulťák, třeba je to založené na odporu.

Podtlakovou hadici jsme prohlíželi, vypadá ok.
Jinak podtlak se předpokládám měří na konci (na vstupu do pumpy) nějakým vakuometrem???

O.T. nemáte prosím odkaz kde objednat vag hex-can s češtinou aby tu byl dřív než za měsíc, ale s dobrou cenou??? Nebo vzít raději Delph?
Nebo se mi líbí bez noťasu:
http://aukro.cz/profi-diagnostika-vag-k ... 59844.html :pusa: (offtopic)
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

uzivatel zuzidan..posle hned zajtra :) original

co sa tyka toho maxidotu, samozrejme ze ti pisal vypadok :D ale kvoli tomu ze v ECU bola chyba. Vtedy si mal inu chybu, pretoze v tej ECU bol najnovsi soft a zrejme uz mal vacsie tolerancie.

Maxidot vypise chybu vypadok posilovaca brzd pri kazdej chybe v ABS jednotke....aj ked bude vadne ABS cidlo, napise tu istu chybu.

Teraz mas chybu tolerancie podtlaku...ale maxidot to nerozozna, pise znova to iste.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“