turbo kamna power píše:Pro začátek bych tam napral to turbo se sacíma svodama, tak jak to je v TD bez intercooleru. Dál uvidíš. Do budoucna je limitem hlavně ta spojka a převodovka no. Turbo čistit je zbytečný, jen bych zkontroloval, jestli funguje regulace a jestli talířek obtoku dosedá celou plochou.
Jinak jo, prošel, turbo T2 mám taky v autě, ale na TDI, je to nic moc
A na STK musíš mít někoho, kdo to turbo přehlédne, nebo před technickou vrátit do série
Na turbo jsem koukal.Vůle na hřídeli je cca 2mm.Co jse obtoku týče tak tam je regulace klapou ovládána přetlakem o proti Tdi turbum.Tam je podtlak že jo.Problém je že na tu klapu nevidím.To znamená,že ho budu muset kuchnout na půl?Nikdy jsem to nedělal,ale gůůůgl,nebo funkce hledat na tomto foru určo poradí Jinak golfík z kterého jsem to tahal jel docela slušně a zvuk turba šel slyšet cca nad 2000rpm
Není vůle jako vůle. Axiální nesmí být skoro žádná, radiální je tam většinou vždy, pokud nedře kompresor o housing, tak většinou ok TDI 66kw AGR nebo starší 1Z má turbo taky s klapkou ovládanou přetlakem a taky to umí chodit dobře bez elektroniky, jako na tom TD. K tý klapce na T2 se dostaneš jednoduše, když sundáš kryt, na který dosedá výfuk. Po sundání výfuku drží na dvou šroubech.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
F4ever! píše:chces 5-8kw ? sak uprav vyfuk a ten vykon ho budes mat hned chces viac ? daj sportovy filter s dobrym studenym sanim chip a budes mat aj 20kw ale bez turba to stale bude proste lenive ...mal som 1.6d nuda spotreba dobra ale max rychlost 135kmh Velmi šťastný 1.9td 75k uz to bolo lepsie stale to nemalo smak zvysil som trosku tlak turba studene sanie zo sportovym filtrom upravil vyfuk a hned bolo citit rozdiel ale stale to bolo slabe max rychlost 160kmh teraz mam 1.9tdi cca 190k na zaciatku to bolo riadna sila teraz ? je to stale super ked si do toho sadnem ale o pol hodnu uz mi to je slabota a chcem nieco viac zneho vyzmykat to je moja skusenost ale urcite nesom sam a bolo to tu aj spomenute
Člověče, co ty jsi zač? Kde ses tu vzal, odkud přicházíš a kdy zas půjdeš dál?
Protože takovou estrádu, co tady předvádíš napříč tématy, tohle fórum dlouho (jestli vůbec někdy) nezažilo. Já bych snad i chtěl vidět, jak vypadáš
sak prave sa cudujem ze takyto tupelovia ako si ty pise a reaguju tupo lebo proste tomu absolutne nechapu kedze nic z toho nevedia
F4ever! píše:chces 5-8kw ? sak uprav vyfuk a ten vykon ho budes mat hned chces viac ? daj sportovy filter s dobrym studenym sanim chip a budes mat aj 20kw ale bez turba to stale bude proste lenive ...mal som 1.6d nuda spotreba dobra ale max rychlost 135kmh Velmi šťastný 1.9td 75k uz to bolo lepsie stale to nemalo smak zvysil som trosku tlak turba studene sanie zo sportovym filtrom upravil vyfuk a hned bolo citit rozdiel ale stale to bolo slabe max rychlost 160kmh teraz mam 1.9tdi cca 190k na zaciatku to bolo riadna sila teraz ? je to stale super ked si do toho sadnem ale o pol hodnu uz mi to je slabota a chcem nieco viac zneho vyzmykat to je moja skusenost ale urcite nesom sam a bolo to tu aj spomenute
... no ta me se pobavili ...
skor vy mna bavite ze aky ste nemozny ked citam tie vase komentare sa tu strapnujete ako sa len da tupelovia a branite sa tym ze to pisete namna ...a nieje pravda ze zdvyhne upraveny vyfuk na 5-8kw ? nie ? a kolko 1-2kw ? .. boze prestante to sa fakt tu neda ani pisat ani citat ...ked niekto sa nieco pyta zjebete ked niekto nieco napise vysmejete spravate sa fakt ako deti takze niet cudo ze sa smejte sami na sebe nereagujem uz navas lebo to sa iba natom smejem
Kéž by to bylo takhle jednoduché.Ale i tak dík.Co se trysek z 81 týče.Tak nad tím jsem taky uvažoval,ale nechci aby to hulilo.Chci docílit cca těch 10kW a nepřitahovat moc pozornost.Už teď to smrdí jak AVIE protože mám EGR i KAT off. .Jinak co se STK týče tak ta mě čeká teď na jaře a pak to půjde překopat.Proč zbytečně dráždit že jo.
vidis ze tu nema zmysel pisat ked tu chodia machry ktory vedia toho este viac a ked napise niekto novy tak hned sa don pustaju co je to ubohe aj smutne ...ale co je natom tazke ? ...chces zvyhnut 10kw na sdicku je tazsie ako pri tdicku ...ale ako pisem uz len chipnutim sa dostanes 68k 133nm na cca 80k 150nm co je to cca 9kw ak uz mas egr off aj cat tak urcite budes niekde zo 68k mas cca 75k+- stymi upravami by sa dotal k 90k+-urcite ale zas pridu majstri sveta a oni napisu pravy opak toho co som napisal ze sdicko sa neda cipnut a max 5k zvyhnes ...ale nechaj si od nich radit oni su predsta tu najlepsie
Kéž by to bylo takhle jednoduché.Ale i tak dík.Co se trysek z 81 týče.Tak nad tím jsem taky uvažoval,ale nechci aby to hulilo.Chci docílit cca těch 10kW a nepřitahovat moc pozornost.Už teď to smrdí jak AVIE protože mám EGR i KAT off. .Jinak co se STK týče tak ta mě čeká teď na jaře a pak to půjde překopat.Proč zbytečně dráždit že jo.
vidis ze tu nema zmysel pisat ked tu chodia machry ktory vedia toho este viac a ked napise niekto novy tak hned sa don pustaju co je to ubohe aj smutne ...ale co je natom tazke ? ...chces zvyhnut 10kw na sdicku je tazsie ako pri tdicku ...ale ako pisem uz len chipnutim sa dostanes 68k 133nm na cca 80k 150nm co je to cca 9kw ak uz mas egr off aj cat tak urcite budes niekde zo 68k mas cca 75k+- stymi upravami by sa dotal k 90k+-urcite ale zas pridu majstri sveta a oni napisu pravy opak toho co som napisal ze sdicko sa neda cipnut a max 5k zvyhnes ...ale nechaj si od nich radit oni su predsta tu najlepsi
F4ever nechci být hnidopich,ale 8kw u sdi opravdu jen výfukem nelze docílit.U tdi by to bylo o něčem jiném,ale sdi to je jiná liga.O dost nižší .
S tím čipem máš pravdu,ale to je věc kterou moc nechci aniž bych to přifouk.Sdíčkům prostě chybí kyslík no.Spíše bych chtěl doladit dávku paliva až po turbu.Jinak po zaslepení EGRU a po vykuchání katu se mne zdálo,že jde lépe motor do otáček,ale nějaký znatelný nárůst výkonu jsem moc nepozoroval.Jinak jak jsem psal výše.Turbo budu montovat po STK takže to bude cca někdy během dubna.Tímto bych chtěl všem přispěvatelům poděkovat obzvláště Kamnovi powerovi a hlavně se kluci nehádejte.Díky a až to bude v autě tak zde dám vědět.Abych taky tady něčím přispěl.A snad časem ze mne bude také přispěvovatel jelikož jako SBĚRAČ INFORMACÍ se cítím poněkud trapně.Evokuje to ve mne pocit jako bych byl nějaký špeh nebo tak něco. Čaute a hezký večer.