Octavia II FL 1.6 TDI CR Vyšší spotřeba a špatný tah motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia II FL 1.6 TDI CR Vyšší spotřeba a špatný tah motoru
Zdravím, vlastním octavii 1.6 TDI CR 77 kW rok 2010 a už od koupi auta mě trapi docela vyšší spotřeba podle počítače je to nějakých 6,5-7 l/100 km což je na tohle auto docela dost,s porovnáním se znamým co má totožné auto a má dlouhodobou 5,2 l, co jsem si tak vyčetl po forech tak jsem myslel že to budou špatné vstřikovače, než měnit vstřiky, tak jsem zkusil aditiva Bishops 696-D který bych řekl že docela pomohly, po nalití jsem jel dálkovou trasu na Slovensko a je fakt že asi po ujetí 150 km spotřeba už klesla a na cestě zpátky to už bylo na aditiva najeto asi 300 km byla spotřeba 5,2 l což se mi ještě nestalo, od te doby byla spotřeba lepší,ale pak se to začalo zase horšit. Pak mě potkala další věc že auto začalo cukat, nechtělo jet a za mnou se udělali oblaka dýmu, to se stalo parkrát než se došlo k temu že byla prodřená kabeláž s ŘJ motoru a to od váhy vzduchu a napajení, kabely se opravili a od té doby Ok aspon co se týče teho cukání, ale ted mám třeba dlouhobou spotřebu 6,4 l na 100 a to z autem jezdím delší trasy i trasy po rovině nebo po dálnici. A co je ještě taky takový problém je DPF, kde mě už asi tak 5x se rožla kontrolka že je potřeba regenerovat, ale mě v podstatě příjde že auto regeneruje skoro pořád nebo aspon tak co 200-300 km.
Ted na velikonoce jsem jel třeba trasu Mostkov- Ostrava po dálnici+ okresky, tam byla spotreba 6,7 l a to jsem jel na tempomat mezi 120-140 podle přístrojovky, na cestě zpátky a to Ostrava - Hanušovice byla spotřeba 6,5 l.
Tam jsmě nějakou dobu pobyli a pak cesta domu po okreskách záhadně klesla na 5,2 l, nevím zda to nebude mít cele souvislost s DPF, protože pak se ještě občas stává že mi přijde že auto jako by netáhlo, že má strašný probvlém i na rovině se přehoupnout z těch 1800 otáček na 2000 a dál a z teho to zase jede dobře, tak já už nevím.
díky za každou radu
Ted na velikonoce jsem jel třeba trasu Mostkov- Ostrava po dálnici+ okresky, tam byla spotreba 6,7 l a to jsem jel na tempomat mezi 120-140 podle přístrojovky, na cestě zpátky a to Ostrava - Hanušovice byla spotřeba 6,5 l.
Tam jsmě nějakou dobu pobyli a pak cesta domu po okreskách záhadně klesla na 5,2 l, nevím zda to nebude mít cele souvislost s DPF, protože pak se ještě občas stává že mi přijde že auto jako by netáhlo, že má strašný probvlém i na rovině se přehoupnout z těch 1800 otáček na 2000 a dál a z teho to zase jede dobře, tak já už nevím.
díky za každou radu
Podobné (skoro totožné) příznaky jsem měl na Touranovi. Měl jsem K.O. vstřik, tekl jak Dunaj. Pokuřovalo to, netáhlo a znatelně častěji probíhala regenerace DPF. Spotřeba šla znatelně nahoru.
Píšeš, že diagnostika byla. Jak jsou na tom vstřiky ???
Píšeš, že diagnostika byla. Jak jsou na tom vstřiky ???
Renault Mégane 1.9dT - Barča - už není
VW Touran 1.6 TDI CR - Taky už není, seru na celý posraný koncern !!!
VW Touran 1.6 TDI CR - Taky už není, seru na celý posraný koncern !!!
v jakém servisu a jak to měřili ?
nějaký protokol ?
to ti řekne i naše bába mezi dveřma že vstřiky jsou OK že tím to není...
ano, to je jediná jistota, vyndat a dát na kontrolu
počítej s tím že ti z 99% řeknou že jsou KO
tyto vstřiky nejdou opravovat pokud se nepletu
ale někdo tu nabízel za solidní peníz nový
nějaký protokol ?
to ti řekne i naše bába mezi dveřma že vstřiky jsou OK že tím to není...
ano, to je jediná jistota, vyndat a dát na kontrolu
počítej s tím že ti z 99% řeknou že jsou KO
tyto vstřiky nejdou opravovat pokud se nepletu
ale někdo tu nabízel za solidní peníz nový
jo, já fakt nevím, pořád se to mění, jednou to jde, pak zase ne...
každopádně otestovat, ty co jsou špatný nechat opravit nebo nahradit staršími OK, novými, záleží jakou má peněženka chuť
jak jsem psal někdo tu nabízel i nový za dobrou cenu (5tis.) nebo seženeš třeba nějaký z auta co má málo najeto, dej si poptávku do "koupím"

každopádně otestovat, ty co jsou špatný nechat opravit nebo nahradit staršími OK, novými, záleží jakou má peněženka chuť
jak jsem psal někdo tu nabízel i nový za dobrou cenu (5tis.) nebo seženeš třeba nějaký z auta co má málo najeto, dej si poptávku do "koupím"
Jasný zkusím to taky, co jsem ještě tak sledoval tady na fóru tak zkusím udělat log ohledně vstriku pokud najdu kde se to měří a nahodim to sem, pak bych ještě aji zkusil možná vyměnit čidlo diferencniho tlaku, nevím jestli to může být taky ono, ale vag píše že si musí posouvat ofset o 2.86 tak nevím zda už to není moc třeba?