divný zvuk v interiéru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mmimo
Sběrač informací
Odpovědi: 0

divný zvuk v interiéru

Příspěvek od mmimo »

Dobrý den mám passat 96kw,avf r.v 2004 a v interiéru slyším divný zvuk jako nějaké dunive vybrace(klepani) na volnobeh v 1200 ot je už klid,jen u stojícího auta to jde slyšet nejvíc,a slabě i když jedu.takový divný zvuk co nevím k čemu přirovnat,napadl mě setrvacnik ale před 20tis se dělala spojka a ještě byl ok.pak mě napadl hydrostely ale to by dělalo asi furt nebo ne.jak zjistím setrvak a jak hydrostely.popřípadě setkal se stim už někdo.jinak auto jede normálně,už zvuk má pěkný na volnobeh(trošku nějaký zvuk jde slyšet z motoru po otevření kapoty a sundání vrchního krytu) ale v interiéru této jiné hrozně hlučné.děkuji za info
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Nedrnčí ti výfuk do kastle ?
mmimo
Sběrač informací

Příspěvek od mmimo »

Ale do teď to nedělalo a začalo tak před týdnem dělat,jen tak v únoru mě to asi třikrát za studena motor pocukal na rozjezd na jedničku ale vše jinak v klidu,zítra o pauze hodím auto na zvedak a kouknu jestli to nedělá výfuku nebo nějaký plast, zvuk slyším jako by od převodovky,nebo líp od zadu motoru, když se naklonim jakoby za něj.opravdu nevím vlnovec je udělaný zaras se spojkou a nedělalo to po vymene a nějak si neuvědomují že by tam byl nějak uchyceny přední díl výfuku.jinak mám ramena ko ale už mám Novoú ale nezdá se me že to jde slyšet z nápravy.jakoby od středového tunelu.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

To bude rezonující výfuk do kastle . Docela blbě se to odstranuje. Zkus si to pro zkoušku něčím utlumit.
mmimo
Sběrač informací

Příspěvek od mmimo »

Tak sem pořádně zamlel s vyfukem a nic,motor se celkem třepe takže asi buď setrvak začíná být ko a nebo uložení motoru to jsem tam dával před rokem ale nebyly to originál silenbloky,je lepší tam dát jednohmotu nebo dvouhmotu??
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Dvou
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

A6TDI píše:To bude rezonující výfuk do kastle . Docela blbě se to odstranuje. Zkus si to pro zkoušku něčím utlumit.
Klasika po vymene vlnovce.Taky tam mam vymeneny vlnovec,ale misto 150 mm tam dali 100 mm delku.Vetsinou je prepruzeny vyfuk,proste sponuje..Pomaha pridat jeste 1 vlnovec nekde na potrubi.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“