Autobaterie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- MirekX
- Aktivista
Odpovědi: 0
kupuju to nejlevnější, Bosch 3ks umřely do dvou let záruka 0, Exide v motorce 2 roky a KO Je to všechno šunt 

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Ano, Bosch patrně prodal čest značky za zvýšení produktivity, bývalé soc. státy je mastí jen to bžuní...Už před 15 lety jsem tohle usoudil, když jsem kupoval 2 najednou a obě byly ostudy-baterie...Zatím Meyle funguje, sice to není světoznámá značka ala baterie , ale není problém.. 

nepropadat panice...
Vela robi aj stav instalacie v aute a system dobijania. Niekto nadava na znacku a popritom urobi 2km za tyzden. Poznam vela takých exotov. Bezne davam bosch aj vartu a ludom co jazdia a nejazdia po poli , ze im rozbie clanky, tak drzia. Ano kvalita klesla a kto caka, ze bude jazdit na 10 rocnej baterke ako kedysi, tak sa uz toho nedozije. Ono kvantita/kvalita dosrala trh. Nebolo mierene na teba Jericho, pisem len vseobecne. Inak starline je varta.
- MirekX
- Aktivista
v motorce gelová Yuasa přes 8 let a OK, v autě origo obvykle vydrží 6 a víc, v T5 máme origo 9 let 

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Někde se tu o tom už taky psalo, že se to fakt jenom jinak polepuje...
Máme T4, od nova, r.v. 2003 a je tam původní baterka
A točí furt krásně.
Kdyby se to dalo koupit, klidně bych si pro ní k VW šel. Ale nevěřim tomu, že bych dostal to samý
Jinak mam Vartu Blue Dynamic už asi pět, šest let, ve "wochen-ende-auto", jezdí to málo a zatím je dobrá. A to jí občas vytluču do mrtě, což jí moc teda nepomáhá, ale drží. Asi ještě poctivka.

Máme T4, od nova, r.v. 2003 a je tam původní baterka

Kdyby se to dalo koupit, klidně bych si pro ní k VW šel. Ale nevěřim tomu, že bych dostal to samý

Jinak mam Vartu Blue Dynamic už asi pět, šest let, ve "wochen-ende-auto", jezdí to málo a zatím je dobrá. A to jí občas vytluču do mrtě, což jí moc teda nepomáhá, ale drží. Asi ještě poctivka.
BUS RULEZZ!!! VW T3 mTDI AFN, GT1749VA, PP764, Bosch 11mm
Fabia AXR, zatím serie
VW LT II, 2,5TDI AVR
Fabia AXR, zatím serie
VW LT II, 2,5TDI AVR
V práci do traktorů (Fendt, Ford, Fastarc, atd.) kupuju poslední roky jen ty skoro nejlevnější XT battery. Vydrží v podstatě stejně jako varty a podobně. Jen cena je příznivější a když nějaká exne, tak to člověka tak nesere.
Do svého auta (Fabia 1,4 TDI) jsem si ji koupil před 3/4 rokem taky, tak uvidíme co vydrží. 74 ah stála u mého prodejce necelých 1500 kč, tak není co řešit.
Jedná se o tuto baterku: http://www.autobaterielevne.cz/zbozi/35 ... BAT-74.htm
Do svého auta (Fabia 1,4 TDI) jsem si ji koupil před 3/4 rokem taky, tak uvidíme co vydrží. 74 ah stála u mého prodejce necelých 1500 kč, tak není co řešit.
Jedná se o tuto baterku: http://www.autobaterielevne.cz/zbozi/35 ... BAT-74.htm
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
-
- Aktivista
Přelepujou nepřelepujou, já ani nevěděl, že ta firma se drží už tolik dekád a co je pro mě nejdůležitější, tak hmotnost - tu, natož u olova, neo*ebeš ... Naposled jsem dával jednu do A3 sportback a max., co se vešla od jinejch/"renomovanějších" značek, byla 18kg a Exide 18,7kg a údajně i největší startovací proud... Nevim, co je pravdy na tom, resp. jakej přesně přínos má to jejich "labyrintový víko" či uhlíkový přísady a jiný "vyfi*undace", ale jak píšu, už vzhledem k váze (olovo prostě něco váží
), tak dalším parametrům to byl nejlepší poměr cena/výkon ...

pašíkombi AFN B597