Opel Vivaro
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Opel Vivaro
Ahoj, chci se zeptat jestli má smysl do toho vůbec jít, slyšel jsem buď mnoho chvály, nebo že je to uplnej nesmysl, jaké motory ano, jaké ne, kolik ideálně KW, na co se připravit, prostě zkušenosti. Díky. Tomáš
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
Kamarád ho má jako firemní auto na servis stavebních vozidel v mé bývalé firmě. Rok 2002 1.9 CDTI nebo jak to je. Je to firemní auto takže žádný mazel. Najeto cca 680 000km a jediný co se dělalo tak 2x převodovka. Tento typ prý na ní trpí, repasují je výměnou někde u Plzně. Svítí tam snad všechny kontrolky na budíkách co to auto má, ale žádný nouzák nebo tak něco a docela to i jede. Za mě na to zacházení docela povedený auto.
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
Dobrý motor od Fiatu a průserová převodovka od Opelu, nejspíš typ M32. Odcházely ložiska, převodovka hučela nebo skřípala. Pomůže pouze výměna ložisek 6+2. Dobrý mechanik výměnu zvládne. Výměnný způsob je vždy tak trochu loterie. Tato převodovky kazila reputaci tomuto kvalitnímu motoru a vše se házelo na Fiat.
Ahoj, může mi prosím někdo briblizit info o jednotlivých motorizacích u konkrétních modelů (Vivaro,. Trafic, Primastar), která motorizace je nej vzít, někdo tu psal, že motory jsou Fiat, to i nejsilnější ,2.5 cdti?
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX