Vymačkat zvýrazňovač do chladiče?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- blacklight
- Přispěvovatel
Vymačkat zvýrazňovač do chladiče?
Koupil jsem UV barvivo, protože na V6 nemůžu najít drobný únik chladící kapaliny a nechci tam lít utěsňovače...
Jenže "profesionální" barvivo, na které jsem týden čekal úplně naprd, a pod UVčkem skoro není vidět. Najít tím únik v motoru, kde na to nemůžu svítit z 5 cm je nereálné.
Zkusil jsem "vymačkat" oranžový zvýrazňovač do vody a účinek je tak 10x lepší, navíc najdu i potřísněná místa, kde už to uschlo.
Dotaz zní - vidíte někdo riziko v tom, když vezmu 10 zvýrazňovačů, vyždímám je v destilce, přefiltruju a naliju do chladící kapaliny?
Jenže "profesionální" barvivo, na které jsem týden čekal úplně naprd, a pod UVčkem skoro není vidět. Najít tím únik v motoru, kde na to nemůžu svítit z 5 cm je nereálné.
Zkusil jsem "vymačkat" oranžový zvýrazňovač do vody a účinek je tak 10x lepší, navíc najdu i potřísněná místa, kde už to uschlo.
Dotaz zní - vidíte někdo riziko v tom, když vezmu 10 zvýrazňovačů, vyždímám je v destilce, přefiltruju a naliju do chladící kapaliny?
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
Golf 2.0 TDI
- blacklight
- Přispěvovatel
- blacklight
- Přispěvovatel
Teče to už tak 4000km, takže někde vyletěly 4 litry kapaliny. Jenže ona moc fleky nedělá. Zkoušel kapalinu vařit doma v hrnci, protože někdy jsem našel mokré místa jen pohledem - fleky to skoro nedělá.
Předtím to teklo víc, třeba 4ml na 1km, a průběžně jsem našel pár míst, kde jsem dotáhl hadice. Jenže v některých místech to může kapat buď na zem nebo se to na chladiči/radiátoru stihne odpařit, a já nic nevidím. Hadice k radiátoru zase můžou kapat na výfuk.
Celkově je tam tolik trubek, kabelů a kdovíčeho, že to může někde stékat a nebude to vidět. Proto jsem koupil to UVčko.
Předtím to teklo víc, třeba 4ml na 1km, a průběžně jsem našel pár míst, kde jsem dotáhl hadice. Jenže v některých místech to může kapat buď na zem nebo se to na chladiči/radiátoru stihne odpařit, a já nic nevidím. Hadice k radiátoru zase můžou kapat na výfuk.
Celkově je tam tolik trubek, kabelů a kdovíčeho, že to může někde stékat a nebude to vidět. Proto jsem koupil to UVčko.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
Golf 2.0 TDI
- blacklight
- Přispěvovatel
tohle množství by ti mlžilo okna a to orošení by bylo při olíznutí sladký.
A neletí to ven výfukem? Že by byla prdlá hlava?
Litr na 1000km to by někde zvenku ten motor musel být mastný nebo červený
A neletí to ven výfukem? Že by byla prdlá hlava?
Litr na 1000km to by někde zvenku ten motor musel být mastný nebo červený
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
- blacklight
- Přispěvovatel
Ano, i to je možnost, ale zatím nepozoruju žádné příznaky
- olej má normální barvu, na víčku není nic
- motor bíle kouří jen ráno - stejně jako všem ostatním autům
- v nádržce kapaliny není olej
- bubliny do expanzky nejdou ani když pomačkám hadice
- tlak v hadicích mi přijde normální
- startuje to normálně
- z výfuku nesmrdí fridex
- nezhoršuje se to, je to stále stejné - hlavu by to už asi prožralo
- zadní hlava byla dělaná před půl rokem (ale mohl to posrat, když není schopen ani dotáhnout hadice)
- na přední hlavě jsem vytahoval svíčky a žádná z nich není zázračně čistá
Mě přijde, že když po delší jízdě chodím kolem auta v předu, tak že cítím sladký smrad. Zatím pracuji s "lepší" variantou, že to jen někde teče o čem nevím. Po tom člověku co opravoval hlavu a po plynařovi jsem dotahoval skoro všechny hadice.
- olej má normální barvu, na víčku není nic
- motor bíle kouří jen ráno - stejně jako všem ostatním autům
- v nádržce kapaliny není olej
- bubliny do expanzky nejdou ani když pomačkám hadice
- tlak v hadicích mi přijde normální
- startuje to normálně
- z výfuku nesmrdí fridex
- nezhoršuje se to, je to stále stejné - hlavu by to už asi prožralo
- zadní hlava byla dělaná před půl rokem (ale mohl to posrat, když není schopen ani dotáhnout hadice)
- na přední hlavě jsem vytahoval svíčky a žádná z nich není zázračně čistá
Mě přijde, že když po delší jízdě chodím kolem auta v předu, tak že cítím sladký smrad. Zatím pracuji s "lepší" variantou, že to jen někde teče o čem nevím. Po tom člověku co opravoval hlavu a po plynařovi jsem dotahoval skoro všechny hadice.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
Golf 2.0 TDI
nieco podobne mal brat na svojej a4 rv 97 1,8 benzin zaboha sme nevedeli prist kade sa straca tiez to sladko vonalo az pokym mi neskapala octa a on ma tahal na lane domov pod zatazou sa tomu dymu nevyrovnala ani tatra 148 skus
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
- blacklight
- Přispěvovatel
Uvidíme - občas to po zahřátí provětrám a díky automatu je tam 6000 otáček hned. To už by se asi posralo.
Mě už je skoro jedno co s tím je, akorát bych to chtěl vyřešit - když bude potřeba udělat hlavu, tak pořeším hlavu. Když obě tak obě - co mi taky zbývá... Ale štve mě ten mezistav, kdy auto sice jezdí dobře, ale já stále nevím co tomu je... a nevím jestli se mi někde rozpadne chladič, roztrhne hadice, nebo umře motor. V létě si sednu ke krajnici a počkám, ale až bude -15 tak to taková prdel nebude.
Co ten zvýrazňovač - není to korozivní? Prý ty barvy jsou díky nějakým kovům. Můžu to tam nalít?
Chvíli ještě počkám, jestli někdo nemá nějaké doporučení a pak to tam naliju. V nejhorším budu první, kdo tím oddělal auto - aspoň budou ostatní vědět.
Mě už je skoro jedno co s tím je, akorát bych to chtěl vyřešit - když bude potřeba udělat hlavu, tak pořeším hlavu. Když obě tak obě - co mi taky zbývá... Ale štve mě ten mezistav, kdy auto sice jezdí dobře, ale já stále nevím co tomu je... a nevím jestli se mi někde rozpadne chladič, roztrhne hadice, nebo umře motor. V létě si sednu ke krajnici a počkám, ale až bude -15 tak to taková prdel nebude.
Co ten zvýrazňovač - není to korozivní? Prý ty barvy jsou díky nějakým kovům. Můžu to tam nalít?
Chvíli ještě počkám, jestli někdo nemá nějaké doporučení a pak to tam naliju. V nejhorším budu první, kdo tím oddělal auto - aspoň budou ostatní vědět.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
Golf 2.0 TDI
Třeba se tam díra v hlavě ukáže až po zahřátí na plno a proto nikdo při tlakování na nic nepřišel. Nebo to nafoukni teplý o krapet víc, vyndej svíčky a koukni tam kamerou. Nebo tou kamerou koukni na ty místa kam nevidíš. Nebo zkus dát kapku kondenzátu z výfuku do refraktometru.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw