Superb 1, 1.9 TDI přední náprava

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
gero88
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Superb 1, 1.9 TDI přední náprava

Příspěvek od gero88 »

Zdravím motoristy a znalce.

Prosím Vás, už pár měsíců mi "mlátí" rameno u pravého předního kola a je to horší a horší. Rozhodl jsem se tedy pro výměnu. Můj mechanik mi ale řekl, že by neměnil jen jedno (to špatné rameno) ale že je lepší rovnou udělat komplet přední nápravu.

Tak jsem si o tom něco pohledal a rozhodl se pro LEMFÖRDER. Ale po delším uvážení - rozuměj rozhovoru s manželkou, jsem došel k tomu, že se mi nechce dávat 14 000 za celou nápravu, když je vadné pouze jedno rameno.

Otázka: Je možné vyměnit pouze komplet pravou stranu? Nebo se skutečně musí dělat komplet přední náprava? Tedy levá i pravá.
A LEMFÖRDER je stále kvalitní značka pro přední nápravu?

Díky moc
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Komlet celou napravu....jedno rameno vyměňovat je nesmysl
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
gero88
Sběrač informací

Příspěvek od gero88 »

Já vím, že jedno rameno nemá smysl, ale jestli má smysl měnit komplet celou jednu stranu - je tam těch čepů a ramen více. Anebo se musí udělat komplet celá pravá a levá strana (tedy celá přední náprava).
Tomas.cz
Aktivista

Re: Superb 1, 1.9 TDI přední náprava

Příspěvek od Tomas.cz »

gero88 píše:Zdravím motoristy a znalce.

Prosím Vás, už pár měsíců mi "mlátí" rameno u pravého předního kola a je to horší a horší. Rozhodl jsem se tedy pro výměnu. Můj mechanik mi ale řekl, že by neměnil jen jedno (to špatné rameno) ale že je lepší rovnou udělat komplet přední nápravu.

Tak jsem si o tom něco pohledal a rozhodl se pro LEMFÖRDER. Ale po delším uvážení - rozuměj rozhovoru s manželkou, jsem došel k tomu, že se mi nechce dávat 14 000 za celou nápravu, když je vadné pouze jedno rameno.

Otázka: Je možné vyměnit pouze komplet pravou stranu? Nebo se skutečně musí dělat komplet přední náprava? Tedy levá i pravá.
A LEMFÖRDER je stále kvalitní značka pro přední nápravu?

Díky moc
Dneska je to spíše o štěstí, dával jsem na BMW e91 tyče stabíku Lemforder a na přední ose po 30 000km vůle jako prase, zadní kupodivu drží. Asi tě napadne značka Meyle a její slavná varianta HD, tam jsem zase vyndal na reklamaci tyče stabíku na Fabii u jedné 60 000km a vůle jako prase u druhé 30 000km mírná ale patrná vůle v jednom z kloubů.
(wallbash)
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

Podobny problem mal brat na B5-ke,ta ista naprava...ano je to o nicom ked menis iba jedno rameno,ale bratovi som to robil takisto...co sa tyka hornych ramien,tie som menil po paroch,teda lava 2 a prava 2,inak spodne ramena som mu menil normalka kazde zvlast a pohoda,objednal si master sport a po 50tkm ziadna vola ani nic takze bol spokojny ze nemusel vyvalit 300e za celu napravu kedze zrovna sa im narodil synator tak penazi moc nebolo na rozhadzovanie.inak mechanici aj servisaci radi menia komplet napravu a co som pocul radi si uctuju za robotu okolo 150-300eur...to je uz slusna palica za 4 hodinky roboty
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Menim to co je spatny proc hned celou napravu? Kamos mi dal passata dva kousky ko vymenil jsem je a je klid xkm
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“