Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám motor BKD 2.0 TDI 103 KW. Při jízdě mi vypadáva baterie. Když jedu po městě tak mi chcípa auto a špatně startuje. Vyměnili jsme čidlo na vačce, palivové filtry a olej. Nafta pouze od benziny verva 100.
Děkuji za jakoukoliv odpověď a pomoc
Vypadává baterie?Tak ji přišroubuj
Ne ale teď vážně.Takhle na dálku ti nikdo neřekne co to může způsobovat.Píšeš že špatně startuje.Vezmi voltmetr a měř úbytek napětí na různých místech od baterie ke startéru.Nejdřív na kontaktech baterie pak na svorkách, pak na připojovacim oku u startéru a pak přímo na šroubu(na závitu) na cívce.Měř to všechno s pomocníkem a samozřejmě při startování,nebo alespoň(zvládneš sám)zapni všechny spotřebiče pro co největší odběr proudu a měřit a měřit.Tam kde bude velkej úbytek napětí v řádu voltů, tak tam je chyba.Ještě jsem zapoměl na zoxidovaný pojistkový box.Nevím jak u tveho auta ale u většiny je dneska na beterii,nebo někde poblíž pojistkovej box s plechovejma pijistkama.Koukni tam jestli je to všechno v pořádku.
Jinak když jezdím po městě tak zničeho nic vypne ta baterka rozsvítí se červená kontrolka baterie a auto zhasne. Pak musím opět startování. A všiml jsem si že se zřejmě špatně spaluje nafta. Strašně smrdí výpary z výfuku. A vstriky to být možná nemůžou to by mi zase nešel výkon a šel by mi kouř z výfuku což se neděje.
Misaktep píše:
Jinak když jezdím po městě tak zničeho nic vypne ta baterka rozsvítí se červená kontrolka baterie a auto zhasne.
Ta kontrolka se rozvítí vždy, když se přestane točit alternátor, tedy i při výrazným poklesu otáček pod volnoběžné a tedy i při tom zhasnutí motoru když zůstane zapnuté zapalování. Takže vyřeš problém motoru a tím vyřešíš i tu "vypadávající" baterku
Jde o to, jestli se mu zozsvítí nabíjení a pak zhasne motor, nebo obráceně.
Misaktep:Fakt zajdi do servisu jak radí kolega a popiš jim co ti to přesně dělá a nedělá.Bez urážky ale autům asi fakt moc nerozumíš.Takhle na dálku se blbě opravuje
Mno nemam sice skodofku ale micaka, ale ma motor od VW group a od podzimu resim neco podobneho, ale ja jsem to zuzil na alternator, on proste na momentik prestane davat, v zari jsem ho nechal repasovat a byl klid a ted v lednu se to projevilo znovu. Dnes jedu vymenit alternator za novy tak uvidime. Jinak me to sice nechciplo ale chovalo se to jak kdyz z niceho nic pribrzdis, asi jednotka odstavila motor na momentik, pry jednotka kontroluje napeti pres sbernici primo na altiku a nepomuze ani dobra baterka, pak jsem mel v chybach hlaseni nizke-vysoke napeti.