Jaký máte názor na Renault Laguna
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tak teď ti nerozumím. Bavíš se o autech co mám v popisu nebo o ženskýchjericho-3 píše:Což takhle nám sdělit názor a zkušenosti s EX, které jsi předtím měl a jaké máš osobní zkušenosti s nimi? Předem díky..

Rozepsat se můžu o obojím

ex-MB 124 AMG 3,2l 24V, VW Golf I 1,6D, Seat Toleto 1,9 SDi, VW Passat B4 1,9TD, MB C-klasse, S202, 2,5TD, Škoda Felicia Combi 1,9D, Fiat Brava 1,9D, Citroen Berlingo 1.9D, Renault Laguna 1.8 16V, VW T4 Doka 1.9D
Mazda Fighter 2.5TD 4x4
Mazda Fighter 2.5TD 4x4
Tak ženský teda vynecháme, to se sem moc nehodí a budeme se věnovat autům. No, ale ani ty se sem, do francouzské sekce moc nehodí, ale pokusím se.jericho-3 píše:Teď jsi mne dostal, samozřejmě i ty ženské by nebyly marné, ale myslel jsem auta...kde máš napsáno Ex, což jsem považoval za minulost..Ale klidně začni s tou nejkrásnější a pak skonči tou nejškaredější ženskou spolu s jejími pro nás nejdůležitějšími vlastnostmi...
Asi nejúžasnější auto na údržbu a spotřebu byl jedničkový Golf 1,6D , ale byl to už dědeček tak musel jít.
A protože jsem Mercedesovej tak nejlepší auto za mě byla určitě 124ka, žralo to sice jak tank, ale za to svezení to stálo.
Hodně spokojenej jsem byl i s Toledem 1,9SDi a s Passatem 1,9TD. Ostatně u Toleda jsem byl druhý majitel a kupoval jsem to v době kdy to auto už mělo namotáno 750tis. a stále to bez problémů jezdilo, prodával jsem ho vlastně jen kvůli tomu, ze jsem potřeboval combi pro psa a tak jsem koupil Passata.
A další auto, které stojí za zmínku byl MB W202 "céčko v kombiku" pětiválec v naftě co krásně jezdil na rostlinej olej.
ex-MB 124 AMG 3,2l 24V, VW Golf I 1,6D, Seat Toleto 1,9 SDi, VW Passat B4 1,9TD, MB C-klasse, S202, 2,5TD, Škoda Felicia Combi 1,9D, Fiat Brava 1,9D, Citroen Berlingo 1.9D, Renault Laguna 1.8 16V, VW T4 Doka 1.9D
Mazda Fighter 2.5TD 4x4
Mazda Fighter 2.5TD 4x4
Nejméně poruchový byl benzínový K4M 1.6 16V 79kw, primitivně jednoduchý motor do teď se dává mírně vylepšený do dusterů,nechá se vytáčet, spotřeba nejníž 6.3, max 8 když ho honím pořádně. Koncern z toho roku se pohodlím nevyrovná, výbava je také velká měl jsem vše krom navigace. Některý koncerny neměly ani dálkový centrál - laguna má, dále okna v el. , golf fitness paket švihadla... Jezdil jsem vždy na plnou syntetiku 5W40, měnil filtry včas max 10 tisíc. Motor startuje bez problému v prudkých mrazech. Díly nejsou drahé, podvozek je silnější než u Golf IV... vyměnil jsem ho i tak za zesílený od sachs a hd myele, necítím ani šutr a řežu s tím zatáčky tam kde golfu uskakuje prdel. Problém je jen převodovka, musí se hlídat olej - dávat předepsanej, jakmile hučí nebo píská tak je chycená. Jetá se prodává od 1500 - 3500 Kč, nesmí na ní bejt v háji drážka pro pojistku planetového kola jinak ti to bude vyhazovat poloosu. Najel jsem s tím 60 tisíc ročně, crcačky, dálnice, horší cesty, záda nikdy nebolely 

amg 124, mám stejné zkušenosti a také jsem opravovat Toledo s tímto motorem/spadl řemen/ a majitel mi tvrdil, že to má 700000km. Tato auta byla "technický zázrak" a s nějakou octou 3 si klidně vytřou zadek, když se odečtou ty miliony "píčovin", co Octa 3 má..
A shodou okolností mám před sebou kompletní hodnocení Laguny , které je následující..Laguny do roku 2005 jsou total propadáky, nejlepší motory jsou, jak se tady píše /K4M/1,6 16V a diesel 2,0 dCI 16V ...Nejsou špatné ani 2,0 16V Turbo , ale pouze pro fajnšmekry..Nejhorší je převodovka PK6 , která je schopná se i zadřít../před rokem 2005/.Bohužel její špatná pověst odradila další kupce i když po modernizaci /2005/ je auto na úrovni nejlepší konkurence , ale má výhodu nizké ceny v případě nákupu..Takže dle expertů lze doporučit..
P.S. pokud by byl zájem, mám před sebou podrobné zdůvodnění a doporučení, co brát a co nebrat..
A shodou okolností mám před sebou kompletní hodnocení Laguny , které je následující..Laguny do roku 2005 jsou total propadáky, nejlepší motory jsou, jak se tady píše /K4M/1,6 16V a diesel 2,0 dCI 16V ...Nejsou špatné ani 2,0 16V Turbo , ale pouze pro fajnšmekry..Nejhorší je převodovka PK6 , která je schopná se i zadřít../před rokem 2005/.Bohužel její špatná pověst odradila další kupce i když po modernizaci /2005/ je auto na úrovni nejlepší konkurence , ale má výhodu nizké ceny v případě nákupu..Takže dle expertů lze doporučit..

P.S. pokud by byl zájem, mám před sebou podrobné zdůvodnění a doporučení, co brát a co nebrat..
nepropadat panice...