Vačkové kolo jsem před napnutím napínací kladky utáhl lehce rukou a mírně povolil, tak aby se nevyvrátilo, po napnutí se zapřenou pákou utáhl na 45nm , před utažením jsem vyndal pravítko, držel jsem se pro kontrolu návodu. Když jsem to celé dodělal - nemá asi cenu psát postup, protočil jsem motorem, šel hodně hladce - čekal jsem větší odpor.
Ventily jsem zabrousil ručním přípravkem , dvě pasty jemná a hrubá, vrtačkou jsem to radši nedělal. Všechny vypadaly od oka stejně, jemně zabroušený bez nějakých vytlučených dírek. Když to řeknu po svém udělal se tam od té pasty takový pěkný zabroušený film na dosedací ploše
Kompresi pro kontrolu změřím - ale mám jen klasický měřák, ne vag, takže můžu maximálně porovnat rozdíly mezi válci, před prácí na hlavě jsem jí měřil - hledal jsem jinou závadu, tak snad budou hodnoty stejné. Tuším měřák ukazoval původně cca 32 na každém válci.
Aktuální změna - když auto stojí den a ujedu 40 km cca, tak cítím turbo jak opírá jde od spodku, ale po pár dalších km zlenivý, opět se vyjádřím neodborně - jako kdyby to byl "poloviční nouzák" turbo se zdá že moc netlačí a to co zabírá normálně na spodku je pak někde ve vyšších otáčkách, a musím to víc vytáčet aby to jelo. Spotřeba mi přijde v normě. Ještě jsem to neviděl že by to nepadlo celé do nouzáku ale zároven se tomu nechtělo a nechalo se to točit.
Snad to k něčemu bude, já už z toho moudrej nejsem

Jediný co mi zbývá zkusit je natlakovat hadice od turba, a dodat vám log