Zelená převozka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- alik.195
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Zelená převozka
Je možný převoz auta po ose když má německý TP a papírovou zelenou značku. Já už to kupuju v ČR.
Nebude problém při kontrole?
Děkuji za odpověď.
Nebude problém při kontrole?
Děkuji za odpověď.
AGR+s764+soft FUN
No, značka se správně nejmenuje převozní, ale trochu jinak viz.:
https://autotrip.cz/prevozni-znacka-co- ... ni-jezdit/
https://autotrip.cz/prevozni-znacka-co- ... ni-jezdit/
Řeším teď to stejné. Papíry mám německé s TUV. V podstatě nikdo neví, jestli se s převozkou v tomhle případě může nebo nemůže jezdit, resp. já potřebuju dojet na STK. Ono je totiž v tom předpisu napsáno, že auto musí být technicky způsobilé, což si s cestou na STK trochu odporuje..
Mustang GT 4.6
E63 645Ci
E63 645Ci
Je to tak jak jsem napsal musí být hotová dovozová tk tu máš mít u sebe v případě kontroly pak smlouva o prodeji.Převozka zapsaná v deníku na osobu která ji i podepíše.Sankce za jízdu bez spz neberou body pokuta ve správním řízení od 5tis zákaz řízení 1 rok.Tohle mě řekl dnes známej v bazaru.Takže je mě divný kdo ti tu značku vystaví protože bude mít co vysvětlovat.
Jenže je v tom právě bordel. Nemůžeš dostat flastr za jízdu bez SPZ, když máš platnou zelenou převozku. Jediné co nemáš je česká STK.
Značky prodávají různí šmelináři. Stačí jim poslat údaje z velkého TP a ze zelené karty (pojistku uděláš na VIN). Počítám že člověk, co ti prodá značku, vystupuje jako prodejce auta (bazarnik).
Značky prodávají různí šmelináři. Stačí jim poslat údaje z velkého TP a ze zelené karty (pojistku uděláš na VIN). Počítám že člověk, co ti prodá značku, vystupuje jako prodejce auta (bazarnik).
Mustang GT 4.6
E63 645Ci
E63 645Ci
Hele, jak jsem psal, ve skutečnosti nikdo neví kde je pravda. Logicky, je to na průser, ale dokud nemáš nehodu, problém s tím není. Máš značku, tu ti dle něčeho někdo pověřený vydal, pojištění máš, při kontrole PČR problém nebývá. Jak budeš mít nehodu, je téměř jisté, že s pojišťovnou bude problém. Podobně jako u auta s propadlou STK.
Btw. Mě přímo na dopravním úřadě bylo nejdřív řečeno, že nelze bez STK. Když jsem řekl, že auto má německou STK (TUV), tak že potom ano. Jde o tu formulaci - technická způsobilost. Logicky, auto s platnou německou STK je přeci technicky způsobilé, jinak by k nám nikdo nemohl přes hranice, třeba zrovna z D.
Btw. Mě přímo na dopravním úřadě bylo nejdřív řečeno, že nelze bez STK. Když jsem řekl, že auto má německou STK (TUV), tak že potom ano. Jde o tu formulaci - technická způsobilost. Logicky, auto s platnou německou STK je přeci technicky způsobilé, jinak by k nám nikdo nemohl přes hranice, třeba zrovna z D.
Mustang GT 4.6
E63 645Ci
E63 645Ci