Zdravim,muze mi nekdo poradit cim by mohlo byt blikajici zhaveni a chyba P2002? Brzdovy spinac jsem preventivne vymenil. Auto je v nouzaku, Touareg 3.0TDi 165kW, rok 2005, typ BKS.
Nemel jsem diagnostiku, takze jsem to blikajici zhaveni prikladal spise brzdovemu spinaci, protoze byl jeste original. Nestal moc orig tak mam aspon novy a klid.
No klid asi nemáš když to nic nevyřešilo, nebo ano ?
Hele fakt to chce načíst, nedávno jsem řešil Q7 CASA 2009 a byl KO EGR, taky to psalo něco s DPF protože to asi neregenerovalo tak jak mělo atd.
Tak kdyz uz nic, tak jsem ten brzdovy spinac aspon preventivne vymenil, protoze pri 270tkm by se za chvilku beztak odporoucel. Na te Q7 ti to psalo taky zavadu P2002 a blikalo zhaveni pri tom spatnem egru? Cekam az mi prijde poradna diagnostika a vyctu poradne zavadu. Zkusim udelat asi vynucenou regeneraci pokud me to pusti a uvidime co se bude dit dale. Je treba potom nejak nastavovat DPF a pripadne jeste nastavit novy snimac dif tlaku? Ten je tam taky jeste original tak kdovi jestli uz neni taky mrtvy.
Já bych asi už nic neměnil a šetřil prachy na pozdější zásahy.Začni kloudnou diagnostikou pravděpodobně se jedná o nízkou efektivitu filtru.Zřejmě regenerace trvá dlouho a zanesení neklesá.Je potřeba otestovat snímač rozdílového tlaku snímače teplot a nahrát log z regenerace kde budeš sledovat jaké teploty dosahuje a zda zaplnění klesá.Další ukazatel je doba mezi regeneracemi.Ale na těchto km bude asi plnej nespalitelného popela a bude potřeba otestovat kat a pak nechat odborně vyčistit.
Ono má něco svou životnost? Brzdový spínač 270 tis a je na konci životnosti? To auto asi bude taky na konci svých sil.
Tvojí věšteckou kouli bych chtěl mít.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Ten spinac uz mi semtam neodemykal automat z Parkingu, takze si myslim ze uz byl nacaty, ale zavadu neukazal. Po vymene, uz jsem to neodemykani nezaznamenal. Co se tyce toho snimace rozdilovych tlaku a snimace teplot nevite jake maji mit hodnoty nebo jak poznat ze jsou spatne, pokud nebudou vyhazovat nejakou chybu?
Prestan se dohadovat,chce to poradnou diag od cloveka co vi co dela.
Martinsidlo ma pravdu, bud mas luxusni vesteckou kouli nebo mas balik na system pokus omyl. Ve zline je clovek co tregy dava na paradu.
Jak se jmenuje nebo jaký to je servis? Nehádám se, brzdový spínač jsem vyměnil, protože už mi sem tam neodemykal řadící páku z Parkingu i v teple v garáži a od té doby mám pokoj. Závada už se řeší vyčistěním DPF, protože je už zapopelený, vzhledem k najetým km atd.
není problém třeba s vyjebaným uložením klapek v sání, jak to tama fučí, zasírá to samozřejmě filtr o dost víc a pak to nestihne udělat regeneračku a dopadne to takto