Uvažuju esli nějaký snímač nedává špatnou informaci, že je motor furt studený místo teplý, a dává moc velkou startovací dávku.... ? Nemám šajn, uvítám radu kam se zaměřit. Díky.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
To skubnuti při startu dělá špatně synchronizace vacka/klika.. Zajed k někomu na diag a koukni jaka je synchronizace, buď s tím hni trochu do mínusu a když to bude horší, tak do plusu.. Ale většinou pomůže minusova hodnota.. Běžně mi jezdí lidi, že po rozvodech jim motor při startu skubne..JOJOBA píše:Zdravím, nejsem mechanik, trápí mne již delší dobu, že po delší jízdě když na chvíli zastavím, třeba u pumpy, tak při nastartování motor nepříjemně kopne/škubne když naskakuje... ptal jsem se vícero odborníků - nevěděli. Kromě toho při volnoběhu nepravidelně, tak po 20 vteřinách něco podobného, ale jen lehce.... jinak starty bez problémů, emise v cajku, spotřeba 5-5,5 l... najeto skoro 300 TKm, první řidič, nedávno nová hlava, vačková hřídel, zdvihátka, vstřiky, silentbloky, ale dělalo to už dávno před tím... Vyčtení závad také nic.
Uvažuju esli nějaký snímač nedává špatnou informaci, že je motor furt studený místo teplý, a dává moc velkou startovací dávku.... ? Nemám šajn, uvítám radu kam se zaměřit. Díky.