partner19d volnobeh
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
partner19d volnobeh
neviete ake volnobezne otacky ma mat peugeot partner 1.9d, r.v. 2000? prisiel zo servisu a teraz ma skoro 1000 otacok, v servise bol preto lebo nieco v motorovom priestore rezonovalo,ale iba pri volnobehu teraz to nerobi,ale zda sa mi alo keby iba dvihly volnobebne otacky.dik.
750-800?? To se musí třepat jak ratlík, proto mu tam něco rezonuje. Ani motory TDI PD nemají tak málo, ty mají cca 850ot. A ještě se to trochu klepe. Já bych těch 1000 viděl naprosto reálně. Všimnite si, že všechny starý motory, třeba Toledo 1,9D, nebo i golf mají kolem 1000. Atmosferáci to tak prostě mají. Takže pokud se ti nebude zdát, že by ti to nějak víc žralo, což asi nepoznáš, nech to být.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
-
- Sběrač informací
Atmosferáci potřebujou na volnoběh trochu života, a 750-800 život není. Pokud to pořád chcete řešit, je pravda že se to asi dá nastavit na šroubu. Ale nebude lehčí si to někde prvně zjistit, kolik ten motor opravdu má točit na volnoběh?
No právě, 750-800 ot. jsem viděl ve Workshopu u kolegy, mám Berlingo se stejným motorem a když jsem tam měl Lucas čerpadlo tak jsem takové nízké otáčky myslím měl. Nejsem si na stopéro jistý. Teď jsem tam dal Bosche a pokud mám ot nižší jak 900 tak to po otočení volantem skoro chcípá takže mám nastaveno 1050-1100 ot volnoběh.
Aha, tak to pak jo. No zapomněl sem, že je to auto z roku 2000, tam už možná ten motor skutečně může mít nižší otáčky, ale jak říkám, u starých atmosferáků to vždy bývalo vyšší, bylo to i slyšet, jak valí volnoběh. Záleží na něm, jestli si to tak nechá. Já bych to asi tak nechal, nehledě na to, že když jsou nižší, vše se klepe i volant brní a to je nepříjemný.