Fabia SDI - cvakání od alternátoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Chlupacz
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Chlupacz »

S klimou. Závit odvodím, podle směru otáčení řemenu. Šlo mi o to, jestli to vůbec půjde povolit. A jestli, až zaberu, nepovolí spíš ten šroub co drží celou kladku. :D Je to jen na jednom šroubu. Radši se ptám, protože nerad něco zkurvím, i když se mi to už mockrát stalo!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Chlupacz píše:S klimou. Závit odvodím, podle směru otáčení řemenu. Šlo mi o to, jestli to vůbec půjde povolit. A jestli, až zaberu, nepovolí spíš ten šroub co drží celou kladku. :D Je to jen na jednom šroubu. Radši se ptám, protože nerad něco zkurvím, i když se mi to už mockrát stalo!
stopro tu celou kladku nepovolíš, odvodit závit podle směrzu otáčení řemenu je asi blbost, spíš poznáš jak uvolnuješ řemen když kladkou točíš po směru HR tak normál a když protisměru je levotočivý
Chlupacz
Nováček

Příspěvek od Chlupacz »

Tak jsem v sobotu vymenil remenici na kladce, stara uz sustila a mela mirnou vuli v lozisku, jak jsem zjistil. Pak jsem se vrhnul na volnobezku alternatoru. Po jistych peripetiich kdy jsem ji nemohl po odsroubovani vyndat kvuli tomu ze mezi alternatorem a nosnikem karoserie bylo moc malo mista, jsem to vyresil silou a pajcrem a nakonec ji vydloubnul. Nova volnobezka uz tam sla docela snadno. Stara sice porad klouzala v jednom smeru jak mela, ale ne uplne hladce, docela drhla.

Vysledek?
1)
Cvakani po nastartovani, popr. pri zvyseni odberu proudu, uplne prestalo. Takze hlavni problem jsem vyresil.
2) Prekvapive vymena volnobezky a kladky vyresila vibrace auta v zatahu pri vyssich rychlostech. Pozoroval jsem je uz delsi dobu, chveni volantu nad 100 km/h. Podeziral jsem poloosy, ale prekvapive volnobezka. A fakt si to nevymyslim, to auto je jak vymeneny.
3) Obcas mi pri prerazeni pri pousteni spojky neco neprijemne luplo. Zda se ze je to taky pryc.

Reseni za 700 a tri problemy mam z krku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“