P308 2.0HDi 100kW 16V-po vymene tesnenia hlavy nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
P308 2.0HDi 100kW 16V-po vymene tesnenia hlavy nestartuje
Ahojte,
mám problém s predmetným autom z roku 2009. Menili sme na motore tesnenie pod hlavou. Motor sme poskladali a motor točí, no nafta z VT čerpadla nejde. Podávacie čerpadlo to nemá, len balónik.
V diagnostike žiadna chyba. Pri testovaní DRV a vstrekovačov cez diagnostiku všetko funguje. Pri točení motora štartérom, je požadovaný tlak paliva 300bar, meraný 0, občas skočí na 1. Rampa od čerpadla až po trysky bola pred štartovaním zaliata naftou.
Synchronizácia vačky OK.
Prosím Vás o radu, na čo sa ešte pozrieť.
Ďakujem
mám problém s predmetným autom z roku 2009. Menili sme na motore tesnenie pod hlavou. Motor sme poskladali a motor točí, no nafta z VT čerpadla nejde. Podávacie čerpadlo to nemá, len balónik.
V diagnostike žiadna chyba. Pri testovaní DRV a vstrekovačov cez diagnostiku všetko funguje. Pri točení motora štartérom, je požadovaný tlak paliva 300bar, meraný 0, občas skočí na 1. Rampa od čerpadla až po trysky bola pred štartovaním zaliata naftou.
Synchronizácia vačky OK.
Prosím Vás o radu, na čo sa ešte pozrieť.
Ďakujem
Ano, tohle často pomůže, starter často prostě není schopen motor pořádně protočit aby se hydra probrala, a samozřejmě pro soustavu zbyde veškerý proud který je třeba k funkci řízení motoru..A zalehlé ,/ zalepené/ vstřiky jsou také možná realita..Zastávám názor, že delší dobu rozebraný motor ztrácí "pracovní návyky" a je nutno jej přemluvit pořádným probuzením... 

nepropadat panice...
Už to šlape, skontrolovali sa všetky konektory. Po nich žiadna zmena. Zložil som VT čerpadlo, vložil späť, dobil baterku a motor chytil po 20s na 2 valce. Zvuk bol katastrofálny, smrad ani nehovorím. Podľa diagnostiky boli zablokované 2 vstrekovače, 1 z nich prechodne. V dia sa nastavila ich výmena po oprave, motor naskočil, 2-3 minúty na voľnobehu mal nepravidelný chod, no ustálilo sa to. Prepláchol sa chladiaci okruh, vymenil olej a vyzerá to, že šlape jak nový s 280tkm na tacho
, osobne by som povedal 400tkm.
Ďakujem za rady páni

Ďakujem za rady páni