VW Sharan 1.9 AUY - netěsný přívod oleje do turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VW Sharan 1.9 AUY - netěsný přívod oleje do turba
Zdravím,
prosím o radu.
Na Sharanu 1.9 - 85kw PD,kód motoru AUY,r.v.2003 mi teče olej z přívodní trubky mazání turba.
Trubku jsem demontoval,konec pod převlečenou maticí očistil.Žádné mechanické poškození jsem na ní nenašel.Namontoval zpět a dotáhl.
Nastartoval a po chvíli kapal olej dál.
Následovala demontáž trubky i šroubovaného mezikusu s měďěnou podložkou z turba.Vyčištění,zalapováno jemným smirkem.Po montáži opět kape olej.
V další fázi jsem sundal i spodní hadici,zkontroloval průchodnost hadice i díry v bloku+turba.Znovu namontováno a opět teče.
Turbo již bylo měněno.
Zdá se mi,že kónus na trubce a na šroubovité redukci má úplně jiný úhel,navíc těsní cca.3 mm od vrchu redukce.
Je možné,že je více druhů trubek(s jiným kónusem),a zde to někdo zaměnil?
Popř.trubka je správně,ale při výměně turba,dali špatnou šroubovitou redukci?
Díky za každou radu.
Pex
prosím o radu.
Na Sharanu 1.9 - 85kw PD,kód motoru AUY,r.v.2003 mi teče olej z přívodní trubky mazání turba.
Trubku jsem demontoval,konec pod převlečenou maticí očistil.Žádné mechanické poškození jsem na ní nenašel.Namontoval zpět a dotáhl.
Nastartoval a po chvíli kapal olej dál.
Následovala demontáž trubky i šroubovaného mezikusu s měďěnou podložkou z turba.Vyčištění,zalapováno jemným smirkem.Po montáži opět kape olej.
V další fázi jsem sundal i spodní hadici,zkontroloval průchodnost hadice i díry v bloku+turba.Znovu namontováno a opět teče.
Turbo již bylo měněno.
Zdá se mi,že kónus na trubce a na šroubovité redukci má úplně jiný úhel,navíc těsní cca.3 mm od vrchu redukce.
Je možné,že je více druhů trubek(s jiným kónusem),a zde to někdo zaměnil?
Popř.trubka je správně,ale při výměně turba,dali špatnou šroubovitou redukci?
Díky za každou radu.
Pex
Naposledy upravil(a) pex dne 11 zář 2020, 02:30, celkem upraveno 1 x.
N0208292 je ten omačkaný konus, co je na trubce máčklý při prvním dotažení a nyní už v protikusu netěsní díky přetažení
Jde o to, jak ta konkrétní trubka nyní vypadá a jestli půjde novým kroužkem opravit i za cenu drobných úprav.
Cutting ring fitting
https://www.youtube.com/watch?v=fHQS51h1Vew

Jde o to, jak ta konkrétní trubka nyní vypadá a jestli půjde novým kroužkem opravit i za cenu drobných úprav.
Cutting ring fitting
https://www.youtube.com/watch?v=fHQS51h1Vew