Čištění DPF - můžete někoho doporučit?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
Teď jsem byl v škodovce a na RS 2016 DPF 30tis. To je Ekonomy jak cip..nogis píše:2Vici: náhradu určitě ne, nemá to smysl, když economy díl ve VW vychází s mojí slevou na 14200Kč (standartní díl ale i tak 35600)
2kanin: určitě sám, nic na tom není, ale bez zvedáku to nejde

Octavia Combi 4x4 TDI PD 74 KW CHIP 100KW 
Octavia Combi RS Tdi 135kw

Octavia Combi RS Tdi 135kw
-
- Aktivista
-
- Nováček
Zdravím, u nás na servise jsi čistíme dpf sami. Děláme i měření emisí. Takže se podělím o návod, a o výsledek. Octavia 2 2.0tdi přitáhlá z rakouska nepojízdná kvůli ucpanému dpf nešla ani natočit. Po našem čištění auto už mělo zákazníka na odkup, takže se jen přejelo vedle na emise, kde kouřivost byla ze 4 měření 0.00; 0.00; 0.03;0.00. Což znamená naprosto funkční a čistý. Nemáme mašinu za xx tisíc na čištění. A radči čistímě sami než někomu dávat 5tis. za vyčištění.
Postup správného čištění: Dpf vyndám z auta, beru milit nebo mafru (t.j.čistič motorů) horkou vodu do sudu s čističem do toho ponořit dpf nejlíp přes noc, občas povyndat a zase ponořit. druhej den beru před dílnu zapínám vapku prostříkat kompleto finýto ze všech směrů dir (po čidlech) dokavaď nejde paprsek tlaku vody z druhý strany. Pak vyfoukávat vzduchem (nuda) co nejvíc zbavit vody. pak aspoň MINIMÁLNĚ na den na horké topení JISTOTA 2dny, občas zase vyfoukat vzduchem v průběhu. pak uchycení do svěráku. Velký hořák a (zábava) praskot. Do ruda několikrát v obou směrech. (POZOR POD TEPLEM POVOLUJE SVĚRÁK A DPF RÁDO PADÁ) poté nechat vychladnout a vyfoukat. A můžete montovat zpět
POZOR NIKDY NEMONTUJTE DPF NA VŮZ POKUD JE V NĚM VODA. NEPODCEŇUJTE CHEMII VODA SE V TEPLE ROZTAHUJE STEJNĚ JAKO KOV. PÁR KAPEK VODY VÁM UCPE CELÝ DPF A MŮŽE VÁM KIKSNOUT MOTOR Z TOHO. JINAK NÁVOD ČISTÍ NA 100%
Postup správného čištění: Dpf vyndám z auta, beru milit nebo mafru (t.j.čistič motorů) horkou vodu do sudu s čističem do toho ponořit dpf nejlíp přes noc, občas povyndat a zase ponořit. druhej den beru před dílnu zapínám vapku prostříkat kompleto finýto ze všech směrů dir (po čidlech) dokavaď nejde paprsek tlaku vody z druhý strany. Pak vyfoukávat vzduchem (nuda) co nejvíc zbavit vody. pak aspoň MINIMÁLNĚ na den na horké topení JISTOTA 2dny, občas zase vyfoukat vzduchem v průběhu. pak uchycení do svěráku. Velký hořák a (zábava) praskot. Do ruda několikrát v obou směrech. (POZOR POD TEPLEM POVOLUJE SVĚRÁK A DPF RÁDO PADÁ) poté nechat vychladnout a vyfoukat. A můžete montovat zpět

Vždy když opravuji vůz značky renault, tak jsi říkám jak krásně to tak udělali a vymysleli. 😭😀
-
- Přispěvovatel
ahoj, já to řešil před rokem,najeto 388tkm kontrolka se mi nikdy nerožla, akorát to čím dál častěji regenerovalo (po náloži i po 30km), nakonec se mi zvedla hladina oleje, mám 125kw cbbb a economy verze nedělají, že jedině 35za nový ,trocha jsme laborovali a vzal se z golfu 125kw cbbb,neboť u toho econom verzi dělají.. a po sundání byl totožný, až na jednu trubku, na golfu byla dole na závit a na mém to bylo na pevno, čili se to poměřilo,svařilo a ještě sem ten den jel dom.. jinak by se dala objednat trubka a bylo by to vše origo..
mám už najeto 16tkm a spokojenost je na místě..
pro někoho to je barbarství, ale dělal sem si to na svém a po všech řečech kdo, jak a zda je dobrá taká metoda a za kolik to vyčistí, to byla jasná volba..
a vracel sem můj starý do Helleru a nebyl problém..
mám už najeto 16tkm a spokojenost je na místě..
pro někoho to je barbarství, ale dělal sem si to na svém a po všech řečech kdo, jak a zda je dobrá taká metoda a za kolik to vyčistí, to byla jasná volba..
a vracel sem můj starý do Helleru a nebyl problém..
Passat B6 variant CBBB..mini soft,dsg,dpf,navi,atd.. 😊
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec nechápu proč necháte páchat takové prasárny. Viz poslední návod. Tam bych doporučil se v tom ještě vykoupat, než to nalejete do potoka.
Navíc filtr je zničen. Za 14tis nový se rozhodně vyplatí, než po dvou tisících znovu vyndavat a řešit věčné reklamace. Úplně stejný problém jsou repasovaná turba, tj. nestojí to za ušetřené peníze, zcela degradujete auto.

Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4.
- MirekX
- Aktivista
Přesně tak, za tuto cenu vůbec nemá smysl nic vymýšlet. Jedna věc je zanesený DPF popílkem a druhá je funkce katu (obvykle společné) Pak to pořádně nezregeneruje nebo blbě. Stejně po těch km bude pravděpodobně i vevnitř prasklý (černý výfuk)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

-
- Aktivista
a kolik si za to čistění říkáte? Já to vozím do JH dpfihned.cz 3600 vč. daně. Dáme kafe,pokecáme a za 40 min jedu domu.Multitalent píše:Zdravím, u nás na servise jsi čistíme dpf sami. Děláme i měření emisí. Takže se podělím o návod, a o výsledek. Octavia 2 2.0tdi přitáhlá z rakouska nepojízdná kvůli ucpanému dpf nešla ani natočit. Po našem čištění auto už mělo zákazníka na odkup, takže se jen přejelo vedle na emise, kde kouřivost byla ze 4 měření 0.00; 0.00; 0.03;0.00. Což znamená naprosto funkční a čistý. Nemáme mašinu za xx tisíc na čištění. A radči čistímě sami než někomu dávat 5tis. za vyčištění.
Postup správného čištění: Dpf vyndám z auta, beru milit nebo mafru (t.j.čistič motorů) horkou vodu do sudu s čističem do toho ponořit dpf nejlíp přes noc, občas povyndat a zase ponořit. druhej den beru před dílnu zapínám vapku prostříkat kompleto finýto ze všech směrů dir (po čidlech) dokavaď nejde paprsek tlaku vody z druhý strany. Pak vyfoukávat vzduchem (nuda) co nejvíc zbavit vody. pak aspoň MINIMÁLNĚ na den na horké topení JISTOTA 2dny, občas zase vyfoukat vzduchem v průběhu. pak uchycení do svěráku. Velký hořák a (zábava) praskot. Do ruda několikrát v obou směrech. (POZOR POD TEPLEM POVOLUJE SVĚRÁK A DPF RÁDO PADÁ) poté nechat vychladnout a vyfoukat. A můžete montovat zpětPOZOR NIKDY NEMONTUJTE DPF NA VŮZ POKUD JE V NĚM VODA. NEPODCEŇUJTE CHEMII VODA SE V TEPLE ROZTAHUJE STEJNĚ JAKO KOV. PÁR KAPEK VODY VÁM UCPE CELÝ DPF A MŮŽE VÁM KIKSNOUT MOTOR Z TOHO. JINAK NÁVOD ČISTÍ NA 100%
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
-
- Nováček
Popravdě nevím hele, když šéf řekně vyčisti dpf, tak to udělám takhle. trvá mi to 2-3hodiny. Ale suší se to den dva. +nějakej autogen. Myslím 2-3tis.kč V budějících to dělá ještě někdo v sucháči bere jsi podobně jak v tom Jh.
Vždy když opravuji vůz značky renault, tak jsi říkám jak krásně to tak udělali a vymysleli. 😭😀
-
- Aktivista
Na našem Volvu máme skoro 500 tis a je tam kat a DPF zvlášť. Když jsem to vyndaval kvůli čištění (zbytečně protože chybová hláška zaplnění dpf nakonec souvisela s prasklinou v sání a dpf bylo na půlce zaplnění dle tlaků mašiny co to čistí). Při pohledu do katu, to bylo krásně šedivý. Na to že byly na autě ještě původní vstřiky a vlastně úplně všechno na motoru, dobrý výkon.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw