VAG-kanál

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bbeerr
Nováček
Odpovědi: 0

VAG-kanál

Příspěvek od bbeerr »

Zdravím všechny.
Uměl by mi někdo poradit? Mám GIV AHF/81kw r.v. 98 a rád bych upravil centrální camykání. Konkrétně mi jde o číslo kanálu do VAGa pro aktivaci a deaktivaci automatického zamykání při rychlosti od 15km/h.
Mám VIS 2 a tam je toto pouze pro GV kanál 04 a přes to se mi to nepodařilo deaktivovat. Možná je v tom ještě nějaký jiný zádrhel.
Dík všem .
travel242fx
Přispěvovatel

Re: VAG-kanál

Příspěvek od travel242fx »

bbeerr píše:Zdravím všechny.
Uměl by mi někdo poradit? Mám GIV AHF/81kw r.v. 98 a rád bych upravil centrální camykání. Konkrétně mi jde o číslo kanálu do VAGa pro aktivaci a deaktivaci automatického zamykání při rychlosti od 15km/h.
Mám VIS 2 a tam je toto pouze pro GV kanál 04 a přes to se mi to nepodařilo deaktivovat. Možná je v tom ještě nějaký jiný zádrhel.
Dík všem .
to sa mi nezda chces povedat ze na G4 mas nastavene automaticke zamykanie dveri od rychlosti 15km/h ????? alebo som to zle pochopil
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
bbeerr
Nováček

Příspěvek od bbeerr »

Ano, mám je na tom něco divného? Popravdě řečeno, ve skutečnosti to zamyká asi tak při 20km/h.
travel242fx
Přispěvovatel

bbeerr píše:Ano, mám je na tom něco divného? Popravdě řečeno, ve skutečnosti to zamyká asi tak při 20km/h.
divne je natom to ze G4 to este nemala z vyroby to znamena ze COMFORTKA ti to zamykat podla mna nemoze .takze to ani nevypnes pomocou VAGU ani nezapnes ...totu moznost maju az G5 a octavie 2

nemoze byt nahodou taka vec ze ti to zamyka povecme autoalarm aj ja mam autoalarm co tuto funkciu podporuje.
bbeerr
Nováček

Příspěvek od bbeerr »

Alarm tam nemám, alespoň né dodatečně montovaný. Je tam jen takový ten sériový..
martex
Přispěvovatel

Příspěvek od martex »

kanál 03 - při dosažení 15km/h 1-on 0-off
kanál 04 - klíček zapalování (odemčeno-vysunutý) on-1 0-off

:D
MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika
powered by CHF
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

A k čemu je mít za jízdy zamčené auto ??? Mě by se spíš líbilo, kdyby to zamklo auto při zastavení (anebo když rychlost klesne pod 15 km/h), třeba u křižovatky, anebo u přejezdu... a když bych vytáhl klíček ze zapalování tak by se auto celé odemklo. A je to (když už) tak chytrý že se to alespoň při nehodě samo odemkne ???
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Samozrejme, vedia to všetky oktávie aj golfy s komfortom. Dá sa osobitne aktivovať zamykanie pri prekročení cca 20km/h, a osobitne sa dá aktivovať odomknutie pri vypnutí zapaľovania, alebo pri vytiahnutí kľúča- už si presne nepamätám, ale funguje to. Pri búračke, ak sa aktivujú airbagy, sa okrem iného auto odomkne, ak bolo zamknuté, bez ohľadu na to, či je táto funkcia zamykania pri prekročení 20 km/h zapnutá alebo vypnutá. Môžete vyskúšať v diagnóze akčných členov v RJ airbagu.
travel242fx
Přispěvovatel

:oops: no vidis a mas to ,chalani vyspekuluje aj nemozne :D
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Len mi na tom trochu vadí, že tie staršie zámky strašne trieskajú, kým si človek nezvykne tak sa zľakne. Od nejakej doby už sú iné, napr na 2003 mám už podstatne tichšie, už sa neľakám :)
bbeerr
Nováček

Příspěvek od bbeerr »

Alex píše:Samozrejme, vedia to všetky oktávie aj golfy s komfortom. Dá sa osobitne aktivovať zamykanie pri prekročení cca 20km/h, a osobitne sa dá aktivovať odomknutie pri vypnutí zapaľovania, alebo pri vytiahnutí kľúča- už si presne nepamätám, ale funguje to. Pri búračke, ak sa aktivujú airbagy, sa okrem iného auto odomkne, ak bolo zamknuté, bez ohľadu na to, či je táto funkcia zamykania pri prekročení 20 km/h zapnutá alebo vypnutá. Môžete vyskúšať v diagnóze akčných členov v RJ airbagu.
Takže by si mi uměl poradit jak to deaktivovat???
Mám s tím dost problém,protože je asi v háji mikrospínač v zadních dveřích a tak je to sice zamkne,ale pak zase hned odemkne. A při jízdě po městě to pořád zamyká a zamyká...
Dík.
bbeerr
Nováček

Příspěvek od bbeerr »

martex píše:kanál 03 - při dosažení 15km/h 1-on 0-off
kanál 04 - klíček zapalování (odemčeno-vysunutý) on-1 0-off

:D
Tak že je to tedy opravdu kanál 03 ? A vkanálu 04 to tedy na on-1 při vytažení klíče odemkne zámky?
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Ja si to teraz nepamätám, ale vo VAG-COM ti to píše, čo je čo (ak máš správny label file). Alebo to bude vo VIS. Pozriem to niekde.
bbeerr
Nováček

Příspěvek od bbeerr »

Alex píše:Ja si to teraz nepamätám, ale vo VAG-COM ti to píše, čo je čo (ak máš správny label file). Alebo to bude vo VIS. Pozriem to niekde.
To bych ti byl moc vděčný. Já to ve VIS hledal, ale je to tam jen pro GV a to mi nějak na mé GIV nechce fungovat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“